Handspring Visor Pro recensie

de Neo en Pro – Handspring heeft twee nieuwe producten in zijn Visor reeks Palm OS handhelds gelanceerd. De Visor Pro is de betere functionaliteit van de twee nieuwkomers, geprijsd op £ 269 (inclusief BTW, of £ 229 ex BTW..) – Hetzelfde als de ultra-dunne Visor Edge. Slechts één Visor model kost meer – de kleur gescreend Prism.

Het ontwerp van de Visor Pro is vrijwel hetzelfde als alle andere vizieren met uitzondering van de eerder genoemde Edge, het belangrijkste verschil is behuizing kleur – de Pro is vormgegeven in zilver. Het wordt geleverd met een gerookte-grijze plastic flip-off deksel voor het scherm, maar niet de nogal goede slip geval dat de meeste andere vizieren begeleidt. De toepassing knoppen, on-off switch en alle belangrijke Springboard slot blijven in hun inmiddels bekende locaties.

Binnen Ook zijn er weinig verschillen ten opzichte van eerdere modellen. Het besturingssysteem Palm OS 3.5 met een aantal toevoegingen van Handspring, zoals het opnemen van een geavanceerde agenda-item en een knipperend alarm voor gelegenheden als een hoorbaar men te opdringerig. U krijgt ook de zeer slimme Fast Lookup functie voor het eerst geïntroduceerd in de Visor Edge, waardoor trawlvisserij via adressen voor een bepaalde contactpersoon makkelijker dan onder standaard Palm OS.

Het algemene ontwerp van het aanraakgevoelige scherm zal ook vertrouwd aan iedereen die al bekend zijn met vizieren of het Palm-besturingssysteem in het algemeen. Het ondersteunt 16 grijstinten, heeft een backlight en bevat de Graffiti gebied voor handschriftherkenning. Het vermogen wordt geleverd door een oplaadbare Li-ion-cellen, die, net als de conventie, automatisch opgeladen terwijl de Visor Pro is in zijn docking cradle. Aansluiting op een host-pc is via een USB-kabel aan deze cradle.

Handspring blijft trouw aan Motorola Dragonball-processors, en de Visor Pro’s VZ chip draait op 33MHz – de snelste beschikbare. Het enige echte innovatie van de Visor Pro is dat het komt met 16MB ingebouwd RAM. Bij Palm lanceerde haar m500 / 505 range afgelopen maart, het bedrijf was onvermurwbaar dat 8 MB geheugen was dat het runnen van Palm OS handhelds waren waarschijnlijk nodig zal hebben. Palm heeft introduceren ondersteuning voor externe opslagmedia op dat moment, het verstrekken van een manier van het verhogen van het interne geheugen, maar ons begrip was dat het niet enthousiast over het verstrekken van meer dan 8 MB aan intern geheugen.

Niets Palm heeft gedaan sinds veranderingen die begrip, maar Handspring duidelijk denkt anders – althans voor zover het de Visor Pro betreft. Om de lancering van de Pro’s te begeleiden, heeft Handspring ook aangekondigd een 16MB Springboard backup module.

Handspring facturering is de Visor Pro als een apparaat voor power users en professionals. Dat is logisch. De snellere processor en augmented RAM zeker maken het een betere keuze dan sommige andere vizieren voor deze groep gebruikers. Met betrekking tot de upgrade pad, hoewel, het is alleen het overwegen waard als je echt al die interne RAM nodig.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop