eBay software fraudeurs betaalt $ 100.000

Twee eBay handelaren hebben toegegeven aan de verkoop van illegale kopieën van Symantec’s Norton antivirus software, en hebben overhandigde een totaal van $ 100.000 (£ 52.000) naar Symantec.

Kevin Liu en G.T. Tian toegelaten in een Californische rechter om inbreuk auteursrecht en handelsmerken van Norton pcAnywhere, Norton SystemWorks 2005 Premier, en Norton Ghost. Resident in New Jersey, Liu en Tian gebruik gemaakt van verschillende eBay-gebruiker identiteiten om de software tussen oktober en december 2005 te verkopen.

De rechtszaak werd tegen het paar door de Software & Information Industry Association (SIIA), een digitale industrie beroepsvereniging die vermeende inbreuk op intellectuele eigendomsrechten nastreeft gebracht.

Liu en Tian waren een van de eerste mensen aangeklaagd door SIIA onder haar Veiling Litigation Program, dat populaire online veilingsites zoals eBay controleert. Het programma is gericht op individuen of groepen de verkoop van illegale kopieën van software te identificeren en te vervolgen hen namens SIIA’s lidbedrijven, die Symantec bevatten.

De twee handelaren afgerond meer dan 8.000 veilingen op eBay meer dan twee jaar. De verdachten verkochten de software, die een verkoopprijs van meer dan $ 750.000, voor ongeveer $ 123.000 had.

Liu en Tian beweerden dat ze geen kennis hadden van de software was vals, en ondernam meer illegaal kopiëren van software niet te verkopen. Ze voorzagen ook SIIA met verslagen identificeren van hun klanten en leveranciers van de software.

“Als ik had geweten dat SIIA controleerde eBay voor softwarepiraterij, en als ik had geweten was de software piraterij en dat ik zou hebben om zo’n hoge boete te betalen, zou ik hebben de illegale software om te beginnen nooit verkocht,” zei beklaagde Kevin Liu.

De handelaren hun product verkregen van schijnbaar legale bronnen, SIIA gelooft. Het zal het nastreven van deze bronnen via de rechter.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen