Ed Bott beoordeling: Microsoft Surface Pro 4 voegt verfijning en polish

Als je hebt een goede zaak te gaan, doe je niet knoeien met het.

Dat gezond verstand principe heeft duidelijk driven development van de Surface Pro 4.

Ik heb een kans om nieuwe Surface Book van Microsoft gebruiken voor de afgelopen twee weken gehad. Hier is mijn beoordeling niet-recensent.

De vierde iteratie van professionele tablet van Microsoft bevat geen verrassingen. Het is een verfijnde versie van de Surface Pro 3, met net genoeg kleine maar betekenisvolle verbeteringen aan het versienummer bump verdienen.

Ik gebruik een door Microsoft geleverd herziening model van de Surface Pro 4 voor de afgelopen dagen. Normaal, dat is nauwelijks lang genoeg wennen aan de inrichting van een nieuw apparaat. Maar in dit geval voelde ik meteen productief, dankzij de waarde van ervaring met zijn voorganger meer dan een jaar.

De ontwerpers van de Surface Pro 4 maakte een bewuste beslissing om dezelfde afmetingen als de Surface Pro 3. Dat betekent dat upgraders kunnen blijven randapparatuur gebruiken (in het bijzonder type Covers en docking stations) gekocht voor de eerdere versie te handhaven.

Zoals elk apparaat in de Surface gezin, de bouwkwaliteit van de Surface Pro 4 is uitzonderlijk. De aankoop beslissing wordt bemoeilijkt door de gelijktijdige invoering van de nieuwe Surface Book, dat is ook een twee-in-één Windows 10-apparaat, maar heeft een stijve toetsenbord dat zij de zwaarte en het gevoel van een traditionele laptop geeft. (Mijn collega Mary-Jo Foley heeft een herziening van de Surface Book.)

Dus wat is nieuw in de hardware?

Ondanks de montage in een behuizing die is identiek aan zijn voorganger, de Surface Pro 4 scherm is groter – 12,3 inches, in vergelijking met 12 inch voor de Surface Pro 3. Het extra scherm grootte betekent een iets kleinere zwarte omlijsting. Belangrijker is de hogere resolutie van het scherm, die nu een native resolutie van 2736×1824 en een pixeldichtheid van 267 ppi. Dat is aanzienlijk dichter dan indrukwekkend 2160×1440 resolutie van de Surface Pro 3’s.

De nieuwste editie van ondertekening Type Cover de Surface familie (nog steeds een optioneel accessoire bij $ 130) maakt gebruik van dezelfde click-in connector en heeft dezelfde magnetische bevestiging aan de onderkant van het scherm, waardoor het typen oppervlak enigszins in te zamelen voor ergonomische doeleinden.

Als u bezwaar tegen de slappe gevoel en close-set sleutels van eerdere Type Cover releases, zou dit een beter verteerbaar zijn. Het trackpad is groter en significant meer responsieve, in mijn beperkte testen. Dat ontwerp gedwongen een aantal wijzigingen in de toetsenbordindeling als goed, het indrukken van de toetsen hoger en bezetten bijna de volle breedte van het deksel.

Het belangrijkste is, worden de toetsen nu gescheiden in plaats van dicht op elkaar gepakt. Combineer dat met een meer rigide (zij het iets lichter) ontwerpen en het totale effect is om de nieuwe Type Cover gemakkelijker te typen op.

De andere handtekening invoerapparaat van de Surface familie krijgt een complete make-over in deze release ook. De nieuwe Surface Pen is iets groter dan de een het vervangt, en het sporten een vlakke rand die resoluut klikt in een bijpassende groef langs de linkerkant van het scherm. Het idee is om het minder waarschijnlijk dat de pen te verliezen, maar in mijn testen vond ik dat de pen verdreven een beetje te gemakkelijk, zelfs met de vaste verbinding.

De nieuwe pen biedt een veel grotere drukgevoeligheid, maar ik was niet in staat om die functie, die vooral van belang zijn voor grafici zal testen. In de nabije toekomst, zult u ook in staat zijn om de top te vervangen in de nieuwe pen met aangepaste tips ontworpen voor verschillende tekenen beroertes.

Een van de verwachte eigenschappen van het oppervlak Pro 4 is de naar voren gerichte infraroodcamera, die de functie Windows Hallo gebruikt om een ​​gebruiker te verifiëren gebaseerd op gezichtsherkenning. Ach, dat de functie is niet ingeschakeld in mijn review eenheid, noch heb ik toegang tot de nieuwe $ 160 Type Cover uitgerust met een vingerafdruklezer voor een alternatieve vorm van biometrische sign-in. Microsoft zegt dat deze functies zal klaar zijn met dank aan een eerste-dag-update voor kopers.

De grootste verandering in de Surface Pro 4 design, voor zover ik mij betreft, is de beschikbaarheid van configuraties die meer dan 8 GB RAM-geheugen op te nemen. De nieuwe modellen kunnen maximaal 16 GB RAM-geheugen, met opties voor opslag die kan oplopen tot 1 TB uit te breiden. Die kenmerken maken het mogelijk een oppervlak Pro 4 een desktop PC vervangen.

iPad Pro versus MacBook vs. Surface Pro: De prijs, specificatie bake-off; Microsoft om nieuwe Surface garantie, trade-in programma’s toevoegen voor het bedrijfsleven; Lenovo Yoga 900 neemt Surface Boek; Wil je een 1TB Surface Book? Het kost je $ 500 meer dan rivaal MacBook Pro; Surface Pro 4 ziet er geweldig uit, maar dit Surface Pro 3 gebruiker bestelde een Surface Book; 5 Windows 10 hybriden die de Surface Book rivaal; Dell uitdagingen met de nieuwe XPS 12

In feite, als onderdeel van mijn review proces, ik gebruikte dit apparaat, uitgerust met een 6-generatie Core i5 processor, als full-time desktop PC. Wat maakte die transformatie makkelijk was het nieuwe docking station, een klein maar indrukwekkend dichte steen die de Surface Pro 4 met behulp van de blade-stijl power connector met elkaar verbindt.

De nieuwe Surface Dock, op $ 200, is een ingenieuze aanvulling, het aanbieden van een bedrade Gigabit Ethernet-poort, twee mini-DisplayPort-aansluitingen, vier USB-poorten (twee aan elke kant), en audio-uitgang. Ik had geen problemen met het besturen van twee 4K 27-inch externe beeldschermen met een volle werkdruk. In staat zijn om te hechten aan het dock met een enkele magnetische connector en ga dan mobiel door het verwijderen van die connector was indrukwekkend eenvoudig.

Microsoft zegt dat de batterij moet ongeveer hetzelfde als op de Surface Pro 3. ik niet de kans om formele batterij tests uit te voeren had, maar mijn ervaring gesuggereerd dat de batterij meer dan aanvaardbaar zou zijn, en opladen met de meegeleverde 36W voeding was snel.

Net als bij zijn voorgangers was, de Surface Pro 4 is niet voor iedereen. De nieuwe Type Cover misschien genoeg om te winnen over degenen die op het hek waren, maar de standaard en minder-dan-strakke vormgeving zijn nog steeds dealbreakers voor diegenen die liever een traditionele laptop.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Mary Jo Foley

Voor mij is de extreme draagbaarheid van de Surface Pro 4 en de beschikbaarheid van de nieuwe dock maakt het serieus verleidelijk, zelfs op haar premium prijskaartjes (mijn review eenheid zou $ 1299, kostte zonder Type Cover, en stoten zijn RAM-geheugen tot 16 GB zou toevoegen $ 200).

Vorig jaar vroeg ik: “Kan een Surface Pro 3 met docking station ter vervanging van uw desktop PC?”

Op dat moment was het antwoord gekwalificeerde ja. De verbeteringen in de Surface Pro 4 maakt dit een veel meer solide optie voor een volledige PC vervanging.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

meer Surface

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen