Europese bedrijven dreigen massa P2P rechtszaak

Juridische diensten reus Landwell heeft gezegd dat het 4.000 peer-to-peer file-handelaren te vervolgen in Spanje, omdat ze zijn geïdentificeerd als “ernstig” ongeoorloofde downloaders van auteursrechtelijk beschermde muziek, films en software. Als het doorgaat, zal de actie het grootste optreden tegen P2P gebruikers in Europa tot nu toe.

Landwell, de juridische tak van PricewaterhouseCoopers, eerder deze maand uitgegeven de dreiging voor rekening van cliënten die niet nader zijn gebleven tot een terugslag door de consument te voorkomen. Het bedrijf zei dat het had gegevens, zoals IP-adressen op 95.000 file-handelaren verzameld door het aanboren van P2P systemen met oudere versies van de P2P clients, die dergelijke informatie niet te coderen.

Landwell zei dat het werkt samen met Spanje’s Technological Investigation Brigade (BIT) aan de vervolgingen, en verwacht dat de zaak voor de rechter verschijnen volgende maand. De actie bootst een grootschalige aanval op vermeende file-swappers in de VS door de Recording Industry Association of America (RIAA), die in het proces van indiening rechtszaken tegen enkele honderden gebruikers.

Echter, burgerlijke vrijheden en Internet gebruikersgroepen zeggen dat ze betwijfelen of de zaak geldig is volgens de Spaanse wetgeving, of zelfs of het zal nog worden ingediend, noemde het een schrikken tactiek om het gebruik van P2P-systemen te dempen.

Artikel 270 van het Spaanse wetboek van strafrecht in het bijzonder stelt gebruikers in staat om bestanden, zolang er geen winst betrokken delen. Carlos Sanchez Almeida, een advocaat gespecialiseerd in Internet kwesties, wees erop dat deze bepaling heeft geleid tot een aantal eerdere zaken die betrekking hebben op P2P-netwerken en entertainment-gerelateerde bestanden, zoals muziek en films, buiten de rechtbank gegooid.

“Naar andere gebruikers te maken (bestanden) vrij beschikbaar kan een burgerlijke aansprakelijkheid vormt, maar nooit een misdaad, als het ontbreekt aan … de geest van de winst,” schreef hij in een advies gepubliceerd op Spaanse burgerrechten website Kriptopolis.

Xavier Ribas, de belangrijkste Landwell advocaat op de zaak, stelde in een reactie stuk dat terwijl gebruikers misschien niet de verkoop van de bestanden, “winst” kan worden gedefinieerd als het verwerven van een auteursrechtelijk beschermd werk gratis. “In het geval van werken van entertainment, kan het nut of voordeel voortvloeien uit de eenvoudige handeling van het genot van het werk: een song of zie een film zonder te betalen voor het,” schreef hij.

European Digital Rights (EDRI), een coalitie van Europese concerns digitale rechten, zei dat de zaak was substantieel en zou waarschijnlijk nooit meer worden ingediend, en merkt op dat Ribas zei in een recent radio-interview dat de rechtszaak nog niet was voorgelegd aan de rechter. “Het analyseren en de argumenten te vergelijken, wordt het heel duidelijk dat de rechtszaak is niets meer dan een poging om angst onder de Spaanse gebruikers aan te maken,” zei EDRI David Casacuberta in een verklaring.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Spaanse Vereniging van Internet Gebruikers (Asociacion de Internautas) zei Landwell was waarschijnlijk niet in staat op te sporen individuele gebruikers op basis van de informatie die ze tot nu toe hadden verworven. “Het is gewoon hun IP-adres, en het is aan de rechter om een ​​bevel om de identiteit van de gebruiker bekend te maken en te controleren of een aantal illegale activiteiten heeft plaatsgevonden af ​​te geven”, zei hij.

De vereniging heeft zich aangesloten bij een storm van protest in Spanje tegen de wettelijke bedreigingen Landwell de tactiek te vergelijken met die van de nazi’s en het aanbieden van de advocaten van de groep om gebruikers die het doelwit zijn van kostuums.

Gerechtelijke procedure tegen de Amerikaanse peer-to-peer gebruikers afgetrapt eerder deze maand, wanneer de RIAA gestuurd dagvaardingen aan ISP’s in de voorbereiding voor het indienen van honderden rechtszaken tegen P2P gebruikers. Web traffic monitoring bedrijf Nielsen / Netratings zei dat sinds juni, illegale file-sharing activiteiten in de Verenigde Staten is gedaald met ongeveer 15 procent.

Noch Landwell noch PricewaterhouseCoopers terug verzoeken om commentaar.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen