Dell vermeende smartphone te verplaatsen naar China: Niet zo gek als het klinkt

Dell eerder deze week bleek uit een smartphone prototype genaamd de Mini 3i worden verkocht in China. De grote vraag: Heeft Dell hebben een kans in de smartphone markt?

Het bedrijf heeft nog niet aangekondigd wat dan ook, maar er is zeker een smartphone vraag of twee op Dell’s tweede kwartaal de winst conference call gezien de blog chatter zijn. Dell zal naar verwachting een ander zo-zo kwartaal verslag te doen van de meeste analisten angstig wachten op sommige transformationele overname activiteiten van het bedrijf te verschuiven in de richting van endevours hogere marge (denk diensten).

Het is vreemd dat misschien wel de meest interessante item van Dell — of het bedrijf is serieus over een smartphone — zal de minste hoeveelheid (indien van toepassing) van het spel te krijgen. Wall Street zal vergelijken Dell Thomson Reuters winstverwachtingen van 23 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 12600000000 en bewegen langs.

Dell heeft een kans in China? Ja. Waarom? Ron Garriques, voorzitter van de wereldwijde consumentenmarkt van Dell, gebruikt zij de belangrijkste man Motorola’s in China. Garriques hielp de lancering van de Motorola MOTOMING touchscreen toestel in China in 2006.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Gezien Garriques contacten en kennis van China Dell kunnen sommige doorgedrongen hebben dat andere newbies niet. MOTOMING werd de best verkopende telefoon in China voor een spreuk, zeggen analisten.

Garriques is een van de redenen dat analisten niet volledig ontslag van Dell als een smartphone-speler. Te weten: Susquehanna Financial Group analist Jeffrey Fidacaro schrijft in een research note

Wij geloven dat Dell heeft een unieke gelegenheid om een ​​voet aan de grond in China Mobile 498 mln en groeiend abonneebestand te vestigen door gebruik te maken van de ervaring en het succes Ron Garriques bij Motorola toen zij de MOTOMING gelanceerd in China, en aangezien Dell zou nog niet de concurrentie van de huidige gezicht smartphone zwaargewichten Apple en RIM in deze markt.

Opgemerkt dient te worden dat de Fidicaro de nota werd geschreven op maandag. The Wall Street Journal meldt dat Apple dicht (nog maar eens) naar de lancering van de iPhone in China. Toch schat Fidacaro dat Dell de smartphone markt zou kunnen betreden en zorgen voor een winst hobbel in het fiscale jaar 2011.

Net als Dell’s analistenbijeenkomst executives kunnen geven met smartphones een passerende noemen, maar niets meer. Dell’s succes is vooral gebonden aan de vraag van de pc en enterprise technologie-uitgaven en dat zal niet veranderen voor een tijdje.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren