Diane Greene out, Paul Maritz leiden VMware

Tijdens het werken in San Francisco, kreeg ik een flink aantal telefoontjes van journalisten over de hele wereld. Omdat ik was “off the grid” voor het project, ik had geen idee wat er gaande was. Ik eindelijk terug naar mijn hotelkamer en kon mijn berichten te lezen, heb ik geleerd dat de raad van bestuur van VMware de oprichter en lange tijd CEO Diane Greene had verdreven. Ik leerde ook dat Paul Maritz, gepensioneerde manager van Microsoft en de huidige CEO van een ander bedrijf EMC, de Cloud Division, werd de leiding gebracht.

Raad van Bestuur van VMware vandaag aangekondigd dat het een verandering in de leiding van het bedrijf met het vertrek van Diane Greene als President en CEO heeft gemaakt. Raad van Bestuur van VMware heeft Paul Maritz als president benoemd en CEO van VMware met onmiddellijke ingang. Maritz werd ook genoemd aan de raad van bestuur van VMware.

Joe Tucci, voorzitter van de Raad van Bestuur van VMware’s zei: “VMware is in een geweldige positie om zijn voorsprong in de virtualisatie markt uit te breiden. Raad van Bestuur van VMware is zeer verheugd te kunnen aan een uitvoerend benoemen Paul’s ervaring en track record leiden VMware naar de volgende fase van groei en ontwikkeling. Paul is een leider in de software-industrie. Hij heeft tientallen jaren ervaring in het bouwen van een van de grootste franchises in de geschiedenis software, Windows. Paul was instrumenteel in het kader van de kern executive leadership team bij het opbouwen van een groot deel van het succes van Microsoft.

Zelfs met begeleiding Paul Maritz van VMware geconfronteerd met een uitdagende omgeving.

VMware, de industrie leeuw, heeft vele versies van haar technologie en is in het midden van de levenscyclus van de versie 3.5 release. Het bedrijf is aanzienlijk verbeterd de stabiliteit, betrouwbaarheid, beheerbaarheid en prestaties van zijn hypervisor. Het heeft ook een sterke portfolio van producten ontwikkeld op het gebied van toegang tot virtualisatie, applicatie virtualisatie, management (provisioning, streaming, administratie, orkestratie, automatisering, clustering, HA / Failover) .; Citrix / XenSource, de industrie jaguar, is fielding haar distributie van Xen, de open source hypervisor, in combinatie met een sterke portfolio van producten die overeenkomt met die aangeboden door VMware,. In de Xen kamp ook Linux-distributies zoals Red Hat, SUSE en tal van anderen als grote leveranciers zoals vinden we Oracle, Sun and Virtual Iron. Alle jungle katten uit de zeer kleine naar een middelgrote,. In de KVM kamp vinden we Qumarnet (de grondleggers van KVM) en Red Hat.

Hier is een fragment van een momentopname analyse gepubliceerd in een vorige post, Microsoft lanceert Hyper-V.

Laten we eens kijken wat er al in het veld, het voldoen aan eisen van de klant

Het is duidelijk te zien dat dit is een zeer divers, competitieve markt. Het is ook duidelijk dat al deze spelers krachten die alleen kunnen voldoen aan een specifieke organisatie behoefte beter dan de anderen. Hoewel VMware is de dominante speler, de markt is zeker geen één bedrijf toont.

Hoewel de toekomstige koers van VMware is niet duidelijk, wat duidelijk is, is dat het bedrijf de “persoonlijkheid” en zakelijke benadering zal waarschijnlijk drastisch veranderen. Het is nog niet duidelijk dat de huidige klanten van de veranderingen zullen appeciate. Als Paul probeert te VMware te maken meer “Microsoft-achtige” klanten kunnen redeneren dat als de keuze is tussen Microsoft en “Microsoft-achtige” kan het verstandig zijn om gewoon te gaan met Microsoft zijn.

Het is ook duidelijk dat de markt voor virtuele machine software snel commoditizing. Het zal moeilijk zijn voor VMware om een ​​premium prijs in rekening brengen wanneer anderen in wezen zijn het aanbieden van ‘goed genoeg’ technologie voor de gratis.

Hoe denk je dat VMware zal veranderen?

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties