DebateTech: ABN AMRO banken op het netwerk, storage convergentie

ABN AMRO, met het hoofdkantoor in Nederland, heeft circa 24.000 medewerkers wereldwijd met ongeveer 700 in Azië, waarvan het grootste deel is in Singapore. De bank genereert ongeveer US $ 10 miljard aan jaarlijkse omzet.

In de afgelopen jaren, heeft de bank moest de IT-infrastructuur te transformeren mede naar aanleiding van fusies en mogen acquisities zoals de absorptie van Fortis Bank Nederland in Azië in 2011, en de overname van zaken van ABN AMRO in Azië door Royal Bank of Scotland (RBS) in 2009.

Marketing communicatiebureau DDB Worldwide is het consolideren van de IT-infrastructuur met andere zusterbedrijven onder de Omnicom Group, met het doel om één belangrijke datacenter per regio.

Dirk Sibiet, ABN AMRO’s Country Technology Officer voor Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten, leidt nu de financiële instelling in de volgende fase van de transformatie – een verhuizing zijn datacenter van de huidige kantoorpanden in One Raffles Quay in het zakendistrict van Singapore naar een externe locatie om te voldoen aan Threat Vulnerability Risk Assessment (TVRA) eisen, zoals gevraagd door de regulator Monetary Authority of Singapore.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Als onderdeel van die verhuizing, zijn we ook verbetering van onze netwerkinfrastructuur en zal verhuizen naar volledige native connectiviteit, “zei Sibiet.” Dat zal, één, vervang voetafdruk, kosten te verlagen, bekabeling en ook ons ​​in staat stellen van een paar maanden vanaf nu [ aan] mogelijk verhuizen naar metroclustering op een storage-niveau.

Een duidelijke boodschap van de website gesprek met Sibiet is de mate waarin verschillende bedrijven denken anders over geconvergeerd (of verenigd) infrastructuur. Voor sommigen betekent dat het “out-of-the-box” hardware van een enkele leverancier te combineren compute, opslag en netwerken in een pre-geïntegreerde stack en is gehuisvest in behuizingen. Meestal is er een bijbehorende “single ruit” beheermogelijkheden. Dit is een definitie die het dichtst bij wat Gartner termen “geïntegreerde systemen”, terwijl een aantal van de belangrijkste IT-leveranciers gebruiken termen als unified computing-systeem of een geconvergeerde infrastructuur.

Voor anderen, geconvergeerde / uniforme infrastructuur verwijst naar een meer losjes gekoppelde aanpak waarbij middelen uit een scala van IT-leveranciers worden samengevoegd met behulp van virtualisatie en beheer software. Deze benadering omvat geen pre-geïntegreerde stack.

ABN Amro’s benadering van geconvergeerde infrastructuur is voor de bank zich aan de onderliggende componenten te selecteren en zorgen voor de integratie van de onderliggende componenten, in plaats van te kiezen voor een boxed product. Als Sibiet legt uit: “Er zijn twee belangrijke componenten in de geconvergeerde infrastructuur en dat is de opslag en netwerken, en dat storage en networking oplossing moet worden ondersteund door de software component op de top van het.”

“Een van de redenen waarom we besloten om niet verder te gaan met geconvergeerde infrastructuur als een out-of-the-box-build-oplossing, is dat uiteindelijk mijn jongens moesten in staat zijn om de omgeving te beheren, en vervolgens zorg voor, omdat het gaan door de architectuur en design fase verhoogt ook de kennis van wat ze aan het doen zijn, vergroot de kennis van de mogelijkheden, en een grotere mate de onmogelijkheden van de oplossing die we zetten in de plaats, “legde hij uit.

Wat betreft zijn visie op hoe zijn datacenter zal zijn als in 2020, Sibiet verwacht dat te worden beïnvloed door de toenemende vraag door eindgebruikers om hun eigen apparaten te gebruiken. “Je zult zien in de datacenters van de toekomst, een scheiding tussen externe en interne beveiligingslaag, die tot op zekere hoogte zal betekenen zullen we; het bouwen van private clouds, in mijn ogen, maar private clouds die zeer gescheiden voor intern zijn gebruik en externe toegang tot de interne omgeving.

“Ik denk niet dat je gaat om een ​​splitsing tussen externe en interne connectiviteit, maar je zult een interne omgeving en een aparte omgeving voor het beheer en de controle van de verbinding met de externe en interne wereld, en dat is meer van een concept , niet te voorkomen dat dingen uit komen, maar meer van het voorkomen van de dingen van uit te gaan, “Sibiet toegevoegd.

Klik op de video hierboven voor een samenvatting van het interview, om de volledige versie, klik hier.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren