Govt projecten niet anders dan anderen

publieke sector in Azië biedt een omvangrijke en lucratieve markt voor IT-leveranciers en dienstverleners, maar is het te warm om te behandelen? Market watchers er rekening mee dat de overheid projecten inderdaad kan worden “zeer pijnlijk” voor sommige te beheren, maar de omzet en marktkansen ze bieden kan niet genegeerd worden door anderen.

Volgens analist projecten, zijn Aziatische regeringen verwacht dat zij hun ICT-uitgaven door een jaarlijkse samengestelde tarief van 6,9 procent tot 2.010.

Vorig jaar, de publieke sector IT-uitgaven in de regio Azië-Pacific, waaronder Japan, piekte op US $ 51500000000, zei Springboard Research. IDC cijfers tonen ook aan dat e-overheidsuitgaven hoger zal zijn dan US $ 31000000000 tegen het einde van 2010, met de publieke sector in China zal naar verwachting goed zijn voor 36,9 procent – of US $ 11700000000 – van de regering van de regio IT-uitgaven.

Deze grote aantallen dragen goed nieuws voor IT-leveranciers en dienstverleners, die allemaal zijn eyeing een stuk van de lucratieve taart.

Een IBM-woordvoerder vertelde de website van Azië dat de publieke sector “blijft een belangrijk aandachtspunt zijn” voor de IT-leverancier. In een e-mail interview, de woordvoerder zei dat er goede groeimogelijkheden in de sector overheid, samen met de gezondheidszorg en het onderwijs markten.

Hij voegde toe dat IBM in lijn zijn “-klantgerichte teams” door verticale sectoren, en heeft een team van customer relationship management, ondersteund door consultants en merk specialisten, die specifiek zijn toegewezen aan projecten in de overheidssector te behandelen. IBM maakt deel uit van een consortium dat momenteel bieden voor Standard ICT Operating Environment (SOE) tender de Singaporese overheid, zijn de winnaars van die naar verwachting later deze maand worden onthuld. Het initiatief heeft tot doel een gemeenschappelijke ICT-infrastructuur om de operationele efficiëntie te verbeteren en de overheid IT-uitgaven met 30 procent te verminderen creëren.

Kan leiden tot instabiliteit bedrijf, echter, kan de hoofdpijn die komen met het beheren van de overheid projecten die niet het rendement de moeite waard voor sommige bedrijven, met name kleinere leveranciers te maken.

Dane Anderson, CEO van Springboard Research, zei dat sommige verkopers zien grote succes van hun contacten in de publieke sector en zijn sterk afhankelijk van dergelijke projecten. Deze markt is ook goed voor zo’n groot onderdeel van de totale IT-uitgaven, en is een grote broedplaats van nieuwe technologieën en diensten, dat de grootste IT-spelers de publieke sector niet kunnen negeren.

Echter, Anderson opgemerkt, een aantal kleine en middelgrote spelers hebben de neiging om deze markt te voorkomen – als ze voldoende inkomsten uit andere sectoren – omdat het “een zeer pijnlijke markt” kan zijn om in te werken.

De sales cycles zijn langer, het voorstel eisen zijn ongelooflijk streng, concurrentie voor aanbiedingen is intens en ondanks transparante biedprocessen, in veel landen de echte factoren voor vendor selectie kan ondoorzichtig of overdreven relatie-georiënteerd zijn, “zei de analist.

Bovendien, als gevolg van hun grootte, winnen of deals te verliezen kan leiden tot een wankele ontwikkeling voor bedrijven die schaal tot een deal te ondersteunen en dan moeten mogelijk de schaal van “, zegt Anderson.” Deze pieken in de inkomsten en [fluctuerende] kostenstructuren in gevaar kunnen brengen de financiële stabiliteit van de ondernemingen op de lange termijn.

Maar, overheidsprojecten niet per se een doodvonnis voor alle IT-leveranciers die handelen in de publieke sector.

Phil Hassey, vice-president voor de diensten bij Springboard Research, zei dat de overheid projecten hebben over het algemeen op een andere manier uit de particuliere sector worden beheerd.

Hassey legde uit dat de overheid voor meer transparantie en politiek, en als gevolg daarvan, componenten, zoals de kosten en offshore levering moeten zorgvuldig worden beheerd. “Het is niet per se slechter of beter, maar het is anders,” zei hij in een e-mail interview.

Hij voegde eraan toe dat de service level agreements (SLA’s) zijn niet moeilijker te beheren in overheidsprojecten. Ze kunnen echter afwijken wanneer de service bepalingen betrekken overheidsdiensten zoals welzijn en gezondheidszorg, waar de klant de voordelen zijn minder waarschijnlijk worden gemeten in zuiver fiscaal, Hassey uitgelegd.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Anderson benadrukt dat succes en falen zal afhangen van een leverancier per leverancier basis en hoe elke verkoper verwerkt de opdracht.

Hassey: “Het is heel moeilijk om dat ene markt generaliseren of andere minder transparant is, zodat in het algemeen, als de cultuur van het bedrijf is zodanig dat het dergelijke projecten aankunnen dan in het algemeen heeft de slimme slagen.”

Wijzend naar de Filippijnen ‘onrustige ZTE breedband deal, merkte hij op: “Dit is een goede hoogtepunt voor de noodzaak [van de leveranciers deel] om te begrijpen de lokale markt, hoe betrokken is de regering in [maken] beslissingen, en hoe goed is een contract gerespecteerd. ”

Filippijnse president Gloria Macapagal-Arroyo beval de nationale breedbandnetwerk (NBN) overeenkomst tussen de lokale overheid en de Chinese ZTE wordt geschorst na beschuldigingen dat de deal overtreden Filipijnse wetten en geprofiteerd overheidsfunctionarissen door middel van commissies.

Net als de private sector, hoe groter de transparantie, hoe groter het succes voor zowel paries in een deal, “zei Hassey.” [De Filippijnse ZTE controverse] zou niet gebeuren in een markt zoals Singapore, Australië en Hong Kong, tenzij er extreme incompetentie.

Hassey voegde eraan toe dat problemen ook kunnen ontstaan ​​wanneer leveranciers hun activiteiten uit te breiden buiten hun lokale markten naar andere landen, of wanneer nieuwe spelers in de sector ruimte publiek.

Het is niet voor het beter of slechter [wanneer de overheid IT-projecten betreft], maar een zekere mate van flexibiliteit is zeker nodig, evenals een behoefte om ervoor te zorgen dat politieke overwegingen worden beheerd, “zei hij.

Als een organisatie die specifiek gericht mogelijkheden, dan is het niet anders dan elke andere markt. Het begrijpen van de klanten staat centraal in elke omgeving.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen