Hoe om te vertellen als je DevOps is het leveren van business value

DevOps, waar is uw ROI?

Dat is de vraag nagedacht in een recent interview gepost op DevOps.com, waarin Carol Carpenter, CEO van ElasticBox, merkte op dat de Inname on investment voor DevOps is nog steeds een exacte wetenschap. ‘Wat moeten we investeren? Hoe kunnen we ons geld besteden? En wat is onze terugkeer? De ROI-analyse Ik denk dat is nog erg vroeg en onvolwassen rond DevOps “, zegt ze.

In de discussie met DevOps.com editor-in-chief Alan Shimel, merkte ze dat DevOps teams hebben de neiging om te worden verspreid zeer dun, en “wordt gevraagd te werken in wat vroeger de traditionele IT-ops te doen, in aanvulling op het werk dat is nu soort ontwikkelen of implementatie werk, en ook een brug in de communicatie over deze verschillende groepen “; Foto:. HubSpot

Zowel de zakelijke en IT-managers begrijpen instinctief dat DevOps is een goede zaak, maar de metingen zijn nog steeds ongrijpbaar, overeengekomen Shimer. Ze ondertekenen korting op DevOps “als hun darmen hen vertelt dat de automatisering is goed, dat DevOps kan helpen, dat er meer releases, hogere functionerende IT direct resulteert in een hogere winst en een hogere productiviteit,” legt hij uit. “Maar de bean counters nog niet gesprongen daar en gedaan de echte statistische analyse, om ons echt tonen de ROI, het rendement waar je naartoe gaat om het te krijgen, en dit is hoe veel meer rendabel.

DevOps wordt gezien als de beste aanpak van de creativiteit en innovatie van de ontwikkelaars met de steeds snelle levering en implementatie cycli dat nodig is door het bedrijfsleven af ​​te stemmen. Met zo veel middelen in te gaan op dit soort van een inspanning, en met zo veel op het spel, de meting is van cruciaal belang.

Peter Waterhouse, CA’s resident DevOps goeroe, in een set van richtlijnen, heeft geprobeerd om een ​​aantal van de belangrijkste statistieken die het succes van DevOps in het leveren van zakelijke waarde te bepalen te identificeren. Het belangrijkste om mee te nemen uit de analyse van Waterhouse is dat succesvolle DevOps betekent meer dan software gewoon uit het verkrijgen van de deur sneller, of vasthouden aan een soort schema. Succesvolle DevOps moet worden gemeten aan de hand van welke waarde wordt geleverd aan het bedrijf. Is het bedrijf in staat om beter te kunnen concurreren? Is het leveren van meer waarde aan klanten? Zoals Waterhouse zegt, het succes van DevOps gaat niet alleen over het meten van “velocity, defect telt en de functie telt, zonder aandacht te besteden aan de levering, de klanttevredenheid en loyaliteit.”

Hier zijn de statistieken die van belang als het gaat om het meten van DevOps succes, zoals uitgelegd door Waterhouse

Klant en business value: Deze statistieken concentreren op wat de business is het verkrijgen, “het helpen van het meten van de impact van DevOps op het voldoen aan zakelijke doelstellingen, zoals verhoogde klantentrouw en een snellere time-to-market”, zegt Waterhouse. “De productie concept van de doorlooptijd biedt DevOps beoefenaars met een analoge metrische (tijd die vanaf het moment dat de code begint ontwikkeling tot succesvolle productie inzet), die bepaalt hoe goed DevOps voldoet aan de noodzaak van een snelle levering van hoogwaardige software-diensten. Deze statistiek is vooral belangrijk omdat lange doorlooptijden zijn vaak een indicatie van een hoog niveau van code gebreken, testen beperkingen en twisten.

Cultuur, samenwerking en het delen: “Metrics in deze categorie zijn de culturele fundament waarop een DevOps programma is gebaseerd,” Waterhouse staten. “Ze zijn vooral waardevol omdat ze zorgen voor een voortdurende indicator van aanvaarding / weerstand tegen nieuwe DevOps denken.” Metrics in deze categorie kunnen onder meer het behoud van personeel tarieven, omzet, moreel van de werknemers, responsiviteit te veranderen.

Efficiëntie en effectiviteit: Dit zijn de statistieken die zich vooral richten op de conventionele operationele kwesties, zoals server admin verhoudingen, transactiekosten, data center efficiency, en de kosten van de release. Het is ook belangrijk om meer customer-centric ratio’s vast te stellen, maar ook, Waterhouse dringt er – zoals full-time medewerker tellingen aan klanten.

Kwaliteit en snelheid: Metrics op dit gebied de nadruk op dienstverlening, zoals percentage van implementaties teruggedraaid als gevolg van code defecten / storingen / negatieve gebruikerservaring reacties. “Metrics als dit kan ook aanvullende inzichten wanneer gecombineerd met andere indicatoren,” Waterhouse wijst erop. “Bijvoorbeeld, indien de hoeveelheid rollbacks stijgt tijdens perioden van laag volume verandering zou kunnen wijzen op ernstigere problemen – fouten door handmatige / processen script release taakomschakeling en overmatige handoffs.” Andere belangrijke statistieken omvatten cyclustijd en de gemiddelde reparatietijd (MTTR), die hij “een grote indicator van hoe effectief teams zijn in het omgaan met veranderingen noemt.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

7 Essentials van een goede verbinding hybride clouds

Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Cloud prioriteiten; 7 essentie van een goede verbinding hybride clouds, printers; Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië