Vijf lessen Walt Disney en Steve Jobs kan ons leren over innovatie

Op het moment van zijn dood, Apple oprichter Steve Jobs was de grootste aandeelhouder van de Walt Disney Company. Toen Jobs Pixar verkocht aan Disney, ontving hij 7. 7 procent van Disney in ruil voor zijn aandeel van Pixar. Maar wat de meeste mensen niet beseffen is hoe vergelijkbaar in persoonlijkheid en stijl Steve Jobs was Walt Disney. Beiden waren visionairs, oprichters en vernieuwers.

Meer grote projectideeën

In feite, zoals Larry Dignan gemeld toen Jobs stierf, zijn er tal van gelijkenissen, variërend van vroegtijdig falen aan het verlaten van de fysieke monumenten voor hun innovatie. Vanwege deze gelijkenissen, kan Walt en Steve ons leren een aantal waardevolle lessen over innovatie.

# 1 Geef niet op

De meesten van ons zijn bekend met de Steve Jobs opstanding verhaal. Hij verloor de controle over het Mac-team onder John Sculley, zwierf in de “woestijn” van NeXT (zoals Sculley beschrijft), en keerde daarna terug naar Apple – de bouw van het in een van de meest verbazingwekkende bedrijven in de geschiedenis.

Walt Disney, had ook zijn aandeel van mislukking. Ruim voor de Walt Disney Company (die oorspronkelijk Disney Brothers werd in samenwerking met Roy Disney), Walt opgericht Laugh-O-Gram studio’s.

Laugh-O-Gram geproduceerd animatie shorts, waaronder een reeks van break-even cartoons voor een lokaal theater. Er waren een aantal zakelijke fouten. Dan, wanneer een grote New York City theater keten niet te betalen voor een reeks dure animaties, Laugh-O-Gram failliet ging. Alle Walt Disney had achtergelaten was genoeg om een ​​treinkaartje te kopen naar LA.

Zoals we goed kennen, Jobs en Disney ging op torenhoge ondernemingen die een integraal onderdeel van onze cultuur geworden creëren. De les hier is dat zelfs als je niet, dat maakt je niet een mislukking. Blijf proberen. Zelfs als er dingen zijn op hun donkerste, kan er licht in je toekomst.

# 2 Het vinden van de juiste creatieve partner kan een kracht multiplier zijn

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Apple, Leuk of niet, Apple echt heeft de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Nee, ik heb het niet over Steve Wozniak, John Sculley of Mike Markkula – of Roy Disney voor die kwestie. In plaats daarvan, ik heb het over Jony Ive en Ub Iwerks (wiens naam ik wil wanhopig te spellen als Iwerks).

Je bent het meest waarschijnlijk bekend met Apple’s Chief Design Officer Jony Ive, de man wiens behendige aanraking leidde het ontwerp van de iPod, de oorspronkelijke iMac en de iPhone. Er wordt gezegd dat Ive werd Jobs alter-ego. Hij manifesteerde hetzelfde niveau van design eenvoud Jobs voorkeur, maar had ook de hands-on designer karbonades om die ontwerpen echt te maken.

Walt Disney, had ook een design touch. In feite, begon hij met het vermogen om cartooneske tekeningen maken, en maakte zijn eerste leven als een cartoonist. In één van deze eerste baan, ontmoette hij Ub Iwerks, de man die Disney’s visioenen nam in de stratosfeer.

Walt Disney kwam met het karakter van Mortimer Mouse (die oorspronkelijke naam Mickey’s was tot Disney’s vrouw Lillian suggereerde een vriendelijker naam). Maar het was Ub die Mickey tot leven gebracht, en het was Ub, die onder leiding van de vele animaties die Walt Disney gemaakt in Walt Disney.

Partnering kan een kracht multiplier zijn. De klassieke partnerschap voor jonge innovatieve ondernemers is met mensen met zakelijke vaardigheden, en beide Jobs en Disney deed dat ook.

Maar vergeet niet dat innovatie vergt inspanning al op zijn eigen, en soms is het noodzakelijk in een persoon die alleen kan richten op de creatieve kant te brengen, kan verder gaan dan u in uw vaardigheden en capaciteiten, en neem uw visie en til het naar een nieuw niveau. Voor Disney en werkgelegenheid, dat was Iwerks en Ive.

En nee, achternaam uw creatieve partner hoeft niet te beginnen met “I”, hoewel dat zou kunnen helpen.

# 3 Perfectionisme, als je het kan overleven, kan diep klantenbinding te creëren

We hebben allemaal gehoord het aforisme, “The perfect is de vijand van het goede.” Het is net als de analyse verlamming. Als u te veel tijd besteden aan het proberen om de laatste restjes van perfectie uit je werk te krijgen, zul je nooit echt af te maken, te veel tijd door te brengen, en te weinig om te laten zien.

Als je werkt aan een DIY-project van je eigen, deze uitgebreide gids voor tech projecten is een goede plek om te beginnen.

Dan, natuurlijk, er was Steve Jobs. Jobs was een brutale perfectionist. Hij produceerde ongelooflijke producten en kauwde en spugen medewerkers met bijna roekeloze overgave. Jobs was beleefd, maar niet minder perfectionist met medewerkers van andere bedrijven.

Vic Gundotra, de voormalige Google Senior VP, die onder leiding Google+, vertelt het verhaal van de zondagmiddag toen Jobs opgeroepen, omdat de schaduw van geel in het Google-logo op de iPhone was niet helemaal goed. Andere Jobs perfectionist verhalen in overvloed.

Disney, was ook een perfectionist. Gedurende de drie jaar nodig was om de 1937 meesterwerk Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen te produceren, ging Walt het budget vele malen in zijn zoektocht naar perfectie van zowel beeld en beweging.

Hij verliet de verantwoordelijkheid om zijn broer Roy aan donateurs vleien bij Bank of America te blijven uitlenen van het bedrijf geld. Walt geliquideerd hypotheek op zijn huis om de film klaar te krijgen. Maar in een tijd waarin niemand een feature length animatie had gezien, Sneeuwwitje was perfect. Tot op de dag, het is watchable en onderhoudend.

In het geval van zowel Disney en werkgelegenheid, het perfectionisme die inherent zijn aan hun producten gekatalyseerd de aantrekkingskracht van hun aanbod aan enthousiaste mensenmassa van de consument. Dat perfectionisme is een bijna cult-achtige niveau van klantentrouw gedreven, terwijl tegelijkertijd het creëren van een barrière van binnenkomst hun concurrenten niet hebben kunnen evenaren geweest.

De les hier is niet helemaal zo duidelijk als de vorige twee, omdat de meesten van ons zijn niet nu, en nooit zal zijn, Steve Jobs en Walt Disney. Perfectie kan kostbaar en moeilijk te bereiken zijn, zodat grote voorzichtigheid moeten worden genomen voordat u probeert om uw bedrijf of uw huis op die perfecte schaduw van geel of die ideaal motion capture inzetten.

Er zijn momenten dat het de moeite te gooien voorzichtigheid aan de wind voor een droom die je geloven sterk in – maar je verdomd goed beter in staat zijn om te produceren.

# 4 Inzetten op nieuwe technologieën voor de kromme kan een sterke differentiator zijn

Jobs vaak bracht bestaande, bleeding edge nieuwe technologieën om de consument als een manier om zijn producten te differentiëren. Terwijl het werk op WiFi begon al in 1988, was het niet tot Apple WiFi in haar clamshell-stijl iBook opgenomen in 1999 dat de norm begon steeds tractie.

Voor Apple, het bedrijf (die niet de term 802.11 of WiFi hebben gebruikt, maar in plaats daarvan “AirPort”) gebruikt WiFi één belangrijke beperking in de vorige laptop computers te overwinnen: de noodzaak om een ​​draad aan te sluiten op een netwerk.

Vandaag de dag dat vermogen lijkt misschien niets bijzonders, maar in 1999, de mogelijkheid om een ​​laptop te gebruiken met de batterij en geen netwerkkabels was ongelooflijk bevrijdend. Het gaf de iBook zware benen, ook al last van een ander ontwerp beperkingen.

Walt Disney was matig succesvol geweest met Oswald the Rabbit, maar hij had niet de eigenaar van het karakter van de IP (intellectuele eigendom). Dientengevolge, Charles Mintz van Winkler’s kon voeren wat in wezen een vijandige overname. Mintz maakte biedt aan veel van animators Walt’s.

Sinds Disney was vaak als misbruik van zijn animators als Steve was om zijn ingenieurs, veel van de animators liep, overlopen naar Mintz. Disney geliquideerd met zowel geen karakter en geen animators (behalve Ub).

Op deze manier, Disney, net als Jobs had zijn creatie van hem genomen. Disney, zoals Jobs, ook gepland een comeback door de ontwikkeling van een superieur product. In het geval van Disney, het was om Mickey Mouse in de zeven minuten en 42 tweede film Steamboat Willie zijn.

Disney was bezorgd, hoewel, over het proberen om te concurreren tegen zijn voormalige animatieteam en het populaire karakter van Oswald (evenals andere populaire personages uit die tijd, zoals Felix the Cat).

Disney’s technologische vooruitgang was het gebruik van synchroon geluid. Achtergrond geluid en muziek was lang gebruikt in cartoons. Klinkt dat gesynchroniseerd met de acties in de animatie waren een innovatie. De stoomboot hoorns bijvoorbeeld gecomprimeerd en geëxpandeerd in de tijd met de stoom geluiden.

