Good-Bye 386: Linux om steun te laten vallen voor de i386 chips met volgende grote release

Aan elk ding is er een seizoen, en een tijd voor elk doel onder de hemel: Een tijd om geboren te worden, en een tijd om te sterven en een tijd voor Linux om ondersteuning voor Intel’s 27-jarige, 32-bit 386 CPU te stoppen in de volgende grote release van de Linux-kernel 3.8.

Ingo Molnár, een Red Hat ingenieur en Linux kernel ontwikkelaar, vroeg Linus Torvalds, Linux oprichter op 11 december om “rekening houden met de meest recente x86-nuke386-for-Linus git boom te trekken. Voor degenen onder ons die niet Linux kernel enthousiastelingen al sinds de eerste dag, Molnár legt uit: “Deze boom verwijdert oude-386-CPU ondersteuning en dus zapt heel wat complexiteit.” Hij vervolgde: “Jammer genoeg is er een nostalgische kosten: uw oude originele 386 DX33-systeem vanaf begin 1991 zullen niet in staat moderne Linux kernels meer booten. Snuiven.

Sterker nog, in 1991, Torvalds stuurde een Usenet-posting te zeggen: “Ik ben bezig met een (gratis) besturingssysteem. (Gewoon een hobby, zal niet groot en professioneel worden als GNU [Gnu] was, en is, de vrije software verzameling programma’s ontstaan ​​door Richard M. Stallman) naar 386 (486) AT klonen. ” Vanaf dat bescheiden begin Linux begon.

Torvalds reageerde de volgende dag, 12 december. Ik ben niet sentimenteel. Opgeruimd staat netjes. “En, zolang de kernel team zat te denken over het schoonmaken van de code garage, Torvalds toegevoegd:” Ik denk dat we waarschijnlijk op zijn minst te overwegen om nog een stap verder, en verwijder de lieve oude FPU [Floating Point Unit] emulatie ondersteuning. “Torvalds afgevraagd though” Of mensen nog steeds gebruik maken van de 486SX?

De 486SX, een Intel-chip zonder FPU, dateert uit 1991. Terwijl de 16MHz-versie is al lang voorbij, behalve misschien in een aantal zeer stoffige pc’s in iemands kelder, H. Peter Anvin, een Linux kernel programmeur en Intel software engineer, denkt dat de 486SX kan nog steeds worden gebruikt in de productie-systemen. “Er waren een stelletje * * van embedded 486 klonen gemaakt, waarvan sommige nog steeds in productie voor zover ik weet, en ik zou niet verbaasd zijn als sommigen van hen ontbrak FPU.”

Zo blijkt, zal 486SX Linux draaien zonder speciale behandeling. Dus, heeft Torvalds besloten “Ok. Het lijkt erop dat de code echt werkt, ondanks het gebrek aan het testen, en het heeft duidelijk niet dezelfde soort onderhoud pijn en probleem dat het gebrek aan cmpxchg [te vergelijken en uit te wisselen, een oude en lastig 386 geweest instructie] en vrienden, dus laten we met rust laten. ”

Dus terwijl de 486DX en SX zal voortleven in Linux 3.8, heeft de 386 tot aan het einde van de weg in de reguliere Linux komen.

Maak je geen zorgen, hoewel, als je nog een 386 puffen in uw kantoor. Het zal nog worden ondersteund in oudere versies van de Linux kernel voor de komende jaren nog moeten komen. Gewoon niet verwachten dat de nieuwste en beste Linux kernel, die ergens in het begin van 2013 zal aankomen, op te laten werken.

 verhalen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Gallery: De 20 belangrijkste gebeurtenissen in de 20-jarige geschiedenis van Linux

In het begin: Linux circa 1991; Twintig Jaar van Linux volgens Linus Torvalds, Linux 3.7 komt, ARM ontwikkelaars verblijd; Een Linux voor alle ARM-systemen

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen