Google laat gebruikers nu downloaden kopieën van Gmail, Calendar data

Google is de openstelling van het archief aan haar gebruikers, waardoor het makkelijker voor hen te zoeken en e-mails en agenda’s van de afgelopen jaren te vinden.

Gebruikers van beide diensten in staat zal zijn om een ​​kopie van Gmail en Google Calendar data te exporteren voor zowel back-ups en het verplaatsen van de data naar andere platformen.

Mac-bezitters updaten naar de nieuwste versie van OS X rapport problemen met Gmail-accounts, met inbegrip van dubbele bestanden, ontbrekende berichten, en ontbrekende regels en labels.

In een blogpost op donderdag, Google software engineer Nick Piepmeier gezinspeeld op een meer persoonlijke, misschien zelfs emotioneel, strategie denken aan die tranende ogen commercials Google heeft geproduceerd in het verleden.

“Het hebben van toegang tot uw gegevens en de mogelijkheid om het met u is belangrijk, vooral als die gegevens bevat kostbare herinneringen als oude liefdesbrieven, je eerste baan te bieden, of dat 100-berichtenreeks de bespreking van de merites van de verschillende kat video’s,” Piepmeier opmerkte.

Zeker, er zijn mogelijkheden om te lopen memory lane, maar het blijkt ook dat Google wil demonstreren zet data terug in de handen van de gebruikers in het kielzog van de onthullingen over de overheid data mining-programma’s.

Gebruikers kunnen kiezen tussen de versmalling gegevens die door Gmail-labels of individuele agenda’s, evenals het downloaden van de hele kit en kaboodle. Om nog meer zoeten (of gewoon opblazen) de pot, kunnen gebruikers een enkel archiefbestand voor meerdere producten op te halen, waarin kopieën van Gmail, Google Agenda, Google+, YouTube, Drive, en andere gegevens van Google.

Gebruikers kunnen direct beginnen met het downloaden van Google Calendar data. De optie Gmail zal rollen in de komende maand.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Gmail – OS X Mavericks

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen