Hands-on met de RIM BlackBerry Torch van AT & T

De RIM BlackBerry Torch 9800 werd vorige week aangekondigd met beschikbaarheid in slechts een paar dagen op AT & T. De BB Torch wordt geleverd in een form factor, dat vind ik persoonlijk heel aantrekkelijk met een volledige capacitief touchscreen en een hardware QWERTY-toetsenbord, zodat u het beste van twee werelden in één apparaat. Een evaluatie-eenheid net aangekomen gisteravond dus heb ik een paar uur te gaan bekijken en ik ben met inbegrip van een eenvoudige wandeling rond en mijn eerste indrukken hieronder. Voor een diepgaande volledige herziening van de Torch Ik beveel u kijken op de Crackberry.com beoordeling. U kunt een aantal productfoto’s in mijn fotogalerij te vinden om mee te gaan met mijn hands-on video hieronder. Ik heb BlackBerry-apparaten die eigendom zijn in het verleden en ik ben erg benieuwd om te zien of deze form factor eventueel terug te kunnen brengen me aan RIM.

De Torch keek vergelijkbaar met de Storm toen ik de doos opende, maar ik was blij met de optische trackpad gecentreerd onder het display te zien. De Torch voelde als een BlackBerry Bold 9700 in mijn hand toen ik nam het uit de doos met een formaat dat is zeer vergelijkbaar zijn, maar met een gewicht van meer dan een ounce meer. Ik gleed meteen het scherm om te controleren of het toetsenbord en voor het grootste deel als wat ik zie met een toetsenbord lijkt op de Bold 9700. De nok onder het toetsenbord geeft u een plaats om het apparaat te houden op zijn plaats met uw duimen als je twee geef het. U kunt de fakkel nog steeds te gebruiken met een enkele hand, maar het vereist een beetje in evenwicht brengen van het scherm en is niet zo eenvoudig als het front facing QWERTY-apparaten zoals de Bold. Ik hou van de met rubber beklede achterkant van de Torch en het apparaat voelt zeer goed worden gebouwd.

Kijkend naar de specificaties voor de Torch, is er niets bijzonder indrukwekkend met het enige hoogtepunt echt zijnde de BlackBerry 6 besturingssysteem. De processor is niet zo krachtig, het scherm is een beetje lagere resolutie, en de geïntegreerde geheugen is minder dan de nieuwste high-end smartphones lancering van Apple, HTC, Motorola, Samsung, en anderen. Dat gezegd hebbende, het is de meest krachtige BlackBerry-toestel tot nu toe en waarschijnlijk beschouwd als de beste ooit BlackBerry ook.

Schuiven de display toont een volledig QWERTY toetsenbord dat erg lijkt op de Bold 9700. Er is een lip aan de onderkant waar duim en voldoende ruimte onder het scherm kan rusten om gemakkelijk weg te typen op de bovenste rij tekens zijn. Ik lees veel van de feedback van de smartphone en BlackBerry liefhebbers die staat de BB QWERTY-toetsenbord zijn de beste die er is, maar ik moet de T-Mobile Nokia E73 Mode (E71 en E72 te) zeggen makkelijk verslaan deze BB toetsenborden met gewijd @ ,. ? ‘! en Ctrl toetsen. Ik haat het dat ik moet eerst druk op de Alt-toets op een BB aan deze gemeenschappelijke leestekens in te voeren en vinden ze minder efficiënt dan de Nokia Ones.

Op de top vindt u het nu typische slot en bel toetsen die zijn geïntegreerd in het frame te vinden.

De 3,5 mm hoofdtelefoon-aansluiting, volume knoppen, en het gemak toets (ingesteld op de camera standaard) zijn allemaal te vinden op de rechterkant van de Torch. De microUSB-poort is het enige wat aan de linkerkant met helemaal niets op de bodem.

De 5 megapixel camera en flitser zijn te vinden langs de bovenkant achterkant van de zaklamp met de rubberen deksel toegang tot 7/8 van de rug.

De hardware voelt zich goed in de hand en lijkt zeer goed worden gebouwd, die typisch is voor RIM. De slider is solide en vergrendelt in open en gesloten stand met deze rusten op de nok wanneer gesloten. Het zilveren frame is aantrekkelijk en de bekleding rond de Torch helpt u grip en vasthouden gemakkelijk.

Vergeten over mijn persoonlijke voorkeur voor EAS, het installatieproces met de nieuwe setup-proces met BlackBerry 6 is vergelijkbaar met wat je ziet met nieuwe account setup op Google Android-apparaten. Je begint met e-mail en selecteer een Internet of BES rekening met de Internet-instellingen, waaronder Yahoo !, Gmail, Windows Live en andere POP / IMAP-accounts. Er zijn instelopties voor BBM, IM, sociale netwerken (zoals Facebook, Twitter en MySpace), Bluetooth, WiFi, beltonen, wallpapers, datum en tijd, en nog veel meer. Ik was erg blij om te zien RIM trekken al deze aangepaste instellingen in een gelikte configuratie-interface pagina in plaats van hun vorige lame systeem op tekst gebaseerde verwarrend instellingen.

Na de installatie vindt u een vernieuwde home-scherm met het profiel, zoeken, en pictogrammen draadloze verbinding voor snelle toegang tot deze functies te zien. Meldingen worden onder de tijd in het midden van het scherm en te tikken op hen opent een preview-scherm met alle meldingen, vergelijkbaar met wat je ziet op Android-apparaten. Langs de bodem is een nieuw launcher lade die kan worden geschoven en langs één rij iconen tegelijk met 0-4 rijen gespeeld. Dit is als een omgekeerde schaduw gezien op Android en is veel beter controleerbaar. Sliding links en rechts van de standaardweergave van de lade die u kunt schuiven voor allen, Favorieten, Media, Downloads en Regelmatig apps, zodat u snel kunt krijgen om de apps die u wilt.

Naast de gebruikersinterface-elementen van BB 6, de andere belangrijke verbetering (en een die de zwakste deel van BB zijn) in de webbrowser. RIM gekocht Torch Mobile, ze hadden de Iris webbrowser, en noemde dit nieuwe apparaat na hen, omdat de browser is een focus van dit apparaat. De nieuwe browser is een WebKit-gebaseerde browser vergelijkbaar met wat we zien op Symbian, Android en iOS-apparaten. Tabbed browsing, pinch en zoom web snelkoppelingen naar de home page, en nog veel meer werken allemaal goed op de BB Torch. Surfen op het web is echt niet langer een probleem met BB 6 en het enige wat ik dacht vertrokken was dat het zeker nog beter met een hoge resolutie display zou kunnen zijn.

U vindt er ook nieuwe tik en houd de menu-opties te zien zijn in het hele besturingssysteem dat een centrale negen vierkant blok van opties. Landschap en portret software QWERTY-toetsenbord verschijnt ook als je de slider gesloten.

Ik hou van het zien van de Podcasts toepassing op het tabblad media want ik ben een grote fan podcast en naar hen luisteren meer dan ik muziek te doen. U vindt er ook typische AT & T spullen, waaronder AT & T Music, MobiTV, AT & T App Center, AT & T Kaarten en Nav, Mobile Banking, en nog veel meer. Andere apps op de BB Torch omvatten Documents To Go, BB Messenger, IM apps (Windows Live, Yahoo !, Google Talk en AIM), BB App World, Slacker Radio verbinding, YouTube, en nog veel meer.

Ik ben van plan om veel meer tijd doorbrengen met de Torch zoals ik controleren wat is geactualiseerd in BB 6 en als de Torch zou werken voor mij als het ging om T-Mobile. Als u een AT & T-klant die BlackBerry-toestellen vindt het lijkt me dat dit een no-brainer upgrade voor u en moet de BB boegbeeld voor een tijdje.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

RIM BlackBerry 6 OS; 624 MHz processor, Quad-band GSM en tri-band UMTS; Schuif up display onthullen van een volledig QWERTY-toetsenbord; 3,2 inch 480×360 capacitive touch display, 5 megapixel camera met flitser, 512 MB Flash-geheugen, 4GB geïntegreerd geheugen, en microSD-kaartslot, 802.11 b / g / n WiFi, Bluetooth en GPS, 1300 mAh batterij, Afmetingen: 4,37 x 2,44 x 0,57 inch en 5,68 ounces

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s