Emailgate: Hoe media fouten gemaakt fake, nep identiteit van Hillary Clinton

Er is meer aan de Hillary Clinton persoonlijk e-verhaal dan alleen Hillary Clinton en haar persoonlijke e-mailgebruik.

De kleverige verhaal van een valse identiteit

Het is ook een verhaal over een vertrouwde nieuws instelling die een verhaal brak in de ochtend over de leidende vermoedelijke presidentskandidaat het gebruik van een valse identiteit, laat het uit te voeren door middel van een hele dag het nieuws cyclus, en dan veranderd dat verhaal in hetzelfde artikel later die avond – – zonder ooit een update of correctie vrijgeven.

Wat ik sta op het punt om te beschrijven hoe de media zijn eigen verkeerde informatie kunt maken, wat resulteert in een geheel nieuw (en onjuiste) mythologie. Het resultaat: het verlaten van een reeds overdreven partijgebonden burgers met een impressie van een oneven Clinton wandaad dat is in feite geheel onjuist.

UPDATE 2015/03/10: Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton gericht e bezorgdheid in een verklaring, gevolgd door een vraag en antwoord segment met de pers. Wij hebben de volledige video, plus analyse van haar opmerkingen. Lees Hillary Clinton: Ja, ik heb een eigen server te bedienen.

Het begon met een Associated Press rapport beweert dat mevrouw Clinton (en, vermoedelijk, een medewerker) “liep haar eigen computersysteem voor haar officiële e-mails” uit het huis van haar familie in Chappaqua, New York.

Bij 08:09 ET, AP liep een artikel met de kop “CLINTON RAN eigen computer SYSTEEM VOOR HAAR OFFICIËLE e-mails.” Daarin AP niet alleen beweerde dat Clinton liep een server, maar ook dat ze gebruik gemaakt van een valse identiteit, een “Eric Hoteham” om de domeinnaam te registreren.

Hillary Rodham Clinton is in één grote email puinhoop, maar als je uitzoomt en naar haar kijken als elke andere werknemer heb je een toonaangevend voorbeeld van shadow IT in het spel.

Later, AP veranderde het verhaal nogal wat. Toen mijn redacteur en ik later terug gingen naar dezelfde AP URL op de dag om een ​​bewijs te bewerken van mijn Hillary Clinton e-dekking te doen, de AP verhaal was heel anders. Nu de kop was: “House Committee dagvaardingen CLINTON EMAILS in Benghazi sonde.”

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Eric Hoteham was niet langer een sok marionet, maar in plaats daarvan een typefout. Toch werd de schade.

We hebben allemaal updaten verhalen. Ik heb het zelf gedaan relatief vaak. Als ik dat doe, ik merk waar in het artikel dat ik heb het verhaal veranderd, en geven aan dat het verhaal is bijgewerkt. Waar AP fout is gegaan is het niet gezegd dat het verhaal was vernieuwd en laat deze nieuwe valse identiteit verhaal greep te nemen.

Overal in het web “Eric Hoteham” werd een meme, en wanneer AP ontdekte dat hij is echt een Clinton medewerker met de naam “Eric Hothem,” het het artikel (nu met een 5:52 tijdstempel) bijgewerkt, maar absoluut geen melding dat het was veel van de inhoud van het artikel veranderd.

In feite, AP in feite veranderde het artikel headline een keer voordat ik kreeg zelfs aan. Op 3:15, de kop was: “CLINTON RAN HOMEBREW computersysteem voor OFFICIËLE e-mails.”

Als u wilt vergelijken, hier is een Evernote screen capture van de 03:05 oorspronkelijke verhaal, een tweede vangst van de 08:09 variatie en een derde, deze tijd van het 17:52 sterk herziene verhaal. By the way, AP labels zijn verhalen als “Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of gedistribueerd.” Maar nu dat hun veranderende verhaal integraal onderdeel van de algehele verhaal is geworden, moet je in staat zijn om het bewijs van de verandering te zien.

Ik heb eigenlijk begonnen met mijn eigen waarnemingen van deze vraag, hoewel ik had alle drie artikelen vastgelegd. Maar als je de volgende URL te onderzoeken kunt u de voetsporen van het originele verhaal te zien in de slak over de homebrew computersysteem

Als u nu bladeren naar de URL, het neemt je mee naar het Benghazi-gerichte versie van het artikel. Het is hetzelfde artikel. AP gewoon veranderde het (veel).

In een nog meer ironische draai, de latere versie van het verhaal schuin verwezen de ophef die het verhaal zelf had gemaakt door te verklaren, “Een parodie Twitter-account voor Hoteham verscheen woensdag na AP records aangehaald, het verzenden van satirische tweets ondersteuning van de campagne van Clinton.”

Er zijn potentieel enorme implicaties voor wat deze veranderingen betekenen in termen van de publieke discussie over Hillary Clinton. Ik zal bespreken die naast.

In de eerste versie van dit verhaal, AP beschreven Hoteham (de spelfout) als “een mysterieuze identiteit, Eric Hoteham.” In de tweede versie van het verhaal, AP introduceerde hem als een Clinton supporter die technisch advies heeft gegeven in het verleden.

Heeft ze iets verkeerds gedaan? Werden federale bijhouden wetten gebroken? Was de beveiliging in gevaar?

AP gaat dan verder tot staat, “The Hoteham persoonlijkheid ook is gekoppeld aan een aparte e-mail server, presidentclinton.com, en een niet-functionerende website, wjcoffice.com, allemaal gekoppeld aan dezelfde residentiële Internet rekening als e-mailserver mevrouw Clinton. ” In de tweede versie van het verhaal, AP veranderd “The Hoteham persoonlijkheid” tot “The Hoteham registratie.

Hoewel het artikel is ingrijpend veranderd 14 1/2 uur na het oorspronkelijk liep, een hele dag nieuws cyclus had vrijwel voltooid, de schandpaal te nagelen Clinton niet alleen voor haar persoonlijke e-mailadres, maar voor het draaien van een server uit haar huis en het creëren van een nep identity om het allemaal te verbergen.

Hoe groot een impact zal dit op de Clinton verhaal? Dat is moeilijk te zeggen. Maar een Google-zoekopdracht van de “mysterieuze”, voorheen onbekende “Eric Hoteham” op de avond van het verhaal brak resulteerde in 27.800 resultaten en de volgende dag, na AP haar verhaal veranderd (maar niet iedereen vertellen), “Eric Hoteham” (de versie die de valse identiteit impliceert) was tot 46.400 resultaten.

Dat is niet het tellen van Facebook en Twitter aandelen. Druk verhalen hebben een impact op het verhaal en het idee dat mevrouw Clinton creëerde een valse identiteit en homebrew servers om haar e-mailberichten verbergen wordt nu live op in het publieke bewustzijn.

De oorspronkelijke bewering van AP dat een voormalige minister van Buitenlandse Zaken een valse naam zou hebben gebruikt voor de waarschijnlijk al even verkeerde veronderstelling dat ze is ondergedoken officiële e-mail op een ‘homebrew’ server in haar huis is opgelost, maar niet voordat AP laat het verhaal lopen voor bijna 15 uur, het creëren van een nieuwe “Hillary Clinton is kwaad omdat …” mythe. Dan AP niet de moeite om een ​​terugtrekking te drukken – het gewoon bewerkte het stuk en hoopte dat we al zou vergeten.

Maar als de Clintons zijn iets anders dan politieke dieren, ze zijn nieuws-cyclus overlevenden.

Wat mij zorgen baart is wat dit soort drive-by journalistiek betekent voor de toekomst van het nieuws als een bron van goed onderbouwde, doorgelicht, en transparante verslaglegging.

gedrag AP met dit verhaal was een teleurstelling. Het syndicaten verhalen een groot aantal verkooppunten, en ik heb altijd beschouwd als het aan de hoogste journalistieke integriteit. Nu? Ik kom net krijt dit tot een slechte editing fout, maar in de toekomst, als het niet inhoudelijke en belangrijke wijzigingen verduidelijken alsof het gemaakt om hun Clinton artikel, kunnen wij moeten hun geloofwaardigheid bij andere rapportage ondervragen.

Jonathan Mayer, een Stanford Ph.D. kandidaat die ik aangehaald in de Clinton email analyse verhaal had waarschijnlijk de meest accurate, verontrustende gedachte op deze hele kwestie: “. Non-expert sensationele draai won de dag”

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie