Genoeg ruimte in outsourcing voor zowel China, India

SINGAPORE – China wordt verwacht dat India in binnen- en buitenland overtreffen in de IT-outsourcing ruimte, dankzij de groei, maar in plaats van te eten weg bij elkaar, zal er genoeg zaken zijn voor beide landen, zegt de chief executive van HiSoft.

Loh Tiak Koon, CEO van Beijing gevestigde IT-outsourcing gigant HiSoft, zei binnen de sterk groeiende wereldwijde outsourcing markt, de Chinese markt zal blijven een stuk sneller dan zijn collega’s te laten groeien. Citeren uit onderzoek van IDC, China zag 25 procent jaar-op-jaar groei in 2011, terwijl India groeide in het midden van tientallen, vertelde hij de website van Azië in een interview donderdag.

Loh, een Singaporese gevestigd in Beijing, was op een media-evenement hier, waar HiSoft’s kantoor in Singapore het internationale hoofdkwartier (IHQ) de status van de Economic Development Board (EDB) ontvangen, waardoor het het hoofdkwartier voor HiSoft’s Azië Zuid – met uitzondering van het vasteland van China en Japan –bedrijf.

Volgens Loh, heeft de Chinese IT-outsourcing-industrie goed vis-à-vis gegroeid de Indiase spelers en zal blijven “zeer sterk” te zijn in de komende drie tot vijf jaar. Hij schreef zijn vooruitzichten om vier belangrijke redenen.

Allereerst is er de enorme en snel groeiende binnenlandse markt in China, in combinatie met een nog steeds lage IT-penetratie, dat de lokale outsourcing bedrijven kunnen tikken.

Ten tweede is er een enorme push door multinationale ondernemingen (MNO’s) om de Chinese markt te betreden, die ze steeds meer realiseren dat hun systemen moeten worden gelokaliseerd om te slagen geweest.

Ten derde, de grootte van de IT arbeidskrachten waaronder IT afgestudeerden in China is gelijk aan die van India. Maar terwijl de Indiase beroepsbevolking volledig uitgeput is, omdat de Indiase outsourcers volledig zijn geïmplementeerd in de afgelopen 10 jaar, de Chinese beroepsbevolking is nog niet zo veel getapt, betekenis betekent ruimte voor een enorme groei in de “zuigeling jaren”, Loh uitgelegd.

De laatste reden is dat de Chinese outsourcing bedrijven hebben ook zakelijke kansen in Japan, die een vergrijzende bevolking heeft, merkte hij op. “In termen van nabijheid zoals geografische afstand en de culturele affiniteit, het beste land om de Japanse outsourcing [wensen] serveren is echt China,” zei hij.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

China’s groei geen grote bedreiging voor India, over de vraag of de omwentelingen in de Indiase IT-outsourcing landschap, zoals de leges wandelingen en anti-outsourcing sentiment in de VS, kan lood India’s betekenen dan kunnen worden genomen, antwoordde Loh dat zelfs als niet- Indiase outsourcers wilden hun personeel naar de VS te brengen, zouden ze dezelfde problemen geconfronteerd, aangezien het doel van de regering is om niet te geven te veel lokale werkgelegenheid.

China echter, heeft wel één voordeel, zei hij. CIO’s krijgen een meer mondiaal perspectief. Hoewel deze grote multinationals hebben “vrijwel uitbesteed 90 tot 99 procent naar Indiase bedrijven al”, ze logisch willen hun bereik te diversifiëren, vooral als de Chinese markt zal naar verwachting nemen meer deel van hun totale omzet en omdat “India kan niet leveren alle middelen die de Verenigde Staten en de wereld nodig heeft. ”

Loh benadrukt dat, ondanks de hevige concurrentie, de wereldwijde IT-outsourcing-industrie is zich steeds meer en kan dus geschikt voor zowel India als China. Hoewel China heeft de snelste groei, Indiase IT-outsourcing bedrijven zelf zijn niet stagneren of het ervaren vlakke groei, wees hij erop, en beide landen zullen in de komende jaren “zeer succesvol” zijn.

“De Indiase [outsourcing bedrijven] gaat in de waardeketen, zo zijn de Chinezen. De Indiërs gaan omhoog de waardeketen op het IBMs en Accentures van de wereld over te nemen, omdat ze veel groter dan China. De Chinezen zijn omhoog gaan waardeketen ook, doen veel van het werk dat werd gedaan door de Indiase bedrijven, “aldus Loh.

De CEO merkte op dat de IT-outsourcing taart werd ook steeds groter. “Het is niet alsof de taart is dezelfde [size] en iedereen heeft naar de andere te doden.”

Loh merkte ook op dat de Verenigde Staten nog steeds een IT-vaardigheid tekort onder de lokale bevolking, dat is waarom bedrijven er nog steeds behoefte aan banen in het buitenland uit te besteden.

“15, 20 jaar geleden, iedereen met een computer science graad [in de VS] belandde in een IT-winkel van een organisatie. Vandaag, afgestudeerden willen Facebook of Zynga. De VS, meedoen in weerwil van wat de overheid zegt, moet uitbesteden omdat ze niet over de beroepsbevolking aan hun behoeften te ondersteunen “, wees hij erop.

HiSoft om uit te breiden, HiSoft was de snelst groeiende US-beursgenoteerde China gevestigde outsourcing bedrijf in 2010 en 2011, volgens de Loh, die zei dat het bedrijf moet overgaan tot de waardeketen “of zijn niet relevant”. Naast India, is er ook concurrentie van ook landen als Vietnam en Indonesië, waar de lonen lager zijn dan die van China, wees hij erop.

Buiten haar kernkwaliteiten in onderzoek en ontwikkeling en applicatie-ontwikkeling en het testen voor haar klanten, HiSoft is al verder in SAP-software, banking-oplossingen en management consultancy vertakt, onthulde hij.

De focus van dit jaar, Loh zei, zou de versterking van haar cloud management services, business analytics en business intelligence (BI), en mobiele diensten management.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen