Zijn de nieuwe Apple iMacs een betere deal dan Dell en HP kan bieden?

Terwijl de meeste analisten gisteren kritiek van de nieuwste product refresh Apple’s leek, Oppenheimer-analist Yair Reiner deden een spec-by-spec vergelijking van de nieuwe Apple iMac met het aanbod van zowel Dell en HP en vond dat vond de nieuwe iMacs om “een betere waarde dan concurrerende Windows-gebaseerde producten. ” Nou, doen ze?

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Hier is wat Reiner te zeggen had

Een side-by-side vergelijking suggereert dat de nieuwe iMacs overeenkomen gunstig tegen Dell en HP All-in-One op een prijs-prestatieverhouding basis. Bijvoorbeeld, de $ 1499 model heeft een snellere CPU en RAM met betere of vergelijkbare graphics, en is nog steeds $ 100- $ 250 goedkoper (maar het ontbreekt aan een tv-tuner, ~ $ 60- $ 100 upgrade).

Check out de 9 februari beeld Appel refresh gallery

Reiner biedt een grafiek om een ​​back-up zijn conclusies

Op het eerste gezicht is ziet eruit als Reiner heeft een punt … maar …

Als Apple dit een jaar of zo geleden had gedaan, zou het groot nieuws Ten eerste zijn geweest off, de kaart is een beetje bevooroordeeld (per ongeluk ik neem aan) in het voordeel van Apple. Bijvoorbeeld, bij het vergelijken van de 2.65GHz dual-core CPU in de iMac om de 2,33 GHz quad-core CPU in de Dell, Reiner zet dit af als een overwinning voor Apple. Hmmm … dat de kloksnelheid van de Apple stuk hoger is, maar er zijn minder cores. Ik kon even debatteren over de 6MB van CPU cache verzen 4MB … als voelt een beetje als Reiner wordt geklemd aan een strohalm een ​​beetje aan de geldigheid van zijn kaart te brengen.

Andere voorbeelden van eigenaardigheden in de grafiek onder meer de opname van iLife aan de grafiek, het niet geven van Dell een overwinning voor de 2.0 megapixel webcam, en de oneven opnemen van het gewicht van de base case aan de lijst … niet zeker wat dat betekent voor iedereen.

Laten we niet vergeten dat de huidige stand van zaken op dit moment de tech economie wordt langs gedreven door notebooks en netbooks, niet + $ 1500 desktop all-in-one systemen. Apple’s eigen Q1 ’09 financiële resultaten conference call vertelde ons dat van de 2.524.000 Macs verkocht in die periode 728.000 waren desktops en 1.796.000 waren notebooks. Anders gezegd desktop zendingen daalde 25% ten opzichte van Q1 ’08 terwijl notebooks steeg 34% in vergelijking met dezelfde periode. Een prijs / waarde oorlog zal worden uitgevochten bij deze lagere einde.

Als Apple dit een jaar of zo geleden had gedaan, zou het groot nieuws zijn geweest, maar doet het nu, in een markt waar desktops worden tanken Ik denk niet dat het zo veel van een big deal. Je hebt ook aan factor in de vergelijking met het feit dat Apple zal worden geplakt met deze line-up op deze exacte prijs voor een paar maanden, terwijl de grote OEM’s zal regelmatig worden verfrissende lijnen en tweaken prijzen.

Gedachten?

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s