Groepen rally tegen Nominet take-down push

De Internet Service Providers Association (ISPA) is toegetreden tot de Open Rights Group en de London Internet Exchange (Linx) in het verzet tegen een voorstel van Nominet te nemen van websites die betrokken zijn bij illegale activiteiten, zonder de noodzaak van een gerechtelijk bevel.

Nominet – de instantie die verantwoordelijk is for.uk domein toewijzing; – begon een proces om het beleid inzake “het omgaan met domeinnamen gebruikt; verband met criminele activiteiten” te veranderen in maart aan de opdracht van de Serious georganiseerde criminaliteit Agency (Soca). Het is sindsdien nemen; beneden domeinen, met inbegrip van honderden dacht te verkopen; nagemaakte koopwaar, op verzoek van de politie.

ISPA, de Open Rights Group en Linx zei op woensdag dat ze verwerpen de Nominet ontwerp-aanbevelingen. Elke besloten onafhankelijk dat schorsingen moet pas na ontvangst van een gerechtelijk bevel, zeiden ze. ISPA is een handel groep van internet service providers, terwijl Linx vertegenwoordigt IP-netwerk providers.

“Kennis van de Rechten van de Groep Open is dat de huidige praktijken Nominet’s niet voldoen aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Het is een artikel 6, recht onder het verdrag naar een open, eerlijke en openbare behandeling door een bij wet ingesteld onafhankelijk en onpartijdig gerecht hebben. artikel 6 rechten kan niet worden afgeweken, “Jim Killock, directeur van de mensenrechtenorganisatie, zei in een verklaring.

Die rechten van de mens kan alleen worden beperkt door de wet, Killock betoogde, dat is niet het geval als Nominet maakt snelle beslissingen te verwijderen zonder een gerechtelijk bevel.

Timico is de kant van ORG, Linx et al op dit ene, “zei Trefor Davies, chief technology officer van zakelijke ISP en communicatie provider Timico.” Het zou zijn; het dunne uiteinde van de wig als we beginnen mensen te laten / organisaties te nemen; beslissingen die beter worden overgelaten aan de bevoegde rechterlijke macht.

“Ondanks dit, heeft Nominet dit onderwerp met nobele bedoelingen naderde, en het is een belangrijke kwestie die we moeten aanpakken. Het antwoord, echter, is het versnellen van de gerechtelijke procedure en niet om de bewijslast op goedkeurende entiteiten te zetten,” Davies voegde.

In tegenstelling tot andere registrars, heeft Nominet niet “geen duidelijke verplichting” onder zijn voorwaarden om te gaan met inbreukmakende domeinen, het heeft gezegd (PDF). Na ontvangst van de Soca verzoek, het begon een informeel overleg in het veranderen van de voorwaarden, zodat het snel zou kunnen nemen naar beneden plaatsen verdachte door haarzelf of de politie van het breken van de wet.

De Open Rights Group en Linx is een van de 20 organisaties die werden overleg met Nominet over de maatregelen die in een speciaal bijeengeroepen ‘issue groep “(PDF), waarin een reeks ontmoetingen tussen maart en oktober gehouden om aanbevelingen voor de wijziging van het beleid op te stellen. Echter, de deelnemers moeite om eens te worden over de exacte voorwaarden te gebruiken.

We hebben geprobeerd om manieren om de rechten van het individu in evenwicht te brengen, maar wetshandhavingsinstanties zijn verzet tegen suggesties die gerechtelijke bevelen ooit zou worden gezocht. Hun redenering is gebaseerd op een gebrek aan middelen, “zei hij.

In reactie op deze bezorgdheid, Nominet zei dat het zal vertragen de indiening van haar ontwerp-voorstel “want het is duidelijk dat er problemen zijn die verdere discussie vereisen”. De registrar is de hoop om de kwestie-groep in januari opnieuw bijeen om de verschillen op te lossen.

Onze aanpak vanaf het begin is geweest om tot een consensus te zoeken waar mogelijk, “zei de registrar.” Nominet blijft zich inzetten om ervoor te zorgen alle belanghebbenden hebben hun standpunten vertegenwoordigd, zodat we kunnen blijven run.uk in het voordeel van iedereen.

Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Innovatie, Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen