Kan Zuid-Koreaanse smartphones verslaan back ‘markt squeeze’?

De makers van de ultra-high-performance smartphones overladen met flitsende specs worden steeds gehamerd door lichtgeraakt feely Apple, rijk aan “menselijk gevoel en een gebruiksvriendelijke ervaring” aan de hoge kant, en steeds snellere en meer betrouwbare Chinese fabrikanten van handsets op hun achterste flank .

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Dit zal uiteindelijk betekenen grote spelers, Samsung en LG Electronics, kunnen worden geconfronteerd met een niet te winnen uitputtingsslag dan marktaandeel en winstmarges.

“De belangrijkste reden voor het succes van de Galaxy-serie – in het bijzonder de SII, SIII en S4 – was dat er geen enkele Chinese fabrikanten zoals Huawei en Xiaomi”, zei Lee Seung-woo, een analist bij Industrial Bank of Korea.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Maar Samsung’s premium is sindsdien gedaald met betrekking tot deze Chinese fabrikanten.

Samsung onthulde haar eerste Galaxy SII in februari 2011 en misschien is dat koel machine-achtige prestaties leidde Koreaanse bedrijven om marktdominantie, en ze hebben sindsdien vastgehouden aan een dominant marktaandeel wereldwijd.

Maar is de hoogtijdagen van de Koreaanse smartphone bedrijven dan?

“Koreaanse bedrijven zijn vooral gericht op de elektronische prestaties van smartphones – geen UI of UX – en een gebruiksvriendelijke stijl, in tegenstelling tot de Apple iPhone,” zei Lee Shin-doo, een Seoul National University professor die is gespecialiseerd in display-technologie .

De rol van wat UI of UX speelt in een digitaal apparaat is zeer besproken onder IT-professionals – inderdaad, zoals is hun definitie – maar, ondanks de vagueries van het idee, zou het het verschil voor de toekomst van de Koreaanse smartphones betekenen .

“Koreaanse bedrijven zetten hun gewicht op de halfgeleiderindustrie, zoals heel snel apps en verwerkers, in het bijzonder Samsung, maar [deze ondernemingen] vrijwel genegeerd de gebruiksvriendelijke, mens-gevoel ervaring”, zei Lee Shin-doo.

Maar nu hold slipt, zoals Samsung en LG gezicht concurrentie van Apple op het high-end in de smartphone-segment, en van hoge kwaliteit en goedkope telefoons geproduceerd door een kliek van Chinese bedrijven zoals Huawei, Xiaomi en Lenovo. De drie Chinese bedrijven brak in de “top 5” in termen van wereldwijde marktaandeel in het tweede kwartaal van dit jaar, volgens de International Data Corporation (IDC).

Op 30 juli, Samsung rapporteerde een 7 procent daling van de omzet jaar-op-jaar en de winst een daling van 8 procent, geperst in zowel de hoge en lage uiteinden van deze concurrenten. 2e kwartaal aankondiging van LG’s was zelfs nog somberder, de april-juni operationele winst gleed 60 procent ten opzichte van een jaar eerder.

“Samsung markt squeeze is onvermijdelijk, dus ze moeten de markt verder squeeze van deze Chinese fabrikanten te vertragen”, zei Lee Seung-woo.

In principe zal de smartphone markt niet meer zien belangrijke nieuwe innovaties.

Vorig jaar daalde Samsung’s merkwaarde ten opzichte van deze andere Chinese smartphone-makers.

wereldwijde marktaandeel van Samsung gleed in het tweede kwartaal ook, centimeter voor centimeter naar beneden tot 21. 7 procent, met 73.200.000 eenheden, een jaar-op-jaar daling van 2,3 procent, aldus IDC.

Het gecombineerde wereldwijde marktaandeel van de Chinese smartphone makers markt versloeg Zuid-Koreaanse collega’s in december vorig jaar, volgens een rapport van de Federatie van de Koreaanse Industries.

Negen Chinese handset fabrikanten zoals Huawei, Xiaomi en Lenovo weggedrukt Samsung en LG met meer dan een procentpunt met 31,3-30,1 procent.

Maar zelfs daar, Samsung is opgesteld door een aanbod minpunt van de rand modellen aangesproken – laag aanbod groter dan verwachte vraag naar het nieuwe gebogen handset voldoen. Oudere Galaxy-modellen, echter verkocht stevig dankzij de grote kortingen en promoties gedurende het kwartaal.

Een LG woordvoerder zei dat het bedrijf van plan om te differentiëren door het versterken van het merk en het bieden van een betere service na verkoop.

Appel, China bedreiging

Samsung heeft verklaard tijdens de conference call voor het tweede kwartaal, dat het zowel omzet en winst zullen zorgen, en duidelijk af te bakenen zijn lage tot high-end merk.

De release van de Galaxy Note 5 en S6 rand plus volgende week nog belangrijker is, in grote lijnen, de release misschien nog belangrijker zijn voor het land.

de totale export van het land zag een daling in juli voor de zevende maand op rij, maar terwijl de totale Koreaanse export vertraagd, zijn IT-producten – als een deel van die export – blijven stijgen.

Korea’s IT export bedroeg $ 173.800.000.000 in 2014, een 2,6 procent stijging ten opzichte van het voorgaande jaar, volgens het ministerie van Wetenschap ICT en Toekomst Planning, met ICT-export goed voor 30,3 procent van de totale export, op $ 573.000.000.000. De Galaxy S6 en de G4, het vlaggenschip smartphones van Samsung en LG, respectievelijk, leidde de groei.

Een toekomstgerichte strategie voor Samsung en LG moet snellere machines die ook een menselijke touch te integreren omvatten, volgens Lee Shin-doo.

‘Wat Samsung moet doen is niet alleen de nadruk leggen op machinale en high-performance apparaten, maar [het] heeft ook een menselijk gezicht. Ze moeten het te integreren in hun toekomstige smartphones in te zetten “, zei hij.

Kijk, jongeren willen iets dat niet alleen een stuk speelgoed, maar ook een vriend.

De situatie is een beetje ingewikkelder voor LG smartphones. Lee Shin-doo gewezen op het cruciale feit dat LG niet kan beroepen op een halfgeleider bedrijf de manier waarop Samsung kan, evenals een andere belangrijke ingrediënt dat LG ontbreekt.

Het kan zeer moeilijk zijn voor LG zijn telefoons te onderscheiden van andere concurrerende telefoons. China is de ontwikkeling van high-performance, maar goedkope telefoons en Apple-telefoons hebben een uitstekende UI / UX ervaring, met nadruk op design en een interactieve stijl.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

-Export gedreven Koreaanse economie in smartphone gevaar

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar