Future Motion krijgt $ 3.2M in de financiering na FBI storm concurrent CES booth

Het team achter de Walk Again Project wilde verlamde patiënten te leren hoe te lopen met behulp van robot been steunen, maar de resultaten waren veel beter dan verwacht.

meer robotica

Het was het vreemdste kop van CES van dit jaar. US Marshals overvielen de stand van een Chinees bedrijf de verkoop van een gemotoriseerde één-wielige rolstoel, een schaamteloze kopie van een bestaand Amerikaans product met de naam van de onewheel van Future Motion.

De inval kwam na Future Motion aanklacht ingediend en won een dezelfde dag bevel van een US District Judge. Het was een grote intellectuele eigendom overwinning voor een bedrijf in de elektrische scooter spel, dat is schering en inslag met goedkope Chinese imitaties … waarvan sommige ontploffen.

Blijkbaar investeerders waren onder de indruk.

Vandaag de dag, Future Motion kondigde het gesloten $ 3.2M in Serie A financiering, die het zal gebruiken “om activiteiten uit te breiden, het schip meer Onewheels en innoveren nieuwe generatie van producten.”

Nieuwe investeerder Deshe Holdings leidde de ronde, met medewerking van SVP Marketing GoPro’s, Paul Crandell. “Sinds ik voor het eerst geprobeerd de onewheel, ik wist dat het een categorie definiëren product was”, aldus Elie Deshe, Partner, Deshe Capital LLC. “Persoonlijke mobiliteit is de volgende technologische golf, en Toekomst Motion onewheel is uniek gepositioneerd om de industrie te leiden. We zijn blij dat [CEO] Kyle [Doerksen] en zijn team te ondersteunen tijdens deze spannende periode van groei.

Dus wat is de deal met een één-wielige scooter? Het is niet goedkoop, op $ 1499 voor het apparaat en de oplader. Ontworpen en gebouwd in Californië, biedt het een sensatie vertrouwd aan ervaren boardsports deelnemers (skateboarders, surfers). Maar het bedrijf zegt dat het toegankelijk voor first-timers. Het kan afgaan de stoep op oppervlakken als gras, die is vrij cool.

De onewheel was net bekroond met de ISPO BRANDNEW 2016 award op ISPO, ‘s werelds grootste sportartikelen tonen in München, Duitsland, en Toekomst Motion heeft plannen om de distributie uit te breiden in Europa en de Verenigde Staten

Robotics; Consumer Watchdog eist transparantie van Uber, robotica, Google’s Project Wing drones zal Chipotle burrito’s te leveren aan Virginia Tech, robotica, robotica start-up wint contract met gigantische Duitse logistiek bedrijf, robotica, Volvo en Autoliv kondigen nieuwe autonome rijden softwarebedrijf

Correctie: Een eerdere versie van dit artikel ten onrechte gemeld dat Future Motion zaad-round verhoogd van $ 4M. Het juiste bedrag is $ 3.2M.

Consumer Watchdog eist transparantie van Uber

Project Wing drones Google zal Chipotle burrito’s te leveren aan Virginia Tech

Robotica start-up wint contract met gigantische Duitse logistiek bedrijf

Volvo en Autoliv kondigen nieuwe autonome rijden softwarebedrijf