EPIC-bestanden klacht via Facebook emotie experiment

Het Electronic Privacy Information Center (EPIC) in de Verenigde Staten heeft een klacht ingediend bij de Federal Trade Commission (FTC) over Facebook’s psychologisch experiment op 700.000 gebruikers.

In haar klacht (PDF), het openbaar belang onderzoekscentrum dringt er bij de FTC om actie van Facebook het bedrijf “doelbewust geknoeid met de hoofden van mensen” te onderzoeken, met het geloof.

“Facebook voerde de psychologisch experiment met onderzoekers van de Cornell University en de University of California, San Francisco, die niet standaard ethische protocollen voor menselijk subject onderzoek volgen,” EPIC schreef in haar klacht.

De; studie van de Facebook-team, getest emoties van de gebruikers voor een week in januari 2012.

De onderzoekers wilden testen of “emotionele besmetting” plaatsvindt buiten de in-persoon interactie tussen individuen door het verminderen van de hoeveelheid emotionele inhoud in het nieuws feed.

Facebook getweaked de palen gebruikers kregen op hun feeds. Sommige ontvangen berichten met positieve gevoelens, terwijl anderen ontvangen berichten met meer negatieve emoties. Facebook wilde zien of deze veranderde mensen Facebook gedrag en emoties.

De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in een artikel in de maart-editie van Proceedings van de National Academy of Sciences.

“Op het moment van het experiment, heeft Facebook niet vermeld in de Data Use Policy die gebruiker gegevens zouden worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden,” EPIC voortgezet.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Facebook ook nagelaten om de gebruikers dat hun persoonlijke informatie zou worden gedeeld met onderzoekers op de hoogte. Bovendien, op het moment van het experiment, Facebook was onderworpen aan een toestemming orde met de Federal Trade Commission, die het bedrijf nodig is om bevestigend uitdrukkelijke toestemming van gebruikers te verkrijgen voorafgaand aan het delen van informatie voor de gebruiker met derden.

Facebook’s gedrag is zowel een misleidende handelspraktijk op grond van artikel 5 van de FTC Act en een schending van 2012 Consent Order van de Commissie.

EPIC heeft de FTC aangespoord om “sancties opleggen, waaronder de eis dat Facebook maakt het algoritme publiek waardoor het genereert de nieuws-feed voor alle gebruikers”.

Vergelijkbare; zorgen zijn nu ook geuit door het wetenschappelijk tijdschrift, dat in eerste instantie de bevindingen van de Facebook-studie gepubliceerd. Het zei het meestal publiceert experimenten die hebben toegestaan ​​vakken te kiezen uit van het onderzoek.

“Op basis van de informatie die door de auteurs informatie, PNAS redactie achtte het gepast om de krant te publiceren”, aldus een verklaring van editor-in-chief Inder Verma.

Het is niettemin een punt van zorg dat het verzamelen van de gegevens door Facebook betrokken praktijken die niet volledig in overeenstemming met de beginselen van het verkrijgen van informed consent en waardoor de deelnemers om opt-out waren kunnen hebben.

Facebook is op dit moment in het kader van een 20-jarige schikking met de FTC. In november 2011 heeft de FTC geregeld kosten die teruggaat tot 2009 gedateerd, toen het bedrijf maakte wijzigingen in de privacy-instellingen, waar bepaalde informatie die eerder werd ingesteld op private werd openbaar gemaakt zonder medeweten van de gebruikers over de veranderingen, of het krijgen van hun goedkeuring vooraf.

De FTC voorgestelde Facebook een aantal stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat het leven aan zijn beloften in de toekomst, met inbegrip van het geven van de gebruikers voorafgaande waarschuwing om geen risico’s, maar ook toestemming van de consument te krijgen voordat hun informatie wordt gedeeld voor hun privacy-instellingen worden overschreven.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond