Hogere beloning, meer banen voor IT-aannemers

IT-aannemers zijn gevoel optimistisch over hun kansen op de arbeidsmarkt.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

In enquêtes van haar cliënten, Giant Groep bleek dat 96 procent gelooft dat hun inkomsten zullen stijgen in de komende 12 maanden, een stijging van 4 procent jaar-op-jaar. Maar het is op de kans op een baan die hun optimisme echt schijnt door met 98 procent te geloven dat er meer functies beschikbaar zijn in de komende jaren zal worden – een stijging van 27 procent ten opzichte van vorig jaar. Giant is een overkoepelend bedrijf dat diensten verleent aan IT-aannemers.

Een aparte studie toont aan aannemers moeten meer voor hun werk betaald krijgen ook. Dagelijks tarieven voor IT-aannemers zijn ingesteld om te stijgen met een gemiddelde van 1,2 procent ten opzichte van het volgend jaar, volgens onderzoek van Pierre Audoin Consultants (PAC).

Matthew Brown, directeur van Giant, zei: “Verbetering van de economie … heeft zeker bijgedragen aan de stijgende sentiment zo veel bedrijven zijn nu meer vertrouwen over het investeren in projecten die ze misschien zouden hebben terug op in het verleden gehouden.”

Brown voegde eraan toe dat aannemers werden gezocht voor nieuwe rollen, met veel organisaties het plaatsen van een grotere nadruk op beveiligingsinfrastructuur. “De toenemende dreiging van cyberterrorisme heeft betekend veel bedrijven zijn nu op zoek op de aannemers met de expertise van de verdediging die hun bedrijven kunnen voorbereiden op eventuele bedreigingen ze zou kunnen worden geconfronteerd te nemen en dit is zeker een van de factoren achter de verbetering van het sentiment,” zei hij.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen