Hoe maak je een robot te verhogen

Met de stortvloed van meldingen de laatste tijd over de manier waarop robots zijn ter vervanging van de mens bij de dagelijkse taken, denk je misschien het einde van de wereld, in ieder geval voor een bepaalde categorie van de menselijke werknemers, is nabij. Inderdaad, dat kan heel goed het geval in bepaalde beroepen zijn.

The Associated Press, bijvoorbeeld, heeft een team van robots die 3.000 nieuwsberichten over de kwartaalcijfers van bedrijven genereert. Deze Japanse hotel dat ik schreef over onlangs is volledig bemand met robots. De paralegal kan binnenkort een positie van het verleden als advocatenkantoren commissie bots te ziften door enorme stapels van juridische informatie en synthetiseren hen.

Het komt niet als een heerlijk verfrissende nieuws dat onze machine vrienden, ondanks alle hype, eigenlijk zuigen te worden op de mens. Dit verhelderend rapport van Quartz beschrijft hoe de machines van ‘s werelds meest gevierde jaarlijkse mondiale concurrentie robot, georkestreerd door DARPA, het Pentagon onderzoek divisie, waren bestemd om de wereld te regeren zou de eenvoudigste taken niet zonder keeling dan als hopeloos winos.

Geïnspireerd door de Fukushima nucleaire kernsmelting in 2011, de DARPA evenement nodigt elite robot-gebouw teams van over de hele wereld om hun spullen stut, in de hoop dat het collectief zal inspireren een nieuw ras van machines die kan werken in een omgeving waar mensen niet kunnen dergelijke nucleaire rampen.

Veel van deze DARPA robots hebben in het verleden beroemdheden voor hun inspirerende vaardigheden. The Sand Flea kan springen 30-voeten. De Cheetah kan blijkbaar bereiken snelheden tot 28mph, en gemakkelijk jaagt op super-sprinter en Olympisch kampioen Usain Bolt. De LS3 kan slenteren met 400 pond van de apparatuur. DARPA’s eigen kampioen, toepasselijke naam Atlas, blijkbaar kan het besturen van een auto, smash door muren, en de schaal gebouwen.

Nou, dat is allemaal prima en dandy, maar er lijkt een enorme decentralisatie in de robotic lijn (of waren deze robot kampioenen van weleer over-hyped?), Omdat de laatste DARPA competitie, die opstelde van de best-of-the-best blijkbaar deelnemers die omviel op een gegeven moment: ze tikken van auto’s en de trap af, stortte terwijl draaiknoppen, en soms stond te staren naar een probleem voor uren – niet precies het soort troepen u wilt kunt vervangen in het geval van een natuurramp ramp. Het winnende team opstelde een kampioen die 45 minuten duurde om iets dat een mens af kon poetsen in een slechts een paar te doen. Dus, voor nu, wij mensen kunnen een beetje makkelijker te ademen.

Of kunnen we?

In welke kunnen blijken om de meest unholiest van allianties, een artikel in The Atlantic laat zien hoe robot experts en ontwikkelingsstoornissen psychologen van de University of Washington onlangs bij elkaar kwamen om te proberen te achterhalen hoe deze machines efficiënter te maken, en het resultaat was een opzienbarende onthulling – te ontwerpen dat ze baby’s imiteren.

“De geheime saus van de baby’s is dat ze onvolwassen met een geweldig cadeau om flexibel te leren van observatie en imitatie worden geboren”, zegt Andrew Meltzoff in de Atlantische Oceaan stuk. Meltzoff is een hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Washington en een co-directeur van het Instituut van de school for Learning and Brain Sciences, die de robot ingenieurs samengewerkt.

“Ze zien een andere persoon en te registreren dat de persoon is ‘Like Me.’ Ze besteden veel aandacht aan de ‘Like Me’ entiteiten in de wereld … robotici hebben veel te leren van de baby’s, “voegde hij eraan toe.

Met andere woorden, als je een machine programmeren om een ​​bepaald patroon te volgen om op deze manier of die bewegen in precieze stappen en bewegingen, de machine kan dus gewoon doen prima – maar is volledig voorbereid op de onvoorspelbaarheid van real-life situaties. Baby, anderzijds, zijn het beste voorbeeld van de flexibiliteit door middel van nabootsing. Ze zijn sponzen, ze complexe dingen te leren door te kijken, te imiteren, om fouten te maken, en doet het weer en opnieuw in verschillende, nieuwe manieren. Robots, anderzijds, moet lepel gevoed alles en zelfs dan is het duidelijk niet goed.

Meltzoff en zijn interdisciplinair team bedacht algoritmen die machines mogen doen wat ze normaal zijn geprogrammeerd niet te doen: Als u afleiden wat de bedoeling is achter een doel of een actie, en te verkennen het bereiken van hetzelfde resultaat met behulp van een andere aanpak, en om te zien hoe haar acties van invloed kunnen zijn uiteenlopende resultaten. In experimenten uitgevoerd om het testen van hun inspanningen, bleek de robots in feite deed leren hoe de mens na te bootsen via observatie als het ging om bewegingen en bewegende objecten hoofd op een tafel met hun handen.

Vandaag de dag robots zijn nog steeds ver achter bij de ontwikkelingsstoornissen vermogen van zelfs baby’s in hun vermogen om taken te absorberen en te leren door middel van een proces van trial and error. Echter, wanneer sensoren steeds krachtiger en rekenkracht wordt robuuster, omdat de Atlantische artikel suggereert, de machine leerproces zou wel eens heel menselijk als.

En dat is waarschijnlijk een dag die de mens zal vieren en rue in gelijke mate.

Consumer Watchdog eist transparantie van Uber autonome testvoertuig

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Robotics; Consumer Watchdog eist transparantie van Uber voor autonome testvoertuig, robotica, Google’s Project Wing drones zal Chipotle burrito’s te leveren aan Virginia Tech, robotica, robotica start-up wint contract met gigantische Duitse logistiek bedrijf, robotica, Volvo en Autoliv kondigen nieuwe autonome rijden softwarebedrijf

Project Wing drones Google zal Chipotle burrito’s te leveren aan Virginia Tech

Robotica start-up wint contract met gigantische Duitse logistiek bedrijf

Volvo en Autoliv kondigen nieuwe autonome rijden softwarebedrijf