Google verhoogt Chrome encryptie te midden van e-mail waarschuwing

Google publiceert regelmatig rapporten om de transparantie te vestigen in hoe vaak reageert op gegevens verzoeken van wetshandhavingsinstanties, maar de laatste update heeft betrekking meer aan de industrie concurrenten.

Het internet gigant gaf een memo op dinsdag – een herinnering aan wat en misschien een heads-up voor anderen – dat, terwijl Google zou beloven om e-mails versleuteld binnen de perken te houden, kan het niet hetzelfde zeggen wanneer berichten drijven buiten haar digitale grijpen.

In feite, Google schat dat tussen de 40 en 50 procent van de e-mails tussen Gmail en andere e-mailproviders niet worden gecodeerd helemaal.

Brandon Lang, de tech voorsprong van de Gmail-Delivery Team, bood een echte wereld vergelijking in een blogpost op dinsdag naar huis te spijkeren op het punt voor Internet-gebruikers van alle vaardigheidsniveaus

Wanneer u een brief aan je vriend mailen, je hoopt dat ze zal de enige persoon die het leest zijn. Maar veel zou kunnen gebeuren op die brief op zijn weg van je haar, en nieuwsgierige ogen zou kunnen proberen om een ​​kijkje te nemen. Dat is de reden waarom belangrijke berichten sturen we in verzegelde enveloppen, in plaats van op ansichtkaarten.

E werkt op dezelfde manier. E-mails die zijn gecodeerd als ze worden doorgestuurd van zender naar ontvanger zijn als verzegelde enveloppen, en minder kwetsbaar voor spionage-hetzij door slechte acteurs of via de overheid surveillance-dan ansichtkaarten.

Terwijl het erkennen van andere e-mailproviders om hun e-mails te versleutelen (overigens zonder namen te noemen), Long merkte een paar mededelingen van de overheid bedoeld om anderen te duwen om hetzelfde te doen.

Dat begint met een nieuwe sectie in Google Transparency Report gewijd aan de bevordering van een veiliger e-infrastructuren.

Google heeft ook een paar andere security-minded aankondigingen deze week, met inbegrip van End-to-End, een nieuwe Chrome-extensie aangedreven door OpenPGP, een open standaard aangeprezen worden ondersteund door bestaande encryptie gereedschappen.

Stephan Somogyi, een product manager van Google Beveiliging en privacy team, uitgelegd in een aparte aankondiging van vandaag dat deze specifieke uitbreiding biedt encryptie en andere veiligheidsmaatregelen (dat wil zeggen HTTPS) “beyond” wat Google biedt al.

Somogyi schreef

“End-to-end” encryptie: gegevens verlaten van uw browser wordt versleuteld tot beoogde ontvanger van het bericht decodeert, en dat op dezelfde wijze versleutelde berichten naar u verzonden zal zo blijven totdat je ze ontcijferen in uw browser.

End-to-End is eigenlijk niet beschikbaar Er zijn nog, en Google heeft ook niet geopenbaard exacte verzenddatum. Maar Somogyi beloofde wanneer het toestel klaar is, kan worden gevonden in de Chrome Web Store.

Afbeelding via Google

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Meer over tech industrie transparantie rapporten

Twitter Transparency Report ziet uptick in verwijderingsverzoeken wereldwijd; Google voegt malware website vlaggen Transparency Report; rapporten van Google meer regering verzoeken tot verwijdering ‘dan ooit tevoren; Facebook: US gov’t in de buurt van 12.000 gegevens verzoeken die tijdens de eerste helft van 2013

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond