Dell Streak is niet de droid u zoekt

De Dell Streak is niet de Android-apparaat dat u op zoek bent. (Beeld van Miramax.)

Op 5 inch (13 cm.) Over het is noch vis-noch-gevogelte. Het is slechts twee keer zo breed als een iPhone, nietige naast een iPad. Het gaat over de grootte en de vorm van een GPS-apparaat, zonder dat de wieg je zou gebruiken om clip-op uw dashboard.

Binnen het draait op een 1 GHz-chipset eerst gezien op netbooks. Het had kunnen zijn (waarschijnlijk had moeten zijn) een Windows box. Het plan is om de uitrol van 7 inch en 10 inch modellen in de tijd, alle lopende Google Android. Tegen prijzen die beginnen bij $ 1100, het is geen koopje.

Alles over dit ziet eruit als een kludge. De marketing is een kludge, omdat ze niet weten welke van de verschillende markten die ze verkopen. De specs zijn een kludge, want als je het uitrollen van dezelfde chip set met verschillende schermformaten waarom de groter scherm?

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Het is net als het ding werd aanloop de vlaggenmast om te zien of iemand het zou groeten.

Een ander punt, dat meer te maken met open source. De Android-distro is ontworpen voor telefoons. Het is ontworpen om te concurreren met de iPhone, niet de iPad. De nog in ontwikkeling Chromium, gebaseerd op Google Chrome, is ontworpen om de grotere dingen lopen.

Dell lijkt het pistool te hebben sprong op Chromium gear, uit angst dat de OS / 2 naar Android’s Windows geworden. (Voor geschiedenisliefhebbers, de oorspronkelijke Microsoft-IBM deal was dat IBM’s besturingssysteem krachtiger modellen zou lopen. Microsoft gewoon aangescherpt Windows en buitengesloten IBM van onderen.)

Maar zelfs als dat het geval is, Dell lijkt te reageren, en wordt gedreven door technologische veranderingen, niet leidend is. Er zijn weinig aanwijzingen heeft een corporate strategie voor het apparaat, dat door zijn Perot Systems eenheid zou worden geduwd.

positie van Dell’s lijkt te zijn dat van het karakter Hugh Fennyman in Shakespeare in Love (gespeeld door Tom Wilkinson) – ze doen alsof ze de spier, maar uiteindelijk zijn ze het geld, en zo gemakkelijk te manipuleren als elk groundling in de put.

Dat is niet het soort sterke positie een zakelijke klant wil hun leverancier te spelen in. U wilt dat uw leverancier Romeo in het spel, niet de apotheker zijn.

Ik weet dat de titel draagt ​​een Star Wars-verwijzing, en ik ben weg gegaan in de recreatie van de 16e eeuw in Londen Tom Stoppard, maar dat is gewoon hoe vaag een strategie Dell lijkt hier te hebben. Ze weten niet eens wat ze millennium speelt bij.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren