Hoe SSD vermogen fouten versleutelen van uw gegevens

We hebben meer dan 50 jaar ervaring met draaiende schijven in allerlei omstandigheden, variërend van notebooks tot enorme grote ijzeren arrays. SSD’s, niet zo veel. En jongen, we hebben veel te leren.

Ondanks de miljarden dollars uitgegeven aan noodstroom batterijen en generatoren, stroomstoringen bij de grote datacenters zijn niet ongewoon – gewoon vragen Netflix – dus dit is echt een probleem. Gezien proprietary Flash Vertaling Layers (FTL), er is geen gemakkelijke manier om SSD gedrag zonder testen.

In het begrijpen van de robuustheid van SSD’s in het kader van de Macht Fault (PDF), onderzoekers Mai Zheng en Feng Qin van de Ohio State en Mark Lillibridge en Joseph Tucek van HP Labs te kijken hoe de macht storingen invloed op flash-gebaseerde SSD’s. Kort antwoord: Het is niet mooi.

Het team ontwikkelde hardware aan de macht storingen en software om apparaten te benadrukken en check post-fout consistentie te injecteren. Deze werden gebruikt om 15 verschillende SSD’s en twee harde schijven te controleren.

De auteurs gezocht naar verschillende soorten fouten, waaronder beetje corruptie, geschoren schrijft, metadata corruptie en dood (bricked) -apparaten. Schrijven van gegevens is ingericht voor het detecteren van deze en andere fouten mogelijk.

Drie workloads – gelijktijdige willekeurige schrijfacties, gelijktijdige sequentiële schrijft, en single-threaded sequentiële schrijft – gemaximaliseerd interne workloads van de SSD’s. SSD’s hebben verschillende achtergrond taken, zoals garbage collection, loopt voortdurend naar de SSD klaar en georganiseerd te houden.

15 verschillende SSD’s – 10 verschillende modellen uit vijf leveranciers – werden getest. Prijzen variëren van 63 ¢ / GB tot $ 6,50 / GB met zowel MLC en SLC flash. Twee harde schijven, een low-end en een high-end, werden ook getest.

Vendor namen werden niet onthuld.

Het goede nieuws: van zes verwachte fouten, maar vijf waargenomen, en twee van de inrichtingen gedragen zoals verwacht. Het slechte nieuws: 13 van de apparaten hadden slechte fout gedrag.

Elke mislukte apparaat verloor wat hoeveelheid data of werden massaal beschadigd onder de macht storingen.

Bit corruptie sloeg drie apparaten, drie had schrijft geschoren, acht had serializability fouten; het ene apparaat verloor een derde van zijn gegevens, en een SSD dichtgemetseld. De low-end harde schijf had een aantal unserializable schrijft, terwijl de high-end rijden had geen macht schuld mislukkingen.

De twee SSD’s dat er geen storingen gehad? Beiden waren MLC 2012 model jaar met een mid-range – $ 1,17 / GB – prijs.

Want het is persistent, opslag is het moeilijkste deel van de IT-infrastructuur. Er zijn talloze manieren data wordt versleuteld.

Dit artikel herinnert ons eraan dat SSD’s zijn zeer nieuwe technologie, met eigenaardigheden nog steeds rond ontworpen. We zijn nog steeds vijf jaar uit de buurt van de gemiddelde onderneming SSD zijn net zo betrouwbaar als de gemiddelde enterprise harde schijf is vandaag.

Thuis en kleine kantoren SSD gebruikers zou het verstandig zijn om een ​​batterij back-up op kritieke servers en desktops te hebben. Notebooks, natuurlijk, hebben al een batterij back-up.

Het onderzoek

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Reacties welkom, zoals altijd. Het papier werd gepresenteerd op FAST 13. Hebt u een power-gerelateerde SSD problemen gezien?

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

getest SSD’s

resultaten

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

De Storage Bits nemen