E-commerce uitbreiding gepland voor het platteland van China

JD.com, een Amerikaanse beursgenoteerde e-commerce bedrijf in China, is van plan om haar logistiek en marketing netwerk in landelijke gebieden waar online verkoop zal naar verwachting omhoogschieten in de komende jaren uit te breiden, de Chinese media gemeld op 21 april.

Liu Qiangdong, chief executive officer van JD, leidde een team van senior managers om te bezoeken Gu’an County in de noordelijke provincie Hebei. Hij vertelde DoNews dat het bedrijf zal introduceren op het platteland van China de zogenaamde “3F-strategie”, namelijk “Factory naar land”, “Finance naar land”, en “boer tot bord”.

Dankzij meer dan 100 township-level service centra die 10.000 dorpen, evenals 400 dienst winkels die voorzien in grote aankopen ‘marketing, levering, installatie, reparatie en onderhoud, zal JD in staat om meer industriële producten te maken, zoals zijn chemische meststoffen en pesticiden, samen met zijn self-run financiële producten op het platteland klanten. Zij is van plan om de verkoop gewas er vergemakkelijken door direct de velden aansluiten op het platteland naar de eettafels in de steden.

De ontwikkeling van e-commerce op het platteland van China is inmiddels ook ondersteund door Beijing. In een decreet uitgevaardigd door de centrale overheid, maar de e-commerce, logistiek, handel en financiële industrie verwelkomde de inspanningen voor het opzetten van online business platforms en stellen model plaatsen voor de landelijke gebieden te sluiten.

Met ingang van december 2013 177 miljoen plattelandsbewoners in China hebben toegang tot het internet, goed voor 28,6 procent van netizen bevolking van het land. De online omzet op het platteland van China zal naar verwachting stijgen van 180 miljard yuan in 2.014-460.000.000.000 yuan in 2016, volgens het rapport.

JD’s concurrenten, zoals Alibaba en Suning, een Jiangsu-gebaseerde huishoudelijke apparatuur verkoper, worden ook beefing hun uitbreidingen in de landelijke markten.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard