Gecompromitteerde Govt gegevens kunnen van invloed zijn miljoenen mensen in China

Meer dan 52 miljoen stuks van persoonlijke gegevens zoals ID-nummers, de sociale zekerheid informatie, financiële status en het eigendomsrecht hebben naar verluidt in gevaar is gebracht in verschillende systemen door de overheid lopen over China, de lokale media zei op 22 april.

Volgens gegevens verstrekt door loudong.360.cn, een zekerheid waakhond, hebben een hoog risico achterpoortjes gevonden in systemen zoals de sociale zekerheid, huishoudelijke administratie, ziektebestrijding en ziekenhuizen in meer dan 30 steden in China – en dit zijn slechts het topje van de ijsberg.

Information security experts uit de waakhond groep zei dat de situatie veel ernstiger dan verwacht zou kunnen zijn; de onbeveiligde informatie heeft het potentieel om te worden gebruikt door criminelen om credit card en identiteitsdiefstal te plegen, en kan ook een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid.

Deng Huan, een industrie-expert van loudong.360.cn, vertelde Economische Informatie dat een enkele maas in de wet op de gezinsplanning afdeling in de provincie Hubei zet persoonlijke gegevens van 70 miljoen burgers in gevaar, terwijl een bug op een openbare gezondheidsdienst in Shandong heeft veroorzaakt hetzelfde probleem voor 6 miljoen kinderen en 12 miljoen ouders in de provincie.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Slechte bewustzijn van online bescherming van de gegevens in tal van overheidsdiensten en bedrijven is de belangrijkste reden achter de lekken, volgens een onderzoeksinstituut.

“Het is duidelijk dat de lokale overheden en afdelingen, zoals de sociale zekerheid gefaald in het maken van voldoende investeringen en het uitvoeren van het toezicht in informatiebeveiliging,” merkte Yan Ming, directeur van het Derde Research Institute van de Public Security Bureau.

Hij zei ook dat het land heeft behoefte aan meer wetgevende steun, en een systeem waarbij mensen of organisaties die verantwoordelijk zijn voor het lekken van informatie zijn verantwoordelijk kunnen worden gehouden.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond