Google heropent CalDAV

Wanneer Google kondigde op 13 maart dat het niet meer zou worden ter ondersteuning van de CalDAV-application programming interface (API), ontwikkelaars waren niet blij. In het begin van juni, Google heroverwogen zijn positie en, heropend CalDAV, en, om het af te maken, Google zei dat ze zou openen API CardDAV’s ook.

CalDAV, voor de niet-programmeurs onder u, is een open uitbreiding van de Web Distributed Authoring and Versioning (WebDAV) standaard voor web-based kalender services. Het wordt gebruikt in Apple’s iCal, Calendar Project-gebaseerde programma’s Mozilla’s, en het zal snel zijn, beschikbaar zijn in de volgende update naar Windows Phone 8. Het is zo dicht bij een lingua franca voor agendabeheer toepassingen zoals we vandaag hebben.

Zijn naaste verwant CardDAV is een adresboek client / server-protocol is ontworpen om gebruikers in staat om toegang te krijgen en te delen contactgegevens op servers. Het is ook breed gedragen in mobiele besturingssystemen Android, iOS en Blackberry QNX-en tal van e-mailprogramma’s.

Piotr Stanczyk, de Google Calendar API groep tech lood, kondigde ook aan dat zowel de API’s zal worden geïntegreerd met de Google API Console. Bovendien zullen ontwikkelaars in staat zijn om de OAuth 2.0 protocol te gebruiken voor de gebruiker authenticatie en autorisatie. Inderdaad, moeten ontwikkelaars OAuth 2.0 gebruiken om toegang te krijgen tot Google’s visie op CalDAV en CardDAV.

Google heeft echter geen tekenen van de vernieuwing getoond; steun voor de XMPP instant-messaging open standaard, server-to-server federatie. Toch is het leuk om te zien Google gooit haar hoed terug in de ring voor twee open Web interoperabiliteit standaarden.

Wat dit allemaal betekent is dat ontwikkelaars in staat om applicaties die Google-agenda en contacten kunnen integreren maken zal zijn. Voor gebruikers, dit betekent dat je nog steeds een ruime keuze aan apps die Google Contacten kunnen gebruiken en kalender voor uw data. De ene grote uitzondering blijft Windows 8 en zoals Microsoft-programma’s zoals Outlook.

In het verleden, had Microsoft vertrouwd op steun van Google voor Exchange ActiveSync (EAS) voor het voor het synchroniseren van e-mail, contacten en agenda’s, maar, Google daalde EAS ondersteuning voor gratis e-mail clients, in december 2012. Terwijl Microsoft CalDAV zal besupporting en CardDAV in de volgende Windows Phone 8-update, de jongens uit Redmond nog niet gezegd of ze steun zullen voegen voor zowel protocol in Windows 8 of de opvolger, Windows 8.1. Ik hoop eerder dat ze doen.

 verhalen

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Google beweegt CalDAV off dodenlijst, lanceert Nexus toetsenbord; Google: Doe wat je wilt met Reader, maar CalDAV niet doden, Microsoft in het heldere om Google CalDAV-ondersteuning toe te voegen aan Windows Phone, Google zich van de XMPP open messaging standaard

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia