Hoe Open Compute heeft Facebook de Forest City datacenter vormige

Forest City, NC – Weggestopt in de uitlopers van North Carolina’s oude Zuid-gebergte is de glimmende campus van Forest City datacenter Facebook.

Gallery: 10 dingen om te leren van Facebook’s benadering van datacenters

In bedrijf sinds 2012, de landelijke 160-acre campus is één van de Facebook-vloot gevestigd in het hele land, de toetreding tot het vlaggenschip locatie in de VS in Prineville, Oregon., En een aanstaande locatie in Iowa.

Op een recente tour van de faciliteit, begeleid door datacenter site manager Keven McCammon, het duidelijk dat Facebook niet wil een deel van de groene Internet initiatief werd, het wil leiden, en dat betekent dat het opgeven van de moordende “Fight Club “mentaliteit van weleer en het omhelzen van de kracht van community-gedreven innovatie.

De Forest City datacenter is gebouwd op de kale botten-power geoptimaliseerd uitgangspunt van de Open Compute Project (OCP) – en bijna elk aspect van de functionaliteit wordt geraakt door dat ontwerp.

OCP gelanceerd in 2011 met als doel het ontwikkelen van servers en datacenters met een model van oudsher geassocieerd met open source software projecten. In het sinds drie jaar, lijkt de sociale media reus is inderdaad een ding of twee geleerd van de gemeenschappelijke denktank.

Dankzij de efficiëntie afgeleid uit OCP ontwerpen, Facebook zegt dat het bespaarde $ 1,2 miljard infrastructuurkosten, genoeg energie aan de macht 40.000 huizen voor een jaar en de carbon-equivalent van het nemen van 50.000 voertuigen van de weg.

Dus wat zijn die het ontwerp efficiëntie? Nou, om te beginnen, het centrum van de Forest City draait op 100 procent buitenlucht, het opslaan van een boot op verwarming en koeling kosten op macht beluste lucht handlers.

In de twee uur durende tour, werd bijna de helft van de tijd gaan door gang na gang van luchtkoeling en filtratie mechanismen (geperfectioneerd door OCP-ingang) die nodig zijn voor het houden van het centrum geheime aantal servers op een ideale temperatuur zijn.

A-super vereenvoudigde uitleg van de luchtbehandeling proces gaat als volgt: Luifels brengen buitenlucht in, en het is verzonden via de eerste fase van de filters, of voorfilters. In de volgende kamer een andere muur van louvres regisseert de lucht als radiatoren en droogt het uit. Buiten dat de kamer van de lucht wordt geduwd door nat gaas wel een Munters media dat het weer naar beneden en dan is dat lucht wordt geïnjecteerd in de data hal afkoelt. Zodra dat lucht over de elektronica heeft gereisd en weer opgewarmd, wordt het opgeslagen in een plenum en ofwel gerecycled, gebruikt voor het verwarmen of ontvochtiging, of verzonden naar een uitlaat fan.

Facebook onthult eenvoudig te implementeren datacenter blauwdrukplan

Microsoft sluit zich aan bij Open Compute Project, biedt cloud server ontwerpen

Open Compute Project: Converged Infrastructure belofte zonder lock-in?

ARM server leger toeren omhoog bij Open Compute Project powwow

In aanvulling op het koelsysteem, Facebook ambtenaren aangeprezen server ontwerp en het gebruik van haar koude opslag als OCP-beïnvloed efficiëntie.

Meer over Facebook’s infrastructuur

Facebook Gegevens twee jaar werk aan te zetten standaard HTTPS Facebook legt uit hoe ‘TAO serveert sociale workloads, gegevens verzoeken; Facebook devs uitleggen hoe het in kaart gebruiker verbindingen met andere’ entiteiten; Facebook vertaalt natuurlijke taal-interface onder Graph zoeken Facebook engineers onthullen hoe Parse past in Platform, B2B strategieën bij het vrijgeven van nieuwe Social Graph-database ijkpunt: LinkBench Facebook onthult de ingrediënten achter App Center aanbeveling motor; Inzicht Eenhoorn: Een diepe duik in Facebook’s Graph Zoek

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Voor de servers, de Winterfell webserver ontwerp glijdt 86 servers in de drie baaien van de Open Compute chassis. Het OCP ijdelheid-free design principal neemt ook effect hier, waar alles wat niet helemaal nodig is voor de functie van de server wordt gestript weg. Bijvoorbeeld, merkten de afwezigheid van de traditionele kunststof chassiskap, die bij toepassing brandwonden 28 watt ventilatorvermogen lucht trekken door de impedantie door de ring.

De 90.000 vierkante voet koude opslag functioneert als een digitale zolder voor de meer dan 400 miljard foto’s geüpload naar Facebook, waar de efficiëntie komt uit het stouwen weg degenen die niet langer in zware rotatie. Aangezien’s hier niet zo actief, niet de servers niet zoals warme en dienen derhalve niet de gebruikelijke hoeveelheid koeling.

Ook de verdienste van Open Compute, Facebook functionarissen zeiden dat het team in staat was om een ​​koude opslagserver die microservers dat in de SAS expander slot kan schuiven gebruikt, waardoor ruimte voor nog eens 60 stations te ontwikkelen.

Al deze innovaties en efficiëntie inkoken tot Facebook’s Open Compute mantra: Gemeenschap kan het tempo van innovatie te versnellen.

“Alle bedrijven die een bijdrage leveren aan Bereken Open – het grootste van die kennis is groter dan de ene,” zei McCammon aan het eind van de tour, als we terug naar het hoofdgebouw aan elektrische golfkarretjes schoof.

“De efficiëntie, de macht die we opslaat met OC ontwerpen, de waarde is daar alleen. Hetzelfde geldt met de emissies. We hebben een samenleving en een omgeving die we nodig hebben om voor te zorgen, en dit helpt ons dat te doen.”

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren