Ondanks chip recall, Intel verhoogt het marktaandeel ten opzichte van AMD

De eeuwige microprocessor oorlog woedt voort.

aandeel in de wereldwijde markt chip Intel’s groeide in het eerste kwartaal, ten koste van de oude rivaal AMD, zo blijkt uit onderzoek outfit iSuppli.

Intel wist haar aandeel het kwartaal voorafgaand impuls aan 82,6 procent van de wereldwijde omzet microprocessor in Q1 2011, een stijging van 80,6 procent in 2010 en 81 procent.

Het nieuws komt ondanks een acht miljoen-sterke recall voor een fout in de kern-logic chipset dat de Core Sandy Bridge chips ondersteunt.

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

De strijd tussen Intel en AMD is grotendeels zero-sum, met als gevolg dat het marktaandeel van AMD’s gedaald tot 10,1 procent in Q1 2011, een daling van 11,8 procent in 1Q10 en 10,9 procent in 4Q10.

Hoe heeft Intel ontwijken een kogel? ISuppli krijt het tot een sterke markt voor microprocessors, waarvan 20 procent in Q1 2011. groeide Toch zag beide bedrijven steeg de omzet dankzij de sterke marktpositie, Intel zag een 25 procent sprong in Q1 inkomsten.

Bovendien, beide bedrijven verhoogden hun wurggreep op de markt: samen, zij vertegenwoordigen 92,7 procent van de microprocessor omzet in 1Q11, een stijging van 92,4 procent een jaar eerder.

Maar het blijft onduidelijk of dit een toevalstreffer kwartaal doordat de veranderingen in de markt. De toekomst van Intel’s Atom-chip (en netbooks in het algemeen) is onbeslist als de slate-stijl tablet markt begint te halen.

Kan het hergroeperen voor de volgende golf van computing, of zal het rijden haar cash cow in veroudering?

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen