Finse crowdsource verzet tegen ‘excessieve’ auteursrecht dat negen jaar oude ‘piraat’ hit

Een Finse groep burgerrechten die gespecialiseerd is in crowdsourcing haar steun is op zoek naar 50.000 handtekeningen in een poging om een ​​auteursrecht dat zegt dat vreemd is aan de Finse wegen spike.

In slechts twee dagen van de Common Sense in Copyright campagne heeft verzameld meer dan 9.000 handtekeningen, of ongeveer 18 procent van de 50.000 die het nodig heeft om haar voorstel op in het parlement van Finland gestemd.

Het voorstel heeft tot doel “te corrigeren de excessen” van de “Lex KARPELA”, een set van het auteursrecht amendementen die in 2005 dat de actievoerders zeggen is meer verwant aan het Amerikaanse rechtssysteem dan Finland werden geïntroduceerd.

De campagne wordt uitgevoerd door Open ministerie, een “maatschappelijke organisatie” die crowdsourcing gebruikt om te profiteren van een wijziging grondwet van Finland vorig jaar waarin de verplichting voor het parlement om te stemmen over elk voorstel met meer dan 50.000 supporters geïntroduceerd.

“Lex KARPELA heeft een beleid dat vreemd is aan de Finse wet systeem, één die veel gelijkenis vertoont met de vergoeding procedures in de VS gemaakt. Het op verzoek van de eisers bedragen in geen enkele verhouding tot het gepleegde misdrijf, de ervaringen met dit voordeel criminele activiteit of de schade, “Open Zaken zei in zijn campagne verklaring.

Om zijn claim van meer dan de wet te markeren Open ministerie wijst op de recente politie shakedown van een negen jaar oude Finse meisje beschuldigd van piraterij. Politie; greep haar Winnie the Pooh laptop, nadat haar vader weigerde om een ​​€ 600 inbreuk schikking geëist door de Finse Copyright Information En Anti-Piracy Centre (CIAPC) te betalen.

Chisu, een Finse pop kunstenaar wiens muziek het meisje werd beschuldigd van het downloaden, excuses aangeboden aan het meisje en zei dat ze niet wilde niemand aanklagen.

Open ministerie zegt dat het zorgvuldig een reeks voorstellen met inbreng vervaardigd uit “30 invloedrijke mensen uit de culturele, zakelijke en academische sectoren verbonden met de campagne publiekelijk te onderschrijven”.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

“Alle fasen van het opstellen van het voorstel zijn open voor het publiek voor commentaar en aanvullende ideeën over de Open ministerie platform en actief commentaren zijn gevraagd om uit talloze deskundigen en auteursrechtenorganisaties. Er is brede overeenstemming dat de Finse auteursrecht is te streng en zorgt voor overmatige inbreuken op privacy en sancties. ”

In grote lijnen, de groep wil Finland terug te keren naar zijn pre-2006 het auteursrecht bij het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal was een “misdrijf” en niet een misdaad.

“Het is niet een pro-piraterij wetsvoorstel. Dit betekent echter suggereert dat de individuele het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal van het internet een misdrijf zou moeten zijn”, zegt Open Ministerie.

Het is ook aandringen op een eerlijke gebruik van coyright beschermd materiaal voor de parodie en satire en leren situaties.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond