Ed Bott’s Weekly Wrap: CES 2016, Cortana op Cyanogen, meer Windows 10 privacy kerfuffle

Ik bleef thuis van de CES van dit jaar, maar de website (en onze expert) had een volledig team ter plaatse.

Hoe lang kan CES relevant blijven?

Las Vegas gastheer van de International CES weer, en de redactie van de website ingepakt de dekking keurig in CES 2016: The Business Gear.

Een bezoeker van 1983 waarschijnlijk zou zijn ingestort tegen schokken in de categorieën van apparaten dit jaar. Wearables, robots en drones? Oh mijn. Niet om een ​​keur aan virtual reality producten, zoals Daqri smart helm Intel’s te noemen.

De Daqri slimme helm, ontwikkeld door Intel, tentoongesteld op de CES 2016, maakt gebruik van RealSense 3D-camera-technologie om de werkelijkheid te bedekken met de computer beelden – en dat is een opbrengst op de virtual reality trend. De helm, welke schepen van deze week, is een vrij grote toepassing van augmented reality voor de werkplek. Als voorbeeld zou kunnen ingenieurs de helm en het imago overlays gebruiken om problemen en gebreken ter plaatse, of een loodgieter kon gebruiken bron beelden en digitale tools waarmee schade te beoordelen.

Via:

Voor pc-liefhebbers was er interessant nieuws uit Lenovo, die een breed scala van producten, waaronder het modulaire ThinkPad X1 tablet uitgerold.

de website Larry Dignan gekeken naar de nieuwe HP EliteBook Folio G1 en noemde het “een laptop u als een persoonlijk apparaat zou willen, maar dat zou ook een beroep op uw IT-afdeling.”

Ondertussen, Jason Perlow voorspelt dat de CES is op het snelle spoor naar irrelevantie en voorspelt, “Tegen het einde van het decennium zal het niet meer zijn.”

Is Windows 10 telemetrie een bedreiging voor uw persoonlijke levenssfeer;? Microsoft verdedigt (en legt) zijn Windows 10 privacy-instellingen; Microsoft updates privacyverklaring, het aanpakken van problemen van critici

Mijn OnePlus Een telefoon, aangedreven door Cyanogen OS, maar een update die Cortana, persoonlijke assistent van Microsoft bevat ontvangen.

Cortana, die concurreert met Google Now en Siri, is al beschikbaar in de app formulier Android en iOS-apparaten, maar die implementaties worden strompelde door de app sandbox in die andere systemen. De Cyanogen OS implementatie wordt dieper geïntegreerd in het besturingssysteem, waardoor zeer responsief voice control en de mogelijkheid om het systeem aan te passen met gesproken commando’s.

Ik noemde deze ontwikkeling in een artikel over het besluit van Google om de uitvoering van de Java standaard bibliotheken laten vallen ten gunste van een open-source

Microsoft begon reeds leverbare Windows 10 Mobile op zijn recente Lumia 950 en 950XL apparaten. De Windows Mobile 10 upgrade voor bestaande apparaten lijkt steeds dichter bij de scheepvaart. Mary Jo Foley rapporteert over wat er in de nieuwbouw, 10.586,63.

CES; Brandstofcellen gekomen van de leeftijd op de CES 2016; CXO; zakelijke, uitdaging tech leiders: Het vinden van innovatie die zaken, Amazon; CES 2016: Amazon Echo’s Alexa speelt een hoofdrol (en ze is er niet eens), Networking; CES 2016? : MLB en NBA spelen bal met de nieuwe technologieën

Geen woord over een release datum.

Nog een week, een andere privacy kerfuffle voor Windows 10, zoals ik gedocumenteerd hier met een tongue-in-cheek headline parodiëren enkele van de clickbait ik elders gelezen

Revealed! De cruciale detail dat Windows 10 privacy critici ontbreken

In plaats van herkauwen die post, ik dacht dat het misschien een goed idee om vegen sommige referentiematerialen voor degenen die willen om zich te voeden voordat krijgen uitgewerkt zijn.

Ondertussen iedereen bezorgd over Windows 10 telemetrie kan de feedback instelling Basic aan te passen.

En nee, Microsoft is deze instelling niet of wat het doet verstoppen. Typ feedback in de Windows 10 zoekmachine aan de rechterkant van de knop Start en u naar deze pagina krijgt

Dat Meer link onderaan beschrijft elk van de drie instellingen, en de onderste link gaat naar de volledige Privacy Statement.

Brandstofcellen gekomen van de leeftijd op de CES 2016

Zakelijke, uitdaging tech leiders: Het vinden van innovatie die zaken

CES 2016: Amazon Echo’s Alexa speelt een hoofdrol (en ze is zelfs daar niet)

? CES 2016: MLB en NBA spelen bal met de nieuwe technologieën

Cortana op Cyanogen

Nieuwe Windows Mobile build 10

Windows middelen 10 privacy