High-betalende telecom klanten krijgen een voorkeursbehandeling in India

Heb je je ooit afgevraagd hoe en waarom bepaalde mobiele gebruikers hebben een betere klantenondersteuning, samen met netwerkdekking, dan u of anderen? Beter nog, ooit afgevraagd of oproep druppels zijn echt apparaatgerelateerde, of misschien met betrekking tot uw klant score in plaats daarvan?

Ja, je hebt een klant score als je een mobiele abonnee in India, ongeacht of het een prepaid of postpaid account. En volgens The Times of India, hoeft scores van de klant in feite een rol spelen, vooral als u een hoge betalende telecom gebruiker.

Op zijn beurt, dit vertaalt zich in kortere wachttijden om te praten met vertegenwoordigers van het centrum noemen, samen met een hogere bandbreedte, en ja, het is bevestigd, daalt minder call. Mobiele operators in India verzamelen abonnee-informatie en elke klant met een score, een afspiegeling is van hun leven waarde aan het netwerk toe te wijzen. Op zijn beurt kunnen mobiele operators selectief kanaal netwerkcapaciteit elke gebruiker naar eigen keuze. Bovendien, mobiele operators inzicht te krijgen in in de buurt van real-time over het gebruik van de klant en bieden diensten, afhankelijk van hun waarde voor het netwerk.

Vanuit één aspect duidelijk is dat een poging tot, datamining, mobiele operators, hoofdzakelijk voor hun voordeel en versterking te bieden op maat aan hun abonnees, wederom gebaseerd op de waarde naar het netwerk. Maar het is deze waarde aan het netwerk, dat is verontrustend voor mij.

Is het eerlijk om selectief te leveren diensten alleen te hoge betalende premium abonnees die een hogere waarde op het netwerk, terwijl de rest? Persoonlijk heb ik het gevoel dat dit is een beetje bevooroordeeld, en terwijl ik weet zeker dat de mobiele operators hebben een manier rond dit vond, heb ik het gevoel dat dit de inkomsten te verliezen.

Op basis van eerdere ervaringen met een prepaid Vodafone-verbinding in New Delhi, hier is de reden waarom ik het gevoel dat dit de inkomsten verliezen: afhankelijk van mijn vaste bijvullen bedragen, zou ik kort en korte berichten van Vodafone ontvangen voor andere promotionele aanbiedingen die ze hadden. Deze berichten zouden verschijnen alleen op het moment van bijvullen ook, en in bijna alle gevallen, ik miste op het aanbod als de berichten ging zo snel. Het deed ook niet helpen dat, regionale talen, zoals Hindi werden weergegeven met behulp van Engels karakters.

Dat gezegd zijnde, ik heb eindelijk te melden om een ​​offerte, die een vaste prijs was voor een grote hoeveelheid datagebruik, voor een week. Inschrijven zelf vereist herinneren, of onthouden, de code te sturen naar Vodafone. Echter, zodra ondertekend ik besefte dat tegen het einde van mijn één week promotie, was ik niet aangeboden om opnieuw aanmelden. Gelukkig, ik schreef het naar beneden de alfanumerieke code en opnieuw stuurde het naar Vodafone, en deed dat voor maanden. Door dit te doen, ik bespaarde veel geld aan data kosten.

Mijn enige vraag is: als Vodafone en andere mobiele operators in India te sturen abonnees promotionele aanbiedingen op basis van hun klanten score, en abonnees aanmelden, doet het op zijn beurt verhogen uw klant score op het einde? Ik weet het niet, maar ik weet één ding: ik gestopt met het ontvangen van promotionele aanbiedingen van Vodafone op basis van mijn continue vernieuwing van haar data-abonnement promotie.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow