Facebook IPO fans ‘opwinding’ in Azië, toekomstperspectieven minder zeker

Facebook’s initial public offering (IPO), die later op vrijdag zal worden gelanceerd, heeft aangewakkerd veel belangstelling van beleggers in Azië met veel navraag manieren om de voorraad aan te schaffen. Kunnen echter vraagtekens met betrekking tot het bedrijf advertentie-inkomsten business model een feestvreugde op de financiële levensvatbaarheid op lange termijn te bewijzen.

Matthew Lewis, hoofd van de handel bij CMC Markets Singapore, vertelde de website van Azië in een telefonisch interview donderdag dat in termen van belang bij dreigende voorraad lijsten, Facebook had de “meest opwinding” die hij ooit had gezien onder zijn Singapore beleggers gecreëerd. Sommige vragen had het bedrijf naar het veld in de leadup om de IPO opgenomen vragen over de vraag of zijn bedrijf zou hanteren openingsdag trades, wanneer het venster voor de handel zouden sluiten, en wanneer de secundaire markt zou de handel te openen, Lewis onthuld.

“Beleggers zijn op zoek naar Facebook als een feel-good verhaal in de industrie op dit moment,” zei hij, het uitleggen van de verhoogde belangstelling.

Op de vraag of deze opwinding in mature, tech-savvy markten in Azië, zoals Singapore werd opgesloten, Lewis zei dat het “niet ongewoon om dezelfde opwinding te zien” onder andere regiokantoren CMC Markets ‘. Behalve Singapore, het bedrijf heeft buitenposten in Australië, China en Japan om de Asia-Pacific markt te dekken.

Het bedrijf kondigde vrijdag aan dat meer dan 421 miljoen aandelen, geprijsd op US $ 38 per aandeel, verkrijgbaar bij IPO zal worden gemaakt. Trading begint op Nasdaq vandaag en zal naar verwachting op 22 mei 2012, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden. Dit betekent dat het bedrijf zal verhogen US $ 16 miljard, en zet de geschatte waarde van tussen de US $ 104.000.000.000 en US $ 107.000.000.000, waardoor het de grootste Internet IPO ooit, volgens de rapporten.

Facebook aanvankelijk geprojecteerde een US $ 5000000000 IPO indienen op basis van de voorlopige prospectus, maar de hoge vraag naar haar voorraad betekende, tot op heden, had het acht amendementen op het indienen van documenten met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gemaakt.

Levensvatbaarheid op lange termijn in geval van twijfel, ondanks de aanhoudende markt opwinding, Lewis merkte op Facebook de beursnotering een geval van “opwinding blokkeren van de fundamentals ‘was. Hij zei dat voor de meeste beleggers op zoek naar waarde, zouden ze “steer clear” van het kopen in de social networking reus.

Dit was omdat het bedrijf de reclame-inkomsten model in termen van het aantrekken van bedrijven aan boord en effectief hen te helpen om hun producten te gelde te maken in kwestie bleef, merkte hij op. De trading chief gewezen op het feit dat Facebook het eerste kwartaal boekte het bedrijf een allereerste kwartaal-op-kwartaal dia in reclame-inkomsten, dalende 7,5 procent.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Omdat advertentie-inkomsten was de belangrijkste bijdrage van het bedrijf, deze nieuwste vertoning stelde een duidelijk vraagteken over de vooruitzichten op lange termijn, verklaarde hij.

Met betrekking tot de General Motors (GM) te trekken uit de reclame-dollars – een bedrag van US $ 10.000.000 – uit de social media platform, op basis van een Wall Street Journal rapport woensdag, Lewis zei dat de beslissing van de automaker moet worden gezien vanuit het perspectief dat haar Facebook aanwezigheid werd vooral gebruikt voor branding doeleinden en niet voor het verhogen van de omzet.

Immers, Facebook was niet echt het juiste platform van waaruit de consument auto zou kopen, zei hij. “Facebook is meer een plek voor dwangmatige buys van items zoals Starbucks [koffie], en in mindere mate voor een auto,” voegde hij eraan toe.

Strong “wantrouwen” in Facebook; In een aparte studie van Greenlight Research, 30 procent van de respondenten ondervraagden “sterk wantrouwen” Facebook met hun persoonsgegevens, terwijl 44 procent zei dat ze zouden “nooit” klikt u op de gesponsorde advertenties. Het wereldwijde onderzoek verzamelde reacties van 500 mensen – waaronder studenten, rechtshandhaving professionals, accountants en werklozen – om te beoordelen hoe ze zouden gaan met online adverteren, zoekmachines en sociale netwerken.

De studie merkt op dat Facebook de afgelopen 12 maanden had doorgebracht de ontwikkeling van haar reclame-programma, het verplaatsen van het aanbieden van alleen merkproducten reclame voor de ventilator acquisities om een ​​”ernstige” directe overname kanaal geworden.

Veel van de ontwikkelingen aantrekkelijk zijn voor retailmerken, in het bijzonder met retail het meest actief in de ruimte “, aldus Hannah Kimuyu, directeur van de betaalde media op Greenlight Research, in de verklaring.” Onlangs hebben we een high-street retailer gezien het bereiken van een 15 procent hogere gemiddelde waarde van de korf en 20 procent stijging van de conversieratio’s op Facebook in vergelijking met de zoekactiviteiten.

Kimuyu voegde eraan toe dat, terwijl 44 procent zei dat ze nooit zou klikken op gesponsorde advertenties op de online platform, het was “interessant” om te zien dat degenen die dat deed, vond de targeting “effectieve en boeiende”. Hij zei dat hij verwacht dat meer mensen klikken op dergelijke advertenties dit jaar te zien.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen