Heeft HP Oracle Itanium ondersteuning pak vliegen?

Hewlett-Packard zei dat het een civiele rechtszaak heeft ingediend in Californië dwingen Oracle zijn Itanium-platform te ondersteunen.

In maart, Oracle zei dat het zou stoppen met het ondersteunen van HP Itanium-platform, omdat Intel niet van plan om het platform op de lange termijn te houden. Zowel HP en Intel ontkende dat claim.

Nu is de Itanium ruzie escaleert. HP zei in een verklaring

Volgens HP, Oracle om zijn product suite op Itanium bieden heeft.

Oracle uitgegeven zijn eigen verklaring spottende HP’s rechtszaak

Het is interessant, echter, dat in september 2010 is HP Oracle gevraagd voor een lange termijn inzet voor Itanium ondersteunen. Op dat moment wist Oracle niet weten dat er een plan al op zijn plaats om Itanium’s leven te beëindigen. Oracle niet leren over dat plan tot zes maanden later, in maart 2011. Wij zijn van mening dat HP specifiek gevraagd Oracle op de lange termijn ondersteuning te garanderen voor Itanium in de overeenkomst september 2010 omdat HP al alles over de plannen van Intel’s Itanium, en HP beëindigen wist was bezorgd over wat er zou gebeuren als Oracle hoorde over dat plan.

Wat we zeker weten is dat Ray Lane en HP’s huidige bestuursleden en Leo Apotheker en HP’s huidige management team weet nu dat Intel heeft plannen in de plaats tot het einde van de levensduur van de Itanium microprocessor.

Als u veronderstellen dat er een aantal wettelijk bindende overeenkomst voor Oracle Itanium ondersteunen, misschien wel het bedrijf zal het platform ondersteunen.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Echter, zodra die overeenkomst voorbij is, zal Oracle Itanium weer dalen. Met andere woorden, een rechtszaak en gedwongen Oracle support doet niets om op lange termijn roadmap bezorgdheid weg te nemen.

Bovendien, het is een beetje vaag over hoe onwettige het einde van Itanium ondersteuning van Oracle’s werkelijk is. HP stelt dat Oracle probeert om klanten te dwingen zijn stack. HP’s Itanium dozen zijn gericht op de Unix-markt, een plek waar Oracle Solaris speelt. Echter, kunnen deze Oracle-klanten ook naar Xeon-powered servers. Oracle’s punt is dat het niet gelooft dat de Itanium een ​​toekomst heeft.

In maart, zei Oracle

Uiteindelijk is de markt beslist. Als Itanium heeft mojo, is het mogelijk dat Oracle klanten zouden verliezen. Het is duidelijk, heeft Oracle gekeken naar risico Itanium en te belonen voor haar activiteiten, en besloot dat het steun kan laten vallen. Een rechtszaak over de wettelijke verplichtingen van Oracle is niet waarschijnlijk dat de beslissing op de lange termijn te veranderen.

Via de website van US

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt