Google en Samsung zou kunnen verliezen hun grootste klant volgende maand

De oorlog tussen Apple en rivalen Google en Samsung kon opwarmen volgende maand als de Cupertino gevestigde gigant wordt gekletst om een ​​aantal grote veranderingen in zijn haar Worldwide Developers Conference (WWDC) aan te kondigen, met inbegrip van het afsnijden van zowel Google en Samsung.

Apple’s WWDC begint op 10 juni in San Francisco, Californië, en terwijl het bedrijf nooit kondigt haar plannen op voorhand, er zijn geruchten dat hij zijn almachtige verbod hamer tegen Google en Samsung zou kunnen hanteren.

In september, Apple snijd de hoeveelheid chips die zij besteld bij Samsung voor de iPhone 5. Een rapport zei dat terwijl Samsung is nog steeds een erkende leverancier, Apple in plaats daarvan pakte het Japanse Toshiba Corp, Elpida Memory en de Korea’s SK Hynix naar DRAM en NAND-chips leveren voor de iPhone 5.

In augustus 2012, Apple won een historische overwinning tegen Samsung na een Amerikaanse jury vond dat het de belangrijkste functies van de iPhone had gekopieerd, en bekroond met Apple $ 1050000000 schadevergoeding. Meer recent, het is al gefluisterd dat, Apple gaat Samsung silicium vallen, van de aankomende iPhone en iPad in het voordeel van TSMC, een beweging die verwoestende gevolgen voor de Samsung zou kunnen hebben.

Bloomberg meldde in april dat Apple’s Eddy Cue ontmoeting met Yahoo CEO Marissa Mayer aan “manieren Yahoo kan dieper worden geïntegreerd in de software die draait op de iPhone en iPad” te bespreken. De meest voor de hand liggende manier om dit te doen zou zijn om Google te vervangen door Yahoo als standaard zoekmachine op Mobile Safari in iOS 7. Apple zou ook Google te vervangen door Yahoo in de desktop-versie van Safari in OS X 10.9, ook geruchten te worden bekeken om ontwikkelaars volgende maand. Mayer werd in januari geciteerd zoals zeggend dat ze wil Yahoo om te werken met Facebook, Google en Apple om het bereik van de grootste Amerikaanse webportaal verbreden.

Er is duidelijk geen liefde verloren tussen Apple en Google. Een zaak kan worden gemaakt dat diefstal van Apple intellectuele eigendom opgetreden bij Eric Schmidt was op de Apple Board (tegen betaling Schmidt ontkent). Schmidt was op de Apple raad tijdens de ontwikkeling van de iPhone en Google’s eerste Android-telefoon op de markt verschenen verdacht snel na de aankondiging. In juli 2009, riep ik tot ontslag Schmidt’s, en hij was gegaan van de Apple raad van minder dan een maand later.

Toen kort voor zijn dood, Jobs gaf deze prachtige parel aan biograaf Walter Isaacson

… Ik zal elke cent van Apple’s $ 40000000000 doorbrengen in de bank om dit verkeerd te herstellen. Ik ga Android vernietigen, omdat het een gestolen product. Ik ben bereid om thermonucleaire oorlog te gaan op dit punt.

Apple is al langzaam af te stappen van Google in het afgelopen jaar, zoals blijkt uit de verwijderbare van zowel Google Maps en YouTube van iOS.

Apple werd grootste klant van Samsung in februari 2011 toen de Wall Street Journal meldde dat het gekochte 8000000000 $ ter waarde van LCD-schermen, NAND flash-geheugen, en mobiele chipsets van de Koreaanse fabrikant. Samsung produceert de “Apple” A5 en A6 chips die gebruikt worden in alle iPhones en iPads.

Met iOS behoud van meer dan 65 procent van de mobiele marktaandeel, zou een switch uit de buurt van Google als Apple’s standaard zoekmachine zeker een grote deuk in het bedrijf de reclame-inkomsten te maken. Terwijl iOS-gebruikers kunnen nog doorbladeren naar www.google.com (of gebruik maken van de Google Search app) voor het zoeken, de meeste iPhone en iPad-gebruikers gebruik maken van de zoekbalk ingebouwd in Mobile Safari. Als Apple schakelt over naar Yahoo, zou de grootste winnaar van Microsoft, omdat Bing bevoegdheden Yahoo search (hoewel Yahoo wil uit de deal).

Zet jezelf in de schoenen van Tim Cook. Wilt u Google en Samsung dumpen?

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Samsung op de outs

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

Google op de outs

Vendetta of goede zaken?

Apple is hun grootste klant