HP teams met Intel op Gemini extreem energiezuinige servers

SAN FRANCISCO – Hewlett-Packard heeft de Gemini-server systeem als de laatste stukje van de puzzel in zijn Project Moonshot energiezuinige server initiatief geïntroduceerd.

Ontworpen voor lichte schaal uit productieomgevingen, worden de HP Gemini oplossingen aangeprezen als de eerste die zijn voorzien van Intel Atom “Centerton” -gebaseerde server cartridges. HP dringt erop aan dat Gemini is ook processor-neutraal voor een federatieve milieu-infrastructuur.

Bedoeld om een ​​nieuw tijdperk van extreme schaal computergebruik te introduceren, HP is wervend project Moonshot als de industrie de eerste uitgebreid programma om extreem lage energiebesparing server te openen.

In 2015 kon extreem lage-energie-servers groeien naar 10 tot 15 procent van de wereldwijde servermarkt, volgens HP analisten.

We gaan naar de totale markt verstoren “, zegt Paul Santeler, vice president en general manager van hyperscale business unit van HP, uit te leggen bij een demonstratie evenement op dinsdagochtend dat HP werkt om te profiteren van deze kans nu te nemen door meer efficiënte computerkracht tarieven voor minder energie en minder kosten.

Jason Waxman, general manager van cloud-infrastructuur groep Intel’s, voegde eraan toe dat er een hele categorie opkomende voor nieuwe toepassingen, zoals Hadoop, die zal draaien op deze extreme, low-power soorten server, rijden schaal uit.

Het hele doel is om een ​​niveau van optimalisatie die niet echt vandaag de dag bestaat bieden, “merkte Waxman.

HP koos Intel 6-watt, 32-nanometer Centerton server cartridges, omdat het datacenter-class features, zoals 64-bits ondersteuning, error correcting code geheugen en hardware virtualisatie.

Gemini wordt ook gepositioneerd als een manier voor HP te ronden zijn server catalogus samen met HP ProLiant servers voor de cloud, gebouwd op geconvergeerde infrastructuur van HP.

Project Moonshot valt in een drieledige strategie voor het herdefiniëren van zakelijk computergebruik. Project Odyssey werd ontworpen om de toekomst van de missie-kritische computergebruik te veranderen, terwijl Project Voyager richt zich op de onderneming en herdenken verwachtingen en economie van datacenters.

Het Gemini server met Centerton-gebaseerde compute cartridges zijn momenteel al in gebruik bij HP’s Discovery Lab in Houston. Er wordt verwacht uit te rollen voor het testen van de klant snel en zal beginnen de scheepvaart door het einde van het jaar.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt