Hoe Silicon Valley back-kamer deals te maken mythische eenhoorns en Decacorns

Startup verhalen tegenwoordig zelden richten zich op het product of dienst, maar over de waardering en de middelen die, als dat is wat het meest belangrijk is over een bedrijf.

De waarderingen zijn een trend verhaal, maar op individuele basis, het zegt weinig over de levensvatbaarheid van een startend bedrijf of de innovaties is baanbrekend.

Veel mensen krijgen opgewonden of boos over waarderingen van startups, ook al geeft niet elke actuele waarde – als in een openbare vennootschap – het gewoon weerspiegelt de standpunten van een zeer klein aantal particuliere beleggers in een particuliere onderneming.

Startup taxaties worden gemanipuleerd in een of andere manier, en voor een verscheidenheid aan redenen, sommige van die redenen worden gerapporteerd in dit uitstekende Bloomberg Zaken verhaal van Sarah Frier en Eric Newcomer: The Fuzzy, Insane Math Dat creëren So Many Billion-Dollar tech bedrijven

[Het verklaart waarom laat stadium fondsen zijn booming en waarom ze het niet erg hoge waarderingen.]

Miljard dollar bedrijven lid worden van een club van “eenhoorns”, een term die wordt gebruikt om uit te leggen hoe zeldzaam ze zijn. Maar er zijn meer dan 50 van hen nu. Er is een nieuwe modewoord, “decacorn,” voor degenen die meer dan $ 10 miljard, wat Airbnb, Dropbox, Pinterest, Snapchat en Uber omvat. Het is een verzonnen woord op basis van een wezen dat niet bestaat.

Hier is waar dingen beginnen lastig te krijgen: Begraven in hun corporate filings, startups wegstoppen allerlei bepalingen die beloning investeerders voor het accepteren van deze mega-taxaties. De praktijk is regelmatiger en flagrante in de financiering rondes voor mature bedrijven. Hun kapitaalvereisten hebben de neiging om veel groter te zijn, dus ze moeten wenden tot meer geavanceerde beleggingsondernemingen dat dit soort termen te eisen. Startups die gul zijn met deze garanties kunnen Garner veel hogere waarderingen.

Er is echter nog een nummer dat op de realiteit. Het is de waardering op basis van gewone aandelen, die over het algemeen wat medewerkers krijgen, en het is berekend door professionele accountants. Dat cijfer is meestal niet overal dicht bij de kop nummer. “Het kan 30 procent minder zijn, het kan 50 procent minder zijn”, zegt Kramer. “Ze hoeven niet per se bekend te maken dat voor het publiek tot de tijd van hun IPO.

Het lijkt niet eerlijk dat de werknemers (na een typische vesting periode van vier jaar plus risico’s) krijgen ongeveer een derde tot de helft minder waardering dan laat stadium beleggers die vaak kunt contant geld in zes maanden of minder. Medewerkers hebben meestal ten minste zes maanden te wachten na een beursgang om aandelen te verkopen.

Lees meer: ​​The Fuzzy, Insane Math Dat creëren So Many Billion-Dollar tech bedrijven

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven