Groundhog Day: Waarom de Samsung Galaxy S5 is gewoon een andere Android-toestel

Noot van de redactie: De originele versie van dit artikel werd gepubliceerd in maart 2013. Het is bijgewerkt met vrijwel geen verfrist content. Rust in vrede, Harold Ramis.

Ik hoopte met de Galaxy S5 release aankondiging van gisteren dat we zouden een aantal echt vernieuwende, verstorende spullen afkomstig van Samsung zien;. Maar wat we kregen in plaats was gewoon een Android smartphone. Net als de S4 en de S3 die ervoor kwam.

Misschien ben ik opklaren. Misschien heb ik gespeeld met deze apparaten te lang. Of misschien de Android wapenwedloop is nu geëscaleerd tot het punt waar productdifferentiatie is gereduceerd tot “wie als eerste de nieuwste hardware componenten te integreren.”

Ik heb, nu al enige tijd, niet een gebruiker van een Android-smartphone geweest. Ik heb nu een iPhone 5s op Verizon voor persoonlijk gebruik en een Nokia 920 Windows Phone 8-apparaat op AT & T als mijn zakelijke telefoon.

Maar ik ben altijd met inachtneming van de voortgang van de Android-smartphone-technologie, al was het maar omdat ik doorgaan met Android-tablets te gebruiken; Ik bezit een Nexus 10, onder andere apparaten, zoals twee Kindle Fires) en er is altijd een kans die ik kan mijn standpunt te herzien en ga terug naar een Android-apparaat als mijn persoonlijke telefoon.

Immers, het platform blijft evolueren.

Met de release van de Samsung Galaxy S5, maar ik ben tot de conclusie dat het een vreselijk storend inspanning van Google en de OEM’s om me terug te krijgen als een smartphone klant zou komen.

Het is alsof we dit hebben gezien allemaal al eerder. We hebben het allemaal al eerder geleefd. Hell, je hebt dit artikel eerder te lezen.

Tuurlijk, ik zal doorgaan met Android-tablets te kopen met het oog op de ontwikkelingen met het OS te volgen en gelijke tred houden met de industrie. Ik zal ook blijven om hetzelfde te doen met iPads alsook met Microsoft’s Surface. Dat is een no-brainer, gezien het feit dat met Wi-Fi-apparaten die alleen, er is geen vervoerder inzet en je bent niet de hele dag lang gebonden aan de heup tot het ding.

Echter, een smartphone is een engagement. Niet alleen heb je nodig om het te dragen de hele tijd, maar in ieder geval hier in de Verenigde Staten, de belangrijkste draadloze carriers vereisen twee-jaar contracten met het oog op smartphones tegen een gesubsidieerde prijs niveau te bieden.

Men moet een vertrouwde en intieme relatie met je smartphone. Zonder bijzonder enthousiast over de technologie, het is moeilijk voor mij als een smartphone gebruiker te rechtvaardigen terug te gaan naar het Android-ecosysteem.

De Galaxy S5, net als de Galaxy S4 (en de Galaxy S3), die ervoor kwam, het lijkt mij, is gemaakt voor een deel aan de behoefte van Samsung te worden aangepakt; in toenemende mate onafhankelijk van Google, van een software-differentiatie standpunt.

Dit geldt ook voor een geleidelijke overgang naar meer handgeweven oplossingen zoals Tizen, die nu in hun wordt opgenomen; Galaxy Gear lijn van slimme horloges.

In aanvulling op de onafhankelijkheid van de uitvoering van Android, de oprichting van de Galaxy S5, zoals de S4 die ervoor kwam, Google maakt deel uit van een kritieke pad in de Samsung-apparaat evolutie naar steeds 100 procent verticaal geïntegreerd, en het verminderen van hun afhankelijkheid van externe leveranciers van onderdelen .

Klinkt veel als wat Apple doet, toch? Groundhog Day.

Mobile World Congress 2016

Samsung lanceert Galaxy S7, S7 edge: Is het de moeite waard een upgrade; Lenovo lanceert tablet gericht op zakelijke gebruikers, HP onthult de Elite x3, een business-class Windows 10 phablet; nieuwste high-end Ubuntu telefoon zal wereldwijd beschikbaar zijn; LG G5? vs Samsung Galaxy S7:? Wat is het nieuwe vlaggenschip van Android-smartphone; Huawei onthult nieuwe MateBook 2-in-1 PC; Samsung’s Gear 360: Kan zij virtual reality een bedrijf hoek; Cisco Courts Service mobiele netwerk providers met nieuw management platform? ; Als alle smartphones zijn identiek en bijna gratis, alleen gebruik van diensten kwestie; Mobile World Congress

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Net als de S4 dat ervoor kwam, de Samsung Galaxy S5 vertegenwoordigt de integratie van nog meer van de eigen zelfgebrouwen hardware-componenten, zoals hun lijn van, Exynos SoC, in massa-markt smartphones.

Dit heeft niets te maken met het brengen van opwinding, innovatie en waarde toe te voegen aan de eindgebruiker. Dit is puur een economische en marges te spelen.

Gelieve dit niet interpreteren als een negatief. Ik geloof dat de verticale integratie is een belangrijk onderdeel van het recept elke fabrikant van het apparaat voor het algehele succes.

Maar zoals mijn Editor-in-Chief en collega Larry Dignan wees op een jaar geleden, Samsung’s, richtingen, vertaling en cloud storage functies, zijn gewoon duplicaties van wat Google heeft in hun eigen Android-implementatie al. Het is heel moeilijk om te zeggen dat dit de werkelijke differentiatie en value-add.

Het zou zeker me niet verbazen als Samsung, langs hun hun steeds afgeweken Android te bouwen en de standaard toepassingen, opgebouwd uit hun eigen App Store om te concurreren met Google Play, net zoals Amazon heeft gedaan met hun eigen Android-implementatie op de Kindle Fire.

Dus ja, de Galaxy S5, zoals de S4 (en de S3) dat ervoor kwam is een mooi stukje hardware. Maar aan het eind van de dag, het is gewoon een Android-telefoon, en een die alleen zichzelf in de integratie van componenten en ecosysteemdiensten wordt onderscheid te maken (zij het gedupliceerde) landroof.

Maar spannend? Een product dat ik wil gebruiken en maak een contract betrokkenheid bij? Nee.

Is de Samsung Galaxy S5 meer Groundhog Day, of legitieme innovatie in de smartphone ruimte? Praat terug en laat me weten.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar