Hoe een digitale Koude Oorlog met Rusland zou kunnen bedreigen de IT-industrie

Alle ogen van de wereld zijn op Rusland in de afgelopen maand. De regio’s hoopvolle geest van internationale vrede en samenwerking, dat duidelijk was tijdens de afsluiting van de Olympische Winterspelen in Sotsji wendde zich tot angst en onzekerheid als de Oekraïense regering verdreven zijn president, Viktor Janoekovitsj, een nauwe bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin.

Dit werd gevolgd door een referendum en een stemming in de Oekraïne Krim regio af te scheiden van haar moedermaatschappij land en naar Rusland weer aan, kantelt de acties van de voormalige Sovjet-Unie in het kader Nikita Chroesjtsjov om het deel van de Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek in 1954 te maken.

In de laatste paar dagen, hebben we ook gezien agressieve bewegingen van Rusland om meer troepen naar het gebied te sturen en te confisqueren Oekraïense militaire bases en activa.

De belangrijkste vraag is: wat doet Amerika nog beheersen en daarom, wat zouden we eigenlijk moeten geven up?

De reactie van de westerse wereld is de totale veroordeling van de activiteiten van Rusland geweest. De Verenigde Staten hebben de eerste financiële, economische en reizen sancties tegen Russische functionarissen, waaronder het isoleren van de belangrijkste Russische financiële instellingen, evenals het bevriezen van de Amerikaanse activa van de Russische en Oekraïense personen die direct betrokken waren bij de Krim onrust opgelegd.

Terwijl de Europese Unie dezelfde reisverboden en bevriezing van belangrijke Russische individuen heeft opgelegd, zal de politieke realiteit waarschijnlijk stoppen met hen leggen breder bereik sancties zoals die de VS dreigt, als gevolg van hun zware afhankelijkheid van Russisch aardgas.

Terwijl de Verenigde Staten, in tegenstelling tot Europa, is niet een grote afnemer van de export van Russisch gas, zou het simplistisch om te zeggen dat Rusland heeft geen invloed op de Amerikaanse activiteiten op alle.

Een full-on Koude Oorlog met Rusland en het opleggen van de aard van de brede sancties die we op dit moment op te leggen aan Iran en andere vijandige staten zou eigenlijk een echte en kostbare impact op de technologische industrie, moet de situatie verslechteren verder.

Laten we beginnen met de Russische software bedrijven zelf.

Veel van deze hebben aanzienlijke marktaandeel en wijdverbreide gebruik binnen Amerikaanse bedrijven. Sommige van deze werden opgericht in Rusland, terwijl anderen elders zijn gevestigd, maar een aanzienlijk deel van hun ontwikkeling aanwezigheid in Rusland en andere delen van Oost-Europa te behouden.

UK-opgenomen Kaspersky Lab, bijvoorbeeld, is een grote en gevestigde speler in de antivirus / antimalware ruimte. Het handhaaft haar internationale hoofdkantoor, en heeft veel onderzoek en ontwikkeling vermogens, in Rusland. Het is ook gedacht dat Eugene Kaspersky, oprichter van het bedrijf, heeft een sterke persoonlijke banden met de Poetin-gecontroleerde regering. Kaspersky heeft herhaaldelijk ontkend deze beschuldigingen, maar vragen over de man en zijn bedrijf te blijven en zal een onderwerp van nader onderzoek zijn, bijzonder als de VS en Rusland de spanningen escaleren.

NGINX Inc., terwijl het nog niet eens drie jaar oud, is de support en consultancy tak van een open source reverse proxy webserver project dat is erg populair bij een aantal van de meest high-volume internetdiensten op de planeet. Het bedrijf heeft kantoren in San Francisco, maar het is gevestigd in Moskou.

Parallels, Inc., is een multinationale onderneming met hoofdzetel in Renton, Washington, die op grote schaal richt op virtualisatie-technologie, alsmede het beheer van complexe stacks voor de facturering en provisioning automatisering gebruikt door dienstverleners en private clouds draaien op VMware vSphere stack en Microsoft’s CloudOS. Echter, hun primaire labs ontwikkeling zijn in Moskou en Novosibirsk, Rusland.

Acronis, zoals Parallels, werd opgericht in 2002 door de Russische software ontwikkelaar en durfkapitalist Serguei Beloussov. Hij verliet Parallels en werd CEO van Acronis in mei 2013. Het bedrijf is gespecialiseerd in bare-metal-systemen back-up systemen implementatie en storage management software voor Microsoft Windows en Linux en is gevestigd in Woburn, MA, een voorstad van Boston. Echter, het heeft aanzienlijke R & D-activiteiten in Moskou.

Veeam Software onder leiding van de in Rusland geboren Ratmir Timashev, concentreert zich op enterprise backup-oplossingen voor VMware en Microsoft hypervisor stacks. Net als Parallels en Acronis, het is ook een multinational. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor VS in Columbus, Ohio, maar een groot deel van haar R & D is gevestigd in St. Petersburg, Rusland.

Analyse

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Ga niet weg, er is meer op de volgende pagina

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn tal van Russische software bedrijven genereren miljarden dollars aan inkomsten welke producten en diensten die aanzienlijke enterprise penetratie in de Verenigde Staten, EMEA en Azië te hebben. Er zijn ook veel kleinere, die niche of gespecialiseerde diensten uit te voeren, zoals onderaanneming.

Ook moet worden opgemerkt dat een groot deel van de mobiele apps, met inbegrip van entertainment software voor iOS, Android en Windows ook afkomstig uit Rusland.

We zijn nog niet eens het tellen van de grote technologiebedrijven in de software en technologie dienstverlenende bedrijven die bekende namen in de Verenigde Staten en EMEA, die als gevolg van de uitstekende reputatie van de Russische ontwikkelaars het produceren van hoge kwaliteit en waarde geprijsde werk in vergelijking met hun Amerikaanse en zijn West-Europa gevestigde tegenhangers, hebben honderden miljoenen dollars in het hebben van de ontwikkelaar, evenals aanwezigheid reseller kanaal in Rusland geïnvesteerd.

Aannemer H-1Bs zijn vrijwel zeker zullen worden geannuleerd en-masse of niet zal worden verlengd voor Russische onderdanen het verrichten van werkzaamheden voor de VS gevestigde bedrijven. Je kan erop rekenen.

De regering-Obama hoeft niet naar Iran-stijl isolationistische sancties tegen Rusland te heffen voor een sneeuwbaleffect te beginnen binnen de Amerikaanse bedrijven die de Russische software of diensten te gebruiken.

De afkoeling van de betrekkingen heeft al C-zetels in het Amerikaanse bedrijfsleven uiterst bezorgd over het gebruik van software die afkomstig is uit Rusland en is geproduceerd door Russische onderdanen. De meest conservatieve van bedrijven vrijwel zeker zal waarschijnlijk gewoon “rippen en vervang” de meeste off-the-shelf spullen en gaan met andere oplossingen, bij voorkeur Amerikaanse.

De Russische mobiele apps? BYOD blacklist MDM beleid zal hen muur af van op elk apparaat dat toegang tot een bedrijfsnetwerk wordt geïnstalleerd. En als de sancties worden getroffen door de huidige of de volgende regering, kunnen we verwachten dat ze daadwerkelijk verdwijnen van de winkels mobiele apparaat volledig.

Never mind de verdwijning van de geliefde Flappy Bird ieders. Cut the Rope, die wordt gemaakt door Moskou gevestigde Zeptolab, en talloze games en apps die afkomstig zijn uit Rusland kon niet meer zijn indien de werkelijke sancties worden getroffen.

