Gov’t, bedrijven de meest gevaarlijke bedreigingen op het internet, zeggen experts internet

Tussen de blootstelling van de wereldwijde surveillance projecten, de langzame kruip van de censuur in ons leven, de aanscherping van de Web controle en de toegenomen macht van bedrijven om invloed hebben op wat we wel en niet kunnen online toegang, het is niet makkelijk optimistisch over het gratis internet om te blijven.

Internet stroomstoringen in het door oorlog verscheurde landen, censuur vermomd als; beschermende krachten in het Verenigd Koninkrijk, en daarbuiten, CISPA en SOPA, laks en naïef pogingen om de stroom van het delen van bestanden door de ondernemingen voort in plaats van het aanpakken van de belangrijkste route van de toegang tot inhoud, en regelgeving doorgedrukt door degenen die niets van het web te begrijpen (die de vordering van de commissaris van de Politie Verenigd Koninkrijk dat “Tor is 90 procent van het internet” kan vergeten?) – de lijst van krachten proberen om de controle over het internet worstelen uitoefent.

Het zijn deze factoren, in plaats van cybercrime of hacken, dat internet experts geloven dat de grootste bedreiging voor internet poseren in de komende 20 jaar.

Volgens een nieuw rapport van Internet onderzoeksbureau Pew en American Life Project, publiceerde donderdag, meer dan 1.400 experts – variërend van academici tot tech professionals – geloven overheden en bedrijven hebben de meeste potentie om het gezicht van de baan te veranderen, en niet voor het beter .

Het rapport (.PDF) gevraagd deze professionals wat de meest bedreigende invloeden op het internet door middel van 2025. Hoewel veel deskundigen zeggen dat technologische innovatie banen, een economische impuls en meer mogelijkheden voor mensen over de hele wereld zal bieden om verbinding te maken, waren er “wide niveaus van zorg “, dat acties van nationale staten zal leiden tot meer blokken, filters, segmentatie en censuur van het internet.

Deze pogingen tot controle zal worden gedaan – en al zijn gemaakt – voor de veiligheid en politieke redenen. Het rapport merkte op dat Internet regelgeving meest voorkomende is in de landen waar regimes hebben; faced protesten, zoals in Egypte en Turkije, en deze landen te blokkeren toegang tot het web om informatiestromen controle en bestrijding van de communicatie als het lijkt een bedreiging. Daarnaast is China’s gebruik van de, Great Firewall; is bekend, gebruikt om de stroom van informatie te beperken en om dissidente stemmen dwarsbomen. Er zijn gevallen toen de politieke en activistische bloggers in het land gevangenisstraf vanwege hun geschriften op het internet geconfronteerd geweest.

Paul Saffo, managing director bij Beken Analytics en consulting associate professor aan de Stanford University, zei

De druk om balkaniseren de wereldwijde internet zal blijven en nieuwe onzekerheden. Regeringen zullen meer bedreven in het blokkeren van de toegang tot ongewenste sites.

Volgens Pew, de tweede bedreiging voor het internet in de toekomst is de verdamping van het vertrouwen in de overheid, in het kielzog van de onthullingen over de overheid en corporate surveillance en waarschijnlijk meer toezicht in de toekomst. Natuurlijk, Edward Snowden en zijn onthullingen over de Amerikaanse National Security Agency (NSA), wereldwijd spionage, in je opkomt, en privacy issues kan uiteindelijk beperking van het delen en toegang tot kennis online. Governance-vraagstukken en datalekken – zoals het verlies van Target’s, miljoenen user accounts, om cybercrime – kunnen belemmeren wat nieuwe bedrijven kunnen doen op het web, en wat ze worden vertrouwd en veilig te houden.

Hoe heeft de cyberaanval op Target, wat resulteerde in de diefstal van miljoenen records, plaats?

Raymond Plzák, voormalig CEO van de American Registry for Internet Numbers, en huidig ​​lid van de raad van bestuur van ICANN zei

De inconsequente bescherming van de privacy, zowel privé-informatie vrijwillig is verstrekt of niet, evenals de inconsistent bescherming tegen uitbuiting zal blijven om de vloek van aangesloten omgeving. Het onvermogen van de lokale, regionale / nationale en internationale entiteiten private en publieke sector en de daarmee gepaard gaande samenleving om samen te werken aan de productie van een universeel aanvaarde privacy en anti-exploitatie omgeving zal de waarschijnlijkheid van de beperking van de aangesloten activiteiten te vergroten.

De derde dreiging is die van de commerciële druk en corporaties invloed gebruikerservaring. De rush om geld te verdienen via het internet konden open internet toegang in de toekomst pijn doen, en een actueel voorbeeld is de ruzie over netneutraliteit, met telecommunicatie bedrijven lobbyen om het systeem te veranderen om hun winstmarges te passen.

Net Neutraliteit, is het principe van de behandeling van alle verzenders en ontvangers van de inhoud zoveel mogelijk gelijk, en niet ranking providers op basis van aantoonbaar concurrentiebeperkende principes. Echter, corporate doelstellingen kunnen en hebben, in strijd met dit idee.

Onder de bezorgdheid van de respondent zijn het lot van netneutraliteit, beperkingen op de doorstroming van informatie en beïnvloed door de bescherming van het auteursrecht, en zowel de overheid en corporate “gebrek aan vooruitziendheid” naar een sterke digitale toekomst veilig te stellen.

Must-read: Beveiliging

Neiman Marcus: 1,1 miljoen kaarten gedrang; Opkomende veiligheid naties ‘essentieel voor de toekomst internet: Microsoft; De meeste CEO’s clueless over cyberaanvallen – en hun reactie op incidenten bewijst het; TECH PRO ONDERZOEK: IT Anti-Virus Beleid

PJ Rey, een promovendus in de sociologie aan de Universiteit van Maryland commentaar

Het is heel goed mogelijk zullen wij het beginsel van netneutraliteit ondermijnd zien. In een politiek paradigma waar het geld is gelijk aan politieke toespraak, dus hangt er veel af van hoeveel ISP’s en content providers zijn bereid en in staat om te besteden aan het verdedigen van hun concurrerende belangen. Helaas, de belangen van het alledaagse gebruikers tellen voor heel weinig.

Ten slotte is de “TMI” – te veel informatie – zal probleem paradoxaal genoeg leiden tot te weinig informatie online. Met andere woorden, het filteren van de inspanningen om de informatiestroom te controleren om het meer beheersbaar kan het tegenovergestelde effect hebben, en beperkingen van de consument stromen zou kunnen worden opgelegd.

Lees het volledige rapport (.PDF).

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze