Facebook ingenieurs verklaren News Feed ranking algoritmen meer veranderingen snel

MENLO PARK – De Facebook News Feed is een merkwaardige plaats.

Meer over Facebook’s infrastructuur

Het is gevuld met content van vrienden van een gebruiker en favoriete dingen loopt het gamma van sportteams tot muzikanten restaurants.

Maar de manier waarop dingen worden besteld en de redenen waarom bepaalde informatie meer prominent worden weergegeven dan anderen zijn niet altijd duidelijk de dagelijkse gebruikers.

Zonder onthullen alle van de magie onder de beek, Facebook ingenieurs legde een aantal van de ranking algoritmen die bepalen welke verhalen verschijnen op de top van je feed.

Chris Cox, vice president product op Facebook, legde uit dat de engineering team “wilde demystificeren” News Feed rankings aan zowel de media als de user base van meer dan een miljard mensen wereldwijd en tellen.

Vandaag de dag is de gemiddelde gebruiker zei tot ongeveer 1500 verhalen per dag, op basis van een aselecte steekproef van 7.000 dagelijkse actieve gebruikers over een periode van een week te zien tijdens juli 2013.

Voor elke gebruiker, proberen we om te komen met een eindscore te bepalen hoe relevant dat bijzonder verhaal is om die specifieke gebruiker, “Backstrom vatte.” Op het einde, die scores te bouwen uw gepersonaliseerde News Feed.

Bij de beschrijving van het pad van de News Feed sinds de lancering in 2006 heeft genomen, Cox merkt op dat dat de meest interessante wat hij zag over de lancering van de beek waren nieuwe ‘opkomende soorten activiteiten “- in het bijzonder de inhoud voortvloeien uit de groepen.

Facebook Gegevens twee jaar werk aan te zetten standaard HTTPS Facebook legt uit hoe ‘TAO serveert sociale workloads, gegevens verzoeken; Facebook devs uitleggen hoe het in kaart gebruiker verbindingen met andere’ entiteiten; Facebook vertaalt natuurlijke taal-interface onder Graph zoeken Facebook engineers onthullen hoe Parse past in Platform, B2B strategieën bij het vrijgeven van nieuwe Social Graph-database ijkpunt: LinkBench Facebook onthult de ingrediënten achter App Center aanbeveling motor; Inzicht Eenhoorn: Een diepe duik in Facebook’s Graph Zoek

Ironisch genoeg, Cox grapte, de grootste groep was er een die UI veranderingen verfoeide op Facebook. Maar sommige van de anderen in de top vijf waren gewijd aan de wereldwijde humanitaire doelen, met name voor borstkanker en Darfur.

Maar Cox erkende dat er nog een hoop mysterie van de News Feed ‘loodgieterswerk’ en hoe het werkt.

De truc, Cox verklaarde, is het vinden van een evenwicht tussen gebruikers niet willen om iets van vrienden en uitgevers van inhoud (persoonlijke en professionele) die hun boodschappen en merken te krijgen die er missen.

Van Facebook perspectief, het is over het inschakelen als vele interacties (Tops, Aandelen, klikken, reacties, etc.) mogelijk te maken.

Story Bumping: De grootste verandering binnenkort, volgens Backstrom. Het debug enkele van de scoring rankings in de poging om ervoor te zorgen gebruikers niets te missen van hun vrienden die net onder de vouw misschien gemist. Het model wordt verschoven naar plaats van alle nieuwe verhalen en ranking hen, maar als degenen die ‘nieuw voor je. ” In wezen is de News Feed meer rekening te houden van wat gebruikers te zien krijgen en zou voorbijgaan. Met behulp van dezelfde steekproef en tijdsbestek, Story Bumping leidde tot vijf procent meer verhalen zichtbaar van vrienden, acht procent meer verhalen uit Pages, en 57 tot 70 procent meer verhalen te lezen over het algemeen; Laatste Acteur:. Houdt van de meest recente “actor “je hebt met interactie in real-time. Backstrom bedongen dit is “minder impactful,” maar toch helpt houdt het relevant. Bijvoorbeeld, het raken “Like” op een bepaalde update / verhaal op 8:00 gepubliceerd door een andere gebruiker “signalen” dat je van wat die vriend aan het doen is in het bijzonder die dag. Zo zal de News Feed hobbel verhalen van die gebruiker in het klassement voor de rest van de dag; Chronologisch op acteur. Deze is nog in ontwikkeling en zal niet direct starten om alle gebruikers. Deze pogingen om beter te integreren en te sorteren op basis van verhalen de concurrerende factoren rankings en tijd gepubliceerd gerelateerd aan een bepaalde gebruiker / vriend / contact. Backstrom erkende dat er “nog steeds een beetje meer werk te doen” voor dat één op wordt uitgerold naar de massa.

Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, doelstellingen om technologie te vervangen achter Zip

Lars Backstrom, de technisch manager van News Feed rankings op Facebook, dook in het scoresysteem, beschrijft dat het model in de plaats voor de laatste paar jaar duurt verhalen sinds laatste bezoek van een gebruiker en berekent hoe relevant dat is aan de kijker.

Hogere scorende items worden gesorteerd boven de vouw, zodat gebruikers niet hoeven te zo ver scrollen om ze te vinden. Verhalen zijn ook vervolgens gesorteerd in blokken gebaseerd op elk gegeven bezoek.

Voor elke gebruiker, proberen we om te komen met een eindscore te bepalen hoe relevant dat bijzonder verhaal is om die specifieke gebruiker, “Backstrom vatte.” Op het einde, die scores te bouwen uw gepersonaliseerde News Feed.

Backstrom vervolgt dat het engineering team is “altijd proberen feed zo relevant mogelijk te maken”, en dat gaat om een ​​veel experimenteren met algoritmes en resultaten.

Wanneer derhalve het team wijzigt, wordt alleen getest op ongeveer een procent van de gebruikers.

Het team vergelijkt vervolgens hoe relevant deze resultaten zijn aan de rest van de Facebook user base nog steeds ingesteld op de standaard ervaring.

Backstrom concludeerde: “Ons belangrijkste doel is om de beste gepersonaliseerde krant voor al onze gebruikers te creëren.”

Niet verrassend, Facebook is klaar om opnieuw te mengen van de News Feed. Ten minste drie grote veranderingen zijn reeds onderweg

Going forward, Backstrom benadrukte dat Facebook probeert transparanter tot wijzigingen in de News Feed, die in het verleden niet altijd goed ontvangen te zijn.

We hebben veel van dit werk achter de schermen gedaan, “Backstrom toegestaan.” We hebben niet veel extern over gesproken, en er is al veel gespeculeerd. We hebben niet een geweldige taak van de communicatie veranderingen gedaan.

Hij concludeerde: “Ons belangrijkste doel is om de beste gepersonaliseerde krant voor al onze gebruikers te creëren.”

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip