EMC steekt IBM op storage virtualisatie

EMC zei zijn Invista software zal ‘intelligente’ switches hefboomeffect – die onafhankelijk van elkaar een optimale locatie en direct gegevens kunnen vinden om het – om virtuele volumes in een genetwerkte opslag, vaak een storage area network (SAN) genoemd. Hierdoor kan een IT-winkel om apparaten in en uit een SAN verplaatsen zonder noodzakelijkerwijs gedwongen te letten op de fysieke locatie waar elk stukje data wordt opgeslagen.

In tegenstelling tot de geschiedenis van de eigen oplossingen EMC’s, zullen klanten in staat zijn om Invista integreren met hardware en software van een reeks van leveranciers door middel van het gebruik van open application programming interfaces (API’s).

EMC’s technologie zal concurreren met bestaande oplossingen in de eerste plaats van IBM en Hitachi Data Systems, hoewel de architectuur iedere leverancier neemt een andere route naar storage virtualisatie te bieden.

Hoewel Invista is nog in beta testing modus ongeveer vijf sites wereldwijd, en de beschikbaarheid alleen gepland voor het derde kwartaal van het jaar, heeft IBM al snel verplaatst naar een mogelijke interesse in het product te smoren.

Een drie-pagina verklaring op de website Australië & nbsp, IBM vraagtekens bij de geschiedenis van EMC’s op virtualisatie, zeggende: “Voor meer dan twee jaar, heeft EMC waffled over de noodzaak voor opslag virtualisatie.

Zoals EMC groeide, ze nooit belegd of ontwikkeld bruikbaar virtualisatietechnologieën, en terwijl ze succesvol in eigen box-centric storage zijn geweest, hun komst naar de arena van storage virtualisatie is vrijwel zeker een geval van te weinig, te laat.

Op die aankomst, IBM was kortaf: “Hier komt de opslag industrie versie van een cap pistool.”

IBM virtualisatie woordvoerder Gary Barker vertelde de website van Australië & nbsp zijn bedrijf zag EMC als “een sterke concurrent”, en gaf toe de verklaring was een beetje dramatisch.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

Het is niet iets dat is een typisch voorbeeld van IBM in het verleden, “zei hij.” Het klinkt alsof we een tikkeltje vertrouwen nietwaar?

Barker zei IBM in het algemeen was een voorstander van open standaarden, maar hij stopte kort van te verwelkomen EMC’s verhuizing naar de API’s te openen.

Natuurlijk gaan we er niet van om het even welk van onze wedstrijd winnen voordeel door te doen wat we al aan het doen zijn, “zei hij.

EMC Australië marketing director Jordan Reizes vertelde de website van Australië & nbsp dat IBM Invista zou kunnen zien als een bedreiging als gevolg van de nieuwe bereidheid om te werken met andere verkopers op oplossingen, evenals een gebrek aan schaalbaarheid in Big Blue’s eigen virtualisatie-oplossing.

Echter, Barker ontkende het bedrijf had geen schaalbaarheid problemen en vraagtekens bij de breedte van multi-vendor support Invista’s. Hij voegde toe dat IBM dit moment had meer dan 1.000 klanten met behulp van de virtualisatie-technologie in een productieomgeving.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs