Enterprise Windows Phone: Is Microsoft te laat is?

Mobiele apparaten hebben een ontwrichtende technologie in de onderneming geweest. Het is een cliché, maar het is absoluut waar en uiterst belangrijk. Helaas voor Microsoft, het is Apple, dat is het grootste deel van de verstorende heeft gedaan.

Build 2014

Net als de meeste (misschien wel alle) ontwrichtende technologieën, mobiele apparaten opgedaan hun voet aan de grond zonder de medewerking van IT, en misschien zelfs tegen hun beleid. Het is duidelijk dat IT-afdelingen zijn aan boord van nu, maar in de tussentijd, hebben aankoopbeslissingen verplaatst, voor een groot deel, buiten hun controle.

Dat is de reden waarom het moeilijk is om de betekenis van de aankondigingen van Microsoft gisteren van enterprise security en het beheer van verbeteringen in Windows Phone 8.1 peilen. Keek op zichzelf, ze zijn erg belangrijk en technologisch indrukwekkend. Het probleem is dat als de eindgebruikers niet wilt dat Windows Phones te kopen kan het niet uit.

Wat zijn precies de verbeteringen? Microsoft spelt ze uit in een blog van gisteren. Er zal een sessie over de op te bouwen later op de dag en de video zal beschikbaar zijn (op deze link) 24-48 uur later.

De belangrijkste bullet points

Een white paper van MobileIron op Windows Phone 8.1 in de Enterprise gaat daadwerkelijk in veel meer detail dan wat Microsoft heeft tot nu toe geleverd, en tevens interessante analyse. Ze verwachten grote belangstelling van hun zakelijke klanten in Windows Phone 8.1, met name van die in gereguleerde sectoren.

Ik sprak met Ojas Rege, MobileIron’s VP Strategy. Hij en de white paper wijzen op belangrijke verbeteringen niet in de Microsoft-blog vermeld. Het management tools zijn beter voor allerlei belangrijke kenmerken: aansluitingen aan zakelijke Wi-Fi-netwerken; conventioneel systeem-brede VPNs, telefoon log support is verbeterd zodat helpdesks toegang tot hen kan krijgen om effectiever op te lossen; er zijn zelfs het beheer van het beleid Internet Explorer uit te schakelen, toegang tot de gegevens als de telefoon is roaming-uitschakelen, en Opslaan als en / of het delen in Microsoft Office uit te schakelen.

Het duurde een lange tijd, tot de derde generatie van Windows Phone, voor Microsoft om zinvolle beveiligingsfuncties in te doen. Maar, nogmaals, de Hetzelfde gold voor Apple en Google. Het was niet tot de derde of vierde generatie van iOS en Android, totdat zij begonnen te maken met veiligheid, en misschien wel Google nog steeds niet.

Wat Windows 8 vanaf het begin had moeten zijn;; Microsoft Start menu, windowed apps naar Windows terug te brengen van Microsoft pronkt met Cortana beta; Microsoft vindt zijn $ 0 Windows Phone business model

Dit was natuurlijk de bedoeling. Zoals ik al eerder heb gezegd, lijkt Microsoft vastbesloten om Apple’s telefoon strategie aap. Ze zijn zelfs het maken van nu dat ze kocht Nokia de telefoons. Hun app security en winkel beleid zijn zeer vergelijkbaar, maar met 8,1 zij kunnen worden leapfrogging Apple, althans ten opzichte van de onderneming.

Wat ze hebben bereikt met Windows Phone 8.1 is om het product aantrekkelijk voor IT op vele manieren te maken. De zware subsidies voor Windows Phone-modellen, veel zwaarder dan iPhones en zelfs top Android-telefoons, kunnen andere machten in de onderneming welkom Windows Phone voor grote implementaties te maken.

In die zin is de belangrijkste Microsoft moet doen om hun zakelijke functies succesvol te maken, is om hun telefoons wenselijk maken, of in ieder geval acceptabel, aan eindgebruikers. Ze weten dit ook, het is waarom alle wiz-bang consument biedt vroeg op BUILD dag 1 werden aangekondigd en de onderneming functies werden later bekend gemaakt, en veel minder fanfare.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Mobile Device Management – Dit maakt het makkelijker voor bedrijven om Windows Phones schrijven in een systeem voor het beheer, ofwel Microsoft’s of (waarschijnlijker) een derde partij systeem van MobileIron, AirWatch of een van de vele anderen. Dit is natuurlijk belangrijk, maar niet revolutionair, maar het is de moeite waard erop te wijzen dat Android ontbreekt dit nog steeds aan de basis OS-niveau. Android MDM steun wordt doorgaans toegevoegd door de handset bedrijven als Samsung, Windows App Platform Convergence – Dit is enorm en vooral aantrekkelijk voor bedrijven die in-house software te schrijven.. De mogelijkheid bestaat om een ​​app die zal draaien op Windows-desktops, tablets en telefoons te schrijven. (. En Xbox, voor al die ondernemingen die Xbox implementaties te doen); Beveiliging – Er zijn tal van verbeteringen hier, zoals veilige en vertrouwde boot en remote lock en PIN-reset. De PIN-functie is slechts een een paar die de grote pijnpunten aan te pakken voor helpdesks, in eerdere versies, een PIN reset vereist een volledige systeem resetten; S / MIME voor Secure versleutelde e-mail – De standaard e-mailclient kan niet ondertekend en versleutelde e-mail. onder beheer van de Exchange-server;. Assigned Access – vergrendelen van een handset aan een enkele app. Dit kan een goed idee zijn voor bedrijven om te gebruiken met goedkope Windows Phones (en er zijn een aantal zeer goedkope degenen) om rigide controle over het apparaat;. Verbeterde App Beheer – Bedrijven kunnen het opzetten van een app store ( “private app catalogus”) en zwart / witte lijst apps in de Windows Store. Enterprise apps kunnen worden geduwd om het apparaat, bijgewerkt, verwijderd of gedefinieerd verplicht. Store apps kunnen ook worden gepubliceerd in de onderneming winkel. Zoals ik in een verhaal gisteren besproken; app implementatie en management control is flexibeler voor Windows Phone dan voor andere platforms; Certificate management – Veel bedrijven maken gebruik van digitale certificaten voor een sterkere authenticatie van de gebruiker.. Nu, met behulp van uw MDM-systeem en SCEP (Simple Certificate Enrollment Protocol) kunt u implementeren van deze certificaten aan Windows Phone;. Enterprise VPN en Wi-Fi – Zoals veel van MAM (Mobile Application Management) / EMM (Enterprise Mobility Management) systemen, Windows Phone ondersteunt per-app VPN’s die zijn opgebouwd en afgebroken op de vlieg voor elke aanroeping van de app (zie onderstaande afbeelding). Bijzondere Wifi netwerken kunnen door de IT worden aangewezen Mobile Data Offloading, dus wanneer ze beschikbaar zijn verkeer zal gaan door hen in plaats van via het mobiele netwerk.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond