Dreamforce ’13: Dropbox, Salesforce.com CEO handel startup verhalen

SAN FRANCISCO — Als je een hekel aan hoe uw e-mail inbox functies (of niet werkt, zoals het geval kan zijn), dan ben je niet alleen.

Dreamforce 2013

In feite, Dropbox CEO Drew Houston is daar met u.

Zitten aan Salesforce.com ‘s Dreamforce conferentie met CEO van het bedrijf Marc Benioff op maandagmiddag, Houston gesproken over de vroege dagen van Dropbox, het uitleggen van de wortels van de cloud storage service in tegenstelling tot USB-sticks en e-mail.

Je kijkt naar mobiel en alle geweldige dingen die zijn gebeurd in de afgelopen jaren, en het is alsof al die wolkenkrabbers zijn vastgelegd door een enorme aardbeving getroffen, “merkte Houston, die naar Benioff bevestigde dat het doel is om uiteindelijk te bereiken een miljard gebruikers.

Toen Dropbox is opgericht in 2007, Houston voerde aan dat de startup (nu meer dan 400 werknemers) had zijn werk aan de winkel voor het, met het argument dat “niemand was op zoek naar een oplossing voor een probleem dat ze niet wisten dat ze hadden.” hij veronderstelde dat niemand dacht, “ik haat mijn thumb drive of ik haat mijn e-mail. Nee, ik hou van mijn thumb drive, omdat het betekent niet dat ik mijn laptop rond meer te dragen. ”

Houston erkend dat de cloud-opslag van bestanden en het delen van de markt is nu erg druk, maar hij zei dat hij zich zorgen maakt over de gebruikerservaring dan iets anders.

De reden dat mensen gebruik maken van Dropbox, als je onze gebruikers vragen, is dat ze echt love it, “pochte Houston.

Benioff wees erop dat Houston was niet de eerste persoon om te komen met het delen van bestanden, maar hij geprezen nog steeds innovatie en ondernemerschap Houston’s toch. Salesforce voorzitter zelfs in vergelijking Houston met Pearl Jam zanger Eddie Vedder, verklaren dat Houston heeft de juiste visie voor tech als Vedder naar muziek.

Salesforce 1: Zal ​​het toekomstbestendig, Salesforce.com, HP onthullen ‘Superpod’ cloud samenwerking; Salesforce.com’s Q3:? Beats schattingen, verhoogt outlook, AWS, Salesforce conferenties markeert CIO raadsel; Salesforce.com: ‘gouden tijdperk van enterprise apps ; Salesforce CEO geeft toe dat ‘maatschappelijke onderneming’ veld werkte niet, Dropbox, Salesforce CEO handel startup verhalen; Salesforce Benioff: Ja, je tandenborstel zal een marketing tool; Dreamforce ’13: Salesforce.com bagatelliseert potentiële HP, Oracle deals

De cijfers verschijnen om die visie te verdedigen.

Vorig jaar, Dropbox had 100 miljoen gebruikers. Dit jaar, het aantal gebruikers is tot 200 miljoen euro en tellen, waaronder vier miljoen bedrijven. Afgelopen zomer, Dropbox opende de deuren van zijn eerste kantoren uit de buurt van het hoofdkantoor in San Francisco, met nieuwe vestigingen in Austin, Texas en Dublin, Ierland.

Erkennen dat Dropbox nog moet deze nummers te onthullen, Benioff zei dat Dropbox genereert al inkomsten in de “honderden miljoenen dollars.”

Zoals voor de volgende stappen Dropbox’s, een grote is in de zakelijke klant ruimte, blijkt niet alleen door de grote aanwezigheid partner tijdens Dreamforce deze week, maar ook met een nieuwe naadloze persoonlijke / werk user experience; onthulde vorige week.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Toen hem werd gevraagd door Benioff over welke nieuwe technologie zijn de meest inspirerende hem Houston gepauzeerd.

Ik zou hier noem alle usual suspects, “Houston begonnen.

Kies er een, “antwoordde Benioff nadrukkelijk, ondersteund door een aantal intermitterende gelach van het publiek.

Houston bleef diplomatieke voor het grootste deel, antwoordt hij is enthousiast over het ontdekken van ‘wat nieuwe categorieën worden gemaakt door smartphones en tablets, of het nu een horloge of televisie. “De enige shout-out ging naar Jawbone als Houston toe,” de volgende grens I zou halen is fitness, “in verwijzing naar draagbare technologie.

Plus al die dingen die ik kan me niet eens voorstellen zijn echt spannend, “grapte Houston.

Met de rollen omgedraaid, Houston stelde de vragen Benioff, met de vraag hem over de vroege dagen van Salesforce.

“Mijn grootste verrassing is de constante ontvouwen,” antwoordde Benioff, die hij verder uitgelegd als de constante opening van wat er gebeurt in de industrie.

Onnodig te zeggen, een leider in technologie, of een bepaalde industrie, is makkelijker gezegd dan gedaan.

Benioff ook klaagde dat “de aard van de uitdagingen” ervoer hij bij de lancering van Salesforce werden niet gedekt in business school “, omdat ze moeilijk te voorspellen” – met name in een sector evolueert zo snel tech.

Toch Benioff verkondigd dat als je trouw bent, als u zich inzet voor de geest van de technologie en gericht op mensen, kunt u een constante ontvouwen te hebben en kan het bedrijf significant worden.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie