Voormalig Google exec: Facebook, Twitter doden zoeken

Stafford Masie, het voormalige hoofd van Google Zuid-Afrika, gelooft traditionele business van Google, op zoek naar krimpt en dat sites zoals Facebook, Twitter en Tumblr zijn de schuld. Vorige week, Masie zei: “Google is stervende.” Dat zou mijn kop kunnen zijn, maar zoals je kunt zien in de video hierboven (alleen audio), met dank aan MyBroadband, legde hij snel waar hij vandaan kwam.

Het is niet dat Google op sterven ligt, het is gewoon dat de gebruikers met behulp van de zoekmachine minder vaak kiezen voor een sociaal netwerk te gebruiken. Ze zijn niet alleen met behulp van dingen zoals Facebook vragen, ze vragen te stellen en het plaatsen van commentaar op elkaars statussen, in groepen, om hun volgelingen. Over het geheel genomen internetgebruikers verwijzen vaak naar hun sociale kringen online in plaats van met behulp van Google zoeken. Hier is een transcriptie van observaties Masie’s

De taart van de zoekopdracht volumes in de wereld – dat het bedrijfsleven krimpt. Waarom? Omdat mensen gaan en het doen van zoekopdrachten – zoekopdracht volumes zijn op weg naar sociale containers. Ze zijn af te stappen van statische pagina’s worden doorzocht en ze meer te bewegen in de richting van dynamische real-time streamen. Zoals Twitter. Net als Tumblr. Zoals Facebook. Die dingen hebben een beter resultaat omdat de penetratie, de verpersoonlijking ermee verbonden zijn en de constante versheid van de inhoud. Dus ik denk dat Google’s zoekvolume – het bedrijf Google is in de zoekmachines zijde – dat het bedrijfsleven krimpt. En ze moeten er iets aan doen.

Masie wijst er ook op hoe Apple’s Siri op de iPhone 4S maakt gebruik van Google als een laatste redmiddel. Hij merkt dan dat Google zijn marktaandeel kunnen behouden, maar het totale aantal zoekopdrachten Google neemt afneemt. Ik zou zeggen dat dit kan niet noodzakelijkerwijs het geval te zijn (aangezien de bevolking van het internet wordt steeds meer) maar zeker een steeds groter deel van de vragen wordt gevraagd op sociale netwerken en andere diensten, in tegenstelling tot gewoon zoeken.

Het is niet dat de traditionele zoeken is niet waardevol of dat de consument het niet meer gebruikt, Masie denk dat het zal niet rond in de toekomst. Hij stelt dat dit is de reden waarom Google zo vasthoudend op winnen op sociaal, waarom Google+ gelanceerd, en waarom het nu de zoekresultaten is het verhogen van haar sociale netwerk.

Ik denk niet dat search ooit zal vervangen worden door sociale netwerken, maar ik denk dat de zoekmachine zal minder belangrijk worden. In plaats daarvan zoeken en sociale zal blijven geleidelijk dichter en dichter bij elkaar.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Bing naar Facebook, Twitter te gebruiken meer in de strijd tegen Google, Facebook, Twitter, Myspace naar Google: Do not be evil; Waarom Facebook is geen onderdeel van Google’s SPYW, Facebook, Twitter te reageren op Google’s SPYW; Google op Facebook: “We zijn blij te onderschatten; Zuckerberg: Google, Microsoft gegevens verzamelen “achter je rug

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport