Gyration Ultra Cordless Optical Mouse & Mobile Keyboard review

Uitvinders zullen niet vertrekken aanwijsapparaten staan. Juist omdat de computer muis is een van de eenvoudigste invoerapparaten die perfect werkte goed de dag dat het werd geboren betekent niet dat je kunt het niet eindeloos opnieuw uit te vinden. Een van de nieuwste varianten komt van Gyration, wiens Ultra Cordless Optical Mouse ziet er op het eerste net als vele anderen: een radioverbinding vervangt de kabel, het maakt gebruik van oplaadbare batterijen, en optische sensoren detecteren beweging over een vlakke ondergrond. Het verschil komt wanneer je het optillen: het draagt ​​op werken. Zwaai met je hand in de buurt zo veel als je wilt, en de aanwijzer op het scherm zal uitvoeren op het bijhouden van uw handbewegingen.

Binnen het bochtige donkerblauwe lichaam van de Gyration muis is een paar van gyroscopen. Dit zijn niet de soort met draaiende schijven: in plaats daarvan, een paar trillende balken waggle, een van links naar rechts en één op en neer, met hoge snelheid (luister goed naar de muis in werking en je kunt ze janken horen). Als u de muis beweegt, het waggelend balken proberen te blijven bewegen in dezelfde richting als ze voorheen deden, de strijd tussen hoe ze willen bewegen en hoe ze worden gemaakt om te bewegen creëert Coriolis krachten die beweging omhoog en omlaag te meten en van links naar rechts. Veranderen de krachten in signalen en de signalen naar de ontvanger, en voila: een vliegende muis.

Ironisch genoeg, draadloze muizen hebben de neiging om meer draden dan hun tethered broeders nodig hebben. In het geval van de Gyration muis, moet u de radio-ontvanger aansluiten op een USB-poort en plaats het ergens waar het niet wordt afgeschermd door de pc-behuizing, en dan vinden ergens voor de lader en leiden tot het docking station in waarin de Gyration rust tijdens het bijvullen van de batterijen. Dit zijn nikkel-metaal-hydride oplaadbare batterijen, die moet duren ongeveer drie jaar bij normaal gebruik – maar je moet vervangingen Gyration te kopen als ze niet-standaard. Er is ruimte in de muis voor twee AA-cellen, dus dit is een schande.

Het opzetten is eenvoudig genoeg. Plug alles in, drukt u op programmeren op de radio-ontvanger en de Teach-knop op de muis – dat men met de andere registreert. We hadden ook Mobile Keyboard Gyration, die werkt met dezelfde radio-ontvanger en is geregistreerd op dezelfde manier. Dan is het gewoon een kwestie van het oppakken van de muis en het richten.

De instructies raden u de muis in een ‘relaxed handshake’ positie vast te houden. Hij weegt ongeveer 150 gram, dus het is niet de lichtste wat je ooit in de lucht voor een lange periode van tijd gehouden, maar het is vormgegeven om goed passen in de palm terwijl het laten van de wijsvinger rusten natuurlijk op een trigger knop eronder. Het werkt als een push-to-talk knop op een walkie-talkie, houd het aan de muisbewegingen relais. Als dat niet handig, dubbelklikt u op de trekker en de muis zal worden opgesloten in zendmodus totdat u nogmaals op de trekker of zet de muis naar beneden op een vlakke ondergrond.

De muis zendt ook wanneer u één van de twee normale muis knoppen klikken of gebruik het scrollwiel, en altijd als je het op een vlakke ondergrond te verplaatsen en de optische sensoren in gebruik zijn. Een kleine groene lampje onder de knoppen oplicht wanneer de muis overbrengt, maar verdwijnt ook in en uit wanneer de muis wordt opgeladen. Je moet niet om dat te doen maar al te vaak – al die zaken met de trekker is er om uitzendingen te minimaliseren en het energieverbruik naar beneden, en het is gemakkelijk om een ​​paar werkdagen ‘uit het apparaat tussen de kosten te krijgen.

Intussen is de draadloze toetsenbord is vrij veel wat je zou verwachten. Het loopt uit vier AAA-batterijen – basen worden geleverd, maar u kunt oplaadbare batterijen past jezelf. Het heeft 88 normale toetsen, en de gebruikelijke peppering van e-mail, web en het afspelen van media knoppen. Het is net als een laptop toetsenbord zonder dat de laptop, het neemt minder ruimte in beslag dan een gewone desktop toetsenbord en kan enkel het ding zijn als de ruimte krap is. Het enige nadeel is dat, omdat USB wordt niet actief tot heel laat in de pc’s opstartvolgorde, kunt u niet dit toetsenbord te gebruiken op de verschillende BIOS setup en test functies die moet u op F1, Esc of Del onmiddellijk na te komen de computer op gang komt – u zult een oude-stijl toetsenbord voor nodig.

Heeft de muis te werken? Absoluut. Dit model heeft een opgegeven 25-foot range, die erin geslaagd in het kantoor met griezelige nauwkeurigheid, het afsnijden van dode precies op het beloofde punt. Binnen dat, kunt u weg staan ​​van het bureau het maken van kleine spiertrekkingen bewegingen en de muis zal dienovereenkomstig dansen. Misschien is de beste – bijna de enige – niet-triviale gebruik van deze technologie is, terwijl het geven van presentaties, het laat je bewegen rond het podium of op kantoor vrij, terwijl nog steeds volledige controle over de computer. Hoeveel gebruik je maakt hiervan is afhankelijk van uw gevoel voor showmanship – maar in tegenstelling tot infrarood muizen, heeft de Gyration apparaat niet lijn van de site nodig heeft en haar radiosignalen zullen graag passeren tussenliggende bureaus, scheidingswanden en mensen. Het is een griezelig gevoel, met een wijzer te volgen bewegingen van uw hand als er geen oppervlak of draad in de buurt, maar het wordt al snel een tweede natuur.

Als u een draadloze, Deskless wijzer nodig, de Gyration muis is vrij veel uw enige keuze. Doe je dat niet, dan zal het een extravagantie dat alleen jij kunt rechtvaardigen. Het maakt zeker mensen twee keer kijken, het werkt prima als een gewone draadloze muis en het heeft een aantal funky technologie binnen. Het is niet Bluetooth, dat is een schande – en zet het in het nadeel nu dat Microsoft haar Wireless Optical Desktop heeft gelanceerd voor Bluetooth – en het is duur in vergelijking met bijna alle andere muizen. Maar het werkt, en het is uniek.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop