Grote Debat panellid Q & A profiel: IBM

SINGAPORE – Er is veel hype over big data, maar zijn bedrijven profiteren van het nog? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen Singapore bedrijven worden geconfronteerd bij het vastleggen van relevante gegevens en het extraheren van intelligentie van het?

James Woo, Farrer Park Company; Jude Yew, National University of Singapore, en; Tan Eng Pheng, Infocomm Development Authority van Singapore.

Hoe kan technologie helpen bij het oplossen sommige van deze uitdagingen, en wat is de rol van de overheid in het helpen van Singapore bedrijven tikt gegevens voor innovatie? Deze, onder andere, zijn slechts enkele van de big data vragen panelleden zullen bespreken op de website Big Debate Azië van deze week zal worden gehouden op 28 november in het Pan Pacific Hotel.

Onder hen is panellid Janet Ang, managing director van IBM Singapore, die de leverancier lokale activiteiten, waaronder haar producten en diensten divisie toezicht houdt. Voor haar aanstelling als hoofd van het kantoor in Singapore in juli 2011, Ang bekleedde diverse leidinggevende functies bij Big Blue waaronder vice-president van de infrastructuur IT-diensten bij IBM Great China Group, waar ze werd gevestigd in Beijing.

Intelligent Singapore, Singapore e-gov diensten ontbreekt nog steeds integratie, intelligente Singapore, Training is de remedie om Singapore falende iN2015 job doelen; Intelligent Singapore, Infrastructuur, connectiviteit houden S’pore vooruit in Aziatische hub ras, Intelligent Singapore, Singapore in 2013: Startups glinsteren, maar breedband moet boost

Ze was ook eerder hoofd van de wereldwijde desktop business unit Lenovo’s en leidde de, integratie met de voormalige desktop unit van IBM.

De IBMer heeft zitting in diverse commissies, waaronder de Singapore Kamer van Koophandel in China, Singapore Computer Society, evenals de Singapore afdeling van de International Women’s Forum.

Als leadup aan de paneldiscussie, profileren we Ang in een Q & A-sessie hier om een ​​aantal van haar eerste gedachten over big data te krijgen. vangst ook onze Q & A profielen van andere panelleden in het grote debat

V: Waarom zou Singapore zorg over big data? ? En waarom zou Singapore bedrijven en de bevolking zorg over; Ang: Stel je voor – 90 procent van de data in de wereld van vandaag is gemaakt in de afgelopen twee jaar alleen. Het volume, snelheid en complexiteit van gegevens alleen maar toenemen. De opkomst van big data, in combinatie met high-performance computing, kan grote vooruitgang opleveren voor overheden en bedrijven.

Op hetzelfde moment dat big data zorgt voor een gelijk speelveld voor alle, kan het ook een competitieve differentiator geworden. Als een land zonder natuurlijke rijkdommen, heeft Singapore oudsher zijn waarde en relevantie voor de wereldeconomie verkregen door een economische hub voor informatie. Door gebruik te maken van deze gegevens door middel van analyse, in het bijzonder geavanceerde en voorspellende, is nu actueler dan ooit voor Singapore.

Het is belangrijk om te onthouden, aan het einde ervan, big data is niet alleen om de gegevens zelf. Het gaat ook om slimmer analytics op gegevens die resultaten zullen rijden om ons te helpen meer relevant zijn voor onze klanten en burgers, en te differentiëren voor concurrentievoordeel.

En waarom zou Singaporezen niet de zorg over de uitkomsten van big data? Het maakt ons leven makkelijker – op een manier die door hen. Big data stelt consumenten en burgers door middel van meer keuzemogelijkheden en de mogelijkheid om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Big data biedt een brandend platform, maar als we het niet actief deel te nemen, zullen we zonder bemiddeling krijgen. Dus moeten we nu handelen en zijn klaar voor de toekomst, niet verliezen het voordeel dat we op dit moment hebben.

In uw standpunt, wat is de meest fascinerende mogelijke toepassing van big data-technologie in Singapore? Bijvoorbeeld, wat sociaal / zakelijk probleem kan het best op te lossen, of hoe kan het best verbeteren ons dagelijks leven;? Steden, Singapore inbegrepen, concurreren wereldwijd voor zowel burgers en bedrijven aan te trekken. de aantrekkelijkheid van een stad is direct gerelateerd aan het vermogen om diensten die groei te stimuleren bieden, bouwen economische waarde, en het creëren van concurrerende differentiatie, terwijl de integratie van de stad systemen voor de verbetering van de kwaliteit en efficiëntie, en het creëren van eenvoudig te gebruiken diensten die resulteren in een positieve burger ervaringen.

Singapore, met extreem hoge eisen aan de stedelijke infrastructuur geplaatst, maakt een uitstekende “proeftuin” voor stedelijke oplossingen. Om klaar voor de toekomst zijn, mogelijkheden bestaan ​​voor steden om verdere diensten die momenteel worden aangeboden door agentschappen in silo’s te integreren, en ontketenen de waarde van de gegevens in bruikbare inzichten.

Bovendien, een omgeving voor een betere betrokkenheid en samenwerking – tussen steden, bedrijven en burgers – dient te worden gecreëerd door gebruik te maken van platforms zoals mobiele en sociale netwerken.

Vandaag de dag, Singapore is al samen met partners als IBM de technologie gebruik maken van de slimmere en duurzame steden visie tot leven te brengen. Bijvoorbeeld, de National Environment Agency (NEA) en IBM werken samen aan de ontwikkeling van geavanceerde modellering en voorspellende mogelijkheden om de belangrijkste milieuaspecten in Singapore, zoals luchtkwaliteit, extreme weersomstandigheden, dengue uitbraken, en voedselvergiftiging incidenten aan te pakken. Het doel is om activiteiten van NEA te verbeteren voor het publiek beter te kunnen bedienen.

Door gebruik te maken van IBM’s geavanceerde analysemogelijkheden, zal NEA beginnen om data slimmer te gebruiken voor haar activiteiten en zinvol van complexe gegevens die kunnen worden omgezet in bruikbare informatie voor het publiek.

Wat is de grootste uitdaging in verband met big data dat de technologie die vandaag beschikbaar zijn kan het niet helpen op te lossen? En wat moet er gebeuren om dit aan te pakken;? Hoewel de term ‘big data’ is alomtegenwoordig, het nog steeds wekt verwarring.

Of het nu gaat het over de enorme hoeveelheden data, sociale media, real-time gegevens en analyses, een groot deel van de verwarring over big data begint met de definitie zelf. In een recent rapport over big data door IBM en de Saïd Business School van de Universiteit van Oxford, werd bekend dat de meeste big data initiatieven die momenteel worden ingezet door organisaties – zowel private als publieke – zijn gericht op het verbeteren van de klantervaring. Toch, ondanks de sterke focus op de klant, minder dan de helft van de organisaties die zich bezighouden met actieve big data initiatieven worden momenteel verzamelen en analyseren van externe databronnen, zoals sociale media.

Een van de redenen is veel organisaties hebben moeite om aan te pakken en het beheer van de onzekerheid die inherent is binnen bepaalde soorten gegevens, zoals het weer, de economie of sentimenten en waarachtigheid van de mensen uitgedrukt op sociale netwerken.

De respondenten ondervraagd hun vermogen om opmerkingen, recensies, tweets, en andere vormen van gratis aangeboden adviezen te vertrouwen online, in het bijzonder wanneer de bron niet-geïdentificeerde of niet bevestigd.

Hoewel onzeker, social media data bevat nog waardevolle informatie. Organisaties moeten omarmen en beheren van gegevens onzekerheid en bepalen hoe het te gebruiken in hun voordeel.

Het gebrek aan vaardigheden is een andere reden social media en andere externe databronnen is onderbenut. Het hebben van de geavanceerde mogelijkheden die nodig zijn om ongestructureerde gegevens, die ruimtelijke data, spraak, foto’s en video als streaming data omvat analyseren, blijft een grote uitdaging voor de meeste organisaties. Minder dan 25 procent van de respondenten zegt dat ze over de vereiste capaciteiten om zeer ongestructureerde gegevens te analyseren, en dit is een belangrijke remmer om het verkrijgen van de meeste waarde van big data.

De uitdagingen zijn dan die van de technologie, zoals blijkt uit het werk van IBM is al bezig met de early adopters in de hele wereld door middel van meer dan 2.000 Smarter Planet initiatieven om big data en geavanceerde / predictive analytics te benutten. Dat gezegd hebbende, veel onderzoek en ontwikkeling is nog aan de gang – en nodig – verder te verfijnen big data-technologie.

Singapore e-gov diensten ontbreekt nog steeds de integratie

Training is de remedie om Singapore falende iN2015 job doelen

Infrastructuur, connectiviteit houden S’pore vooruit in Aziatische hub-race

Singapore in 2013: Startups glinsteren, maar breedband moet boost