Dit was een groot risico technologisch en financieel, maar het zijn vruchten afgeworpen. Steamboat Willie was een hit – leidt niet alleen tot de kaartverkoop, maar de eerste Disney merchandising van Mickey zelf.

Noch Apple noch Disney Studios de uitvinder van de technologieën die ze populair. In plaats daarvan, wat ze deden was te vinden technologieën die fit, vergroot hun aanbod, en gaf hen een gedifferentieerde voordeel.

Er zijn lessen hier voor u als goed. Ten eerste, wees niet bang om technologieën je niet hebben uitgevonden nemen zijn. Ten tweede, kijk naar de vraag of ze echt waarde toe te voegen aan het aanbod dat je het verstrekken.

Bij WiFi werd laptops echt draagbare draadloze en voor de eerste keer. Bij Steamboat Willie, de nieuwe technologie getransformeerd karakter in een geliefd internationaal icoon.

Welk product je ontwikkelen die kunnen profiteren van een innovatieve vooruit-of-your-concurrenten gebruik van een ontluikende nieuwe technologie?

# 5 Maischen up disciplines op nieuwe manieren kunnen industrieën transformeren

Het is moeilijk te geloven vandaag, maar telefoons niet altijd touch screens.

In feite zijn sommige van ons zijn opgegroeid in huizen waar de telefoons werden aangesloten op de muur. We kwamen erachter waar we door het lezen van straatnaamborden en een kaart waren. We speelden games door het nemen van een bat en bal naar het midden van de straat en het vormen van teams met onze vrienden. We hebben geluisterd naar de muziek door een record op een platenspeler. Sommigen van ons, als we hadden geluk, die eigendom zijn 20 of 30 platen. Ik had twee, totaal, opgroeien.

En toen kwam de iPhone. Tuurlijk, we hadden de convergentie van voor de iPhone, maar de superioriteit van de smartphone over alle andere technologieën was verre van verzekerd. In eerste instantie, de mashup van een iPod en een telefoon was de grote trekpleister. Maar zodra Jobs introduceerde de App Store te gaan met de iPhone 3G, was er geen stoppen van de revolutie.

Walt Disney, ook gemengde disciplines. Terug in de jaren 1930, waren er cartoons en er waren films. Er waren geen films gemaakt van cartoons. Films vertelde verhalen. Cartoons speelde plezier gags. Films waren niet alleen bewegende beelden, verhuisden ze het publiek te lachen – en te huilen. Cartoons waren waardig van een of twee lachje.

Maar Walt wilde meer. Hij hield van animatie en zag een toekomst ver buiten de slapstick capriolen van een eenvoudige cartoon. Hij zag de mogelijkheid om volledig gerealiseerd verhalen te vertellen veel verder dan alles wat het publiek ooit had gezien.

Vergeet niet dat terug in de jaren 1930, de meeste films waren zwart en wit. Computeranimatie niet bestond. En terwijl de special effects van een deel van het maken van films sinds het begin van de film was geweest, ze verplicht altijd een aantal fysieke representatie. Met andere woorden, moest je een fysieke truc of gimmick om het effect te laten werken.

Animatie was het niet nodig dat. Als je wilde iets in een draaiende draaikolk zuigen, heb je niet een of andere manier te simuleren met water en kleurstof. Je trok het, frame voor moeizame frame. Het duurde een enorme hoeveelheid werk met een ongekend aantal animators, maar als je zou denken, zou je het te tekenen, en het publiek kon hem te bekijken.

Jarenlang, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen werd gezien als dwaasheid Disney’s. Het was ongelooflijk duur, ver over de begroting en achter op het schema. Bovendien was het een tekenfilm. Wie zou door middel van 75 minuten voor een cartoon zitten?

Maar Disney zag de samenvloeiing van films en cartoons, en zag hoe ver hij kon gaan als hij eenmaal met elkaar vermengd hen. Hij creëerde een film klassieker, een cartoon die kon maken mensen aan het lachen en huilen. Het was een film die eigenlijk bang kinderen, en toch maakte het goed is om bang te zijn. Hij creëerde een geheel nieuwe vorm van kunst als de uitgroei van de vorige twee kunstvormen.

Disney heeft ook besloten om oude sprookjes gebruiken en herscheppen ze in zijn eigen beeld. Dus met Snow White, lanceerde hij een imperium van cartoons gemengd met feature length films gemengd met herschreven klassieke verhalen. En, natuurlijk, de rest is geschiedenis.

Dus, zoals het afsluiten van deze bespreking van twee van de grootste vernieuwers van de afgelopen 100 jaar, overweeg dit: welke disciplines – niet alleen technologieën, maar ideeën, studiegebieden en vormen van kunst – je kunt mixen samen om iets nieuws, prachtig, meeslepend, en de wereld-veranderen?

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen