Facebook rel berichten leiden tot vier jaar gevangenisstraf

Twee mannen in Noord-West Engeland zijn veroordeeld tot vier jaar in de gevangenis voor het gebruik van Facebook om anderen aanzetten tot rellen, hoewel geen van beide mannen de acties geleid tot rellen.

Jordan Blackshaw, 20, en Perry Sutcliffe-Keenan, 22, werden veroordeeld in Chester Crown Court op dinsdag, een week na de menigte geweld getroffen vele delen van het Verenigd Koninkrijk. De rellen en plunderingen had premier David Cameron gevraagd om te zeggen dat die “het gebruik van sociale media, voor het geweld” moest worden stopgezet.

“Als we onze geest slechts een paar dagen vorige week geworpen terug en herinneren aan de manier waarop technologie werd gebruikt voor het aanzetten verspreiden en mensen samen te brengen om handelingen van criminaliteit plegen, is het gemakkelijk om de vier jaar zinnen die naar beneden werden overgedragen begrijpen in de rechtbank vandaag, “assistent korpschef Phil Thompson van de Cheshire Constabulary zei in een verklaring.

Thompson voegde eraan toe dat de marechaussee had “heeft een robuuste policing benadering met behulp van de informatie die in de organisatie om snel en effectief te bewegen tegen personen wier gedrag was waarschijnlijk de criminaliteit aan te moedigen”.

Volgens een rapport in The Guardian, had Blackshaw het opzetten van een Facebook-evenement genaamd “Smash Beneden in Northwich Town” voor de nacht van 8 augustus, terwijl Sutcliffe-Keenan een pagina met de naam “The Warrington Riots ‘had gemaakt. Niemand kwam om het evenement Blackshaw’s, met uitzondering van de politieagenten die hem arresteerden. pagina Sutcliffe-Keenan werd genomen na een dag, en ook niet tot enige herrie schoppen.

De straffen doorgegeven vandaag herkennen hoe technologie kan worden misbruikt om criminele activiteiten aanzetten en stuurt een sterke boodschap aan; potentiële onruststokers over de mate waarin de gewone mensen de veiligheid waarde en orde in hun leven en hun gemeenschappen, “zei Thompson.” Iedereen die zoekt te ondermijnen die de volle kracht van de wet staan.

De campagne tegen het gebruik van sociale media tot geweld aan te zetten heeft ook geleid tot een man in rekening worden gebracht voor het gebruik van BlackBerry Messenger (BBM) om een ​​water gevecht te organiseren.

Op woensdag, Blackshaw’s advocaat vertelde de BBC dat de Cheshire man van plan om in beroep tegen zijn straf.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

De regering heeft gezegd dat zij denkt over het blokkeren van de toegang tot social media diensten zoals Twitter, Facebook en Research In Motion BBM – of de toegang zou worden geblokkeerd op een individuele of deken basis is niet duidelijk – en is in gesprek met deze drie vennootschappen over het idee deze week.

Alle drie de bedrijven hebben gezegd dat ze zijn blij met de gesprekken, met Facebook erop te wijzen dat het al was het nemen van down “geloofwaardige bedreigingen met geweld” van de social-networking site.

Waarnemend Metropolitan Police commissaris Tim Godwin vertelde parlementsleden in de Commissie Binnenlandse Zaken dinsdag dat de Met had overwogen om juridische bevoegdheden om diensten zoals BBM en Facebook uit te schakelen tijdens de stoornis, maar “de wettigheid twijfelachtig is, zeer de vraag.”

De politie in beslag genomen ook smartphones tijdens de rellen, waardoor ze om te zien wat er gaande was in de gecodeerde BBM service. ‘Inbreken in’ BBM op deze manier blijkbaar kon de politie om aanvallen op de Olympische Spelen site, Oxford Street winkels en de Westfield winkelcentra te verijdelen.

Met ingang van dinsdag, had de Londense Metropolitan Police alleen al 1685 mensen over de rellen en plunderingen gearresteerd en aangeklaagd 985.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond