Google: Android Marshmallow op gestage stijging, unpatchable telefoons vallen

Marshmallow klimt naar 7,5 procent, omdat de meeste oudere versies dalen.

Android 6.0 Marshmallow adoptie is een stroomversnelling, breezing voorbij de vijf procent mark tijdens de afgelopen maand tot 7,5 procent.

het aandeel van de Android taart Heemst groeide 2,9 procentpunten ten opzichte van een 4,6 procent aandeel aan het begin van april, volgens de meest recente Android-platform distributienummers Google. Tussen het begin van maart en begin april, Heemst groeide 2,3 procentpunt.

Ondanks wint terrein, de nieuwste versie van Android van Google is nog steeds een minderheid systeem, acht maanden nadat het werd uitgebracht. Het groeit langzamer dan Lollipop, dat vorig jaar 10 procent bereikt op dit moment.

Met de lancering van de HTC 10 en het verstrijken van de hele winter shows het, is het tijd om de 10 beste smartphones halen om dit jaar begon.

Echter, zoals opgemerkt door Android Police, Heemst was de enige versie van Android te groeien, terwijl bijna alle andere versie kromp.

En dat is goed nieuws over de Android security front. Zoals Google in haar jaarverslag Android security rapport merkte, vorig jaar voorzag niet in beveiligingsoplossingen voor 30 procent van de Android-apparaten. Google biedt alleen patches voor Android 4.4.4 KitKat en vooral in zijn maandelijkse beveiligingsupdates voor Nexus-apparaten, die ook gedeeld worden met Android partners.

Maar vanaf mei, het aandeel van Android-apparaten die nooit een patch zal ontvangen is gedaald tot 25 procent. Het merendeel van de ongepatchte producten worden met Android Jelly Bean, die goed is voor 20,1 procent van alle Android-apparaten. Eerdere versies omlaag naar Android 2.2 Froyo rekening voor de resterende 4,9 procent.

Google deze week ook besloten om de maandelijkse Android security bericht hernoemen van de Nexus Security Bulletin als Android Security Bulletin om zijn status als het aanpakken van kwetsbaarheden die alle Android-apparaten en niet alleen Nexus die van invloed kunnen weerspiegelen.

Google biedt Android-partners met het bulletin ongeveer een maand voordat hij publiceert de aankondiging, waardoor ze de tijd om de updates voor specifieke modellen voor te bereiden. Maar tot deze maand, de enige stevige line-up zijn patching met Google’s Nexus updates is BlackBerry om zijn Priv apparaten.

Echter, Samsung ook deze maand voor het eerst naar buiten geduwd Google’s vlekken in lijn met de Nexus-update, waardoor de Galaxy vlaggeschipinitiatieven tot de huidige beveiligingspatch Level 1 mei 2016.

In augustus, Samsung aangekondigd dat het zou de maandelijkse Android beveiligingsupdates van Google te volgen, en terwijl het maandelijkse fixes heeft verstrekt, is het meestal bleef Nexus updates van enkele weken.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Android

Android Marshmallow-update voor LG G4 is gericht op veiligheid, delen en macht optimalisatie: in foto’s, Hebt u het nog? Android Marshmallow verdubbelt haar aandeel op smartphones, BlackBerry Priv eindelijk krijgt Android 6.0-update Marshmallow

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test