Maar Amerika’s C-stoelen zijn niet van plan om te wachten op de huidige regering om sancties op te heffen. Als er een gebrek aan vertrouwen in de betrouwbaarheid van een leverancier, of als er enige bezorgdheid dat hun klantenbinding kan worden geruild of beïnvloed door de Poetin-regime en gebruikt om hun eigen systemen in gevaar brengen u kunt ervan verzekerd zijn dat de software van Russische afkomst gaat zeer snel verdwijnen van de Amerikaanse IT-infrastructuur.

Aannemer H-1Bs zijn vrijwel zeker zullen worden geannuleerd en-masse of niet zal worden verlengd voor Russische onderdanen het verrichten van werkzaamheden voor de VS gevestigde bedrijven. Je kan erop rekenen.

Als een Joodse Amerikaan van gemengde Russisch, Wit-Russisch, Pools en Oekraïense afkomst het pijnen me om al deze dingen te zeggen en te schrijven op wat er zou kunnen worden aangemerkt als new-age McCarthyist paranoia, maar ik zeg alleen maar hardop wat velen CEO’s, CTO’s en CIO’s zijn particulier denken en in de heiligheid van hun eigen pluche zakelijke kantoren.

Elke leverancier die wordt overwogen voor een grote software-contract met een Amerikaans bedrijf gaat significant onderzoek te ondergaan, en zal worden gevraagd of een van hun product betrokken Russische ontwikkelaars. Als het niet de meest elementaire audits doet passeren en snuiven tests kunnen ze gewoon vergeten over zaken doen in dit land, periode.

Dus als een verkoper wel prominente Russische ontwikkelaar personeelsbestand, zullen ze moeten inpakken winkel en bewegen die labs terug naar de VS of het land dat beter is afgestemd op de Amerikaanse belangen. Dit geldt in het bijzonder voor iedereen die wil Federal contract werk zo goed doen.

Maar dan is er nog de kwestie van de aangepaste code geproduceerd door outsourcing bedrijven. Dat wordt een stuk lastiger.

Uiteraard is er nog de vraag hoe recent de code is, en of er goede methoden in plaats om het te controleren. We kunnen verwachten dat er sprake zal zijn diensten aangeboden producten in de nabije toekomst door de Amerikaanse en West-Europese IT-bedrijven om te storten door middel van enorme hoeveelheden aangepaste code zodat ze er absoluut zeker van dat er geen backdoor compromissen achtergelaten door Russische onderdanen onder invloed van kan zijn het Poetin-regime.

Als u dacht dat uw Y2K mitigatie was duur, wacht dan tot uw onderneming ervaart de Russische Purge.

Ik heb niet een van je net hoe duur een voorstel is dit te vertellen. De rijkste corporaties, het aftasten van een enorm risico voor de veiligheid en het vertrouwen van de klant zal dit zo snel als ze kunnen en zullen de bittere pil van dure audits slikken te pakken.

Maar veel bedrijven kunnen niet de directe middelen om het te doen en zullen hun best doen om het risico te beperken op hun eigen, en gecompromitteerde code kan zitten voor de jaren tot grote systeem migraties en kan de oude code wordt (hopelijk) weggespoeld.

We zullen vrijwel zeker te maken hebben met de Russische cyberaanvallen uit binnen de muren van onze eigen bedrijven voor de komende jaren, van software die oorspronkelijk in het kader van het hebben van toegang tot relatief goedkoop en hooggeschoolde strategisch uitbestede programmeur talent werd ontwikkeld.

Mijn grootste hoop is dat koeler koppen zal zegevieren en Vladimir Poetin zal weg te stappen van de rand van een nieuwe Koude Oorlog, die niet alleen destructief in termen van terug te draaien meer dan 30 jaar van het partnerschap tussen onze twee landen sinds de val van het zal zijn Sovjet-Unie, maar ook een die enorme hoeveelheden economische schade zal opleveren voor zijn land als de onze.

Zal Russische software en diensten uitgegroeid tot de eerste slachtoffer in een nieuwe Koude Oorlog? Praat terug en laat me weten.